Doğu Perinçek: "İktidar darbeci, muhalefet hileci"

Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Doğu Perinçek, Ulusal Kanal canlı yayınında, CHP'li vekillerine İyi Parti'ye geçmesini değerlendirdi

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek, CHP’den 15 milletvekilinin istifasını Ulusal Kanal Ana Haber Bülteni’ne bağlanarak değerlendirdi. AKP, MHP, CHP ve İyi Parti’nin çürüyen sistem içinde siyaset yaptığını söyleyen Perinçek, “Vatan Partisi bu çamurun, bu pisliğin dışında durmaya kararlıdır” dedi ve Türkiye’nin 23 Nisan’da olduğu gibi yeniden Milli Hükümetini kuracağını vurguladı. Perinçek’in açıklamaları şöyle:

 

 

‘AHLAK YERLERDE SÜRÜNÜYOR’

 

“İktidar darbeci, muhalefet hileci ve hurdacı, sistem iktidarı ve muhalefetiyle çürümüş ve çökmüş durumda. Ahlak yerlerde sürünüyor. Bütün konuşmalara, partiler arası ilişkilere bakınız. Ne Türkiye’nin vatan bütünlüğü konuşuluyor, ne borç batağında çırpınan Türkiye’ye bir çözüm konuşuluyor, ne laiklik, ne komşularla işbirliği, ne de Çin’le, Hindistan’la Türkiye arasında ekonomi ilişkilerini geliştirmek konuşuluyor. Çiftçinin, işçinin, sanayicinin, tüccarın, memurun derdi partiler arasındaki konuşmalarda yok. Varsa yoksa hangi hileyi yaparız... AKP ve MHP bu hile işini başlattı. Kalktılar Meclis’e bir baskın seçim, paldır küldür seçim, bir darbe dayattılar. Meclis orada kendi yetkilerine sahip çıkmadı. Muhalefet de dahil... Vatan Partisi dışında bir muhalefet yok. CHP mecliste çıkıp ‘Siz hangi yetkiye sahipsiniz? İki kişi Meclis’e paldır küldür seçim dayatıyorsunuz. Bu bir darbedir’ diye karşı koymadı. CHP de bu paldır küldür seçime oy verdi. Gelinen noktada AKP’nin çeşitli darbelerine, ayak oyunlarına muhalefet de CHP ve İyi Parti, siyasi ahlaksızlıkla karşılık verdiler. Bu 15 milletvekili hangi mükafatla, hangi ödüllenmeyle partilerini terk ediyorlar? Ayıp değil mi? Vatandaşa soruyorum. Hangi yurttaşımız genel başkanın parmağına bakarak partisini terk eder?

 

 

‘MAFYALARIN PİYONLARI’

 

Bunu da daha önce söyledik. Erken seçim önseçimi de ortadan kaldırıyor. Milletvekillerini parti mafyalarının piyonu, kölesi haline getiriyor. Şimdi görüyoruz. Yukarıdan diyelim Kılıçdaroğlu bir karar veriyor. Hop 15 milletvekili paldır küldür kendi ideolojik siyasi görüşlerini terk edip bambaşka bir partiye bir saniyede geçiyorlar. Bunun neresinde siyaset var? Neresinde ahlak var? Neresinde demokrasi var? Bu şekilde AKP’yle mücadele edelim derken her türlü ahlakın yere atılmasıyla, Türkiye’de hukuk düzeni, demokrasi sağlanabilir mi? Hukuk devleti diyenler ahlakı yerlere atıp çiğniyorlar. Bu sistem çürümüştür. Hemen 23 Nisan’ın arefesinde bunları yaşamamız da çok ilginç. 23 Nisan devrimci bir çözümdü. İktidar darbeci, muhalefet hileci ve hurdacı, o zaman çözüm 23 Nisan’da oluyor. Artık 23 Nisan’ın devrimci tutumuyla, Türkiye’deki çürümüş sistemden vazgeçmek gerekiyor. Türkiye vatan savunmasını konuşacak. Afrin’i konuşacak. Münbiç’i konuşacak. Türkiye üretim ekonomisine geçmeyi konuşmalı. Türkiye İran’la, Irak’la, Suriye’yle dostluğu, Doğu Akdeniz ve Ege’den gelen tehditleri konuşmalı. Türkiye mazot fiyatını konuşmalı. Türkiye karşılaştığı laiklik, aydınlanma düşmanı uygulamaları konuşmalı. Bunların hiç- biri yok. ‘Meclis’e biz gireceğiz, daha fazla milletvekili çıkaracağız, ülkenin kaynaklarını biz paylaşacağız’ diye bir kavga var. O kavgada da ne hukuk var, ne anayasa var, ne de ahlak var.

 

 

‘ÇÖZÜMLERİ YOK’

 

Bu sistem çökmüştür. Çürüyen ve çöken Erdoğan ve Bahçeli’nin temsil ettiği MHP ve AKP değil. Aynı zamanda CHP de, İyi Parti de o çürümenin içinde. Çünkü çözümleri yok. Hepsinin programları meydanda. Hepsi Amerikan füzeleri geldiği zaman alkışlıyor. Hepsinin Türkiye’nin bölünmesi karşısında bir boyun eğiklikleri var. Hepsi Avrasya’ya, Beşar Esad’a, komşularımıza karşı konumlanmış durumda. O nedenle bu partilerde menfaatçilik çıkarçılık, ‘milletvekili olayım, suyun başına geçeyim, Türkiye’nin kaynaklarını gel beraber paylaşalım’ yaklaşımı var. Şunu kesinlikle söyleyebilirim Türkiye olağanüstü çözümlere gidiyor. Madem olağanüstü bir çürüme var sistemde... Türkiye tarihinde 15 milletvekilinin liderin parmağıyla oradan oraya geçtiği bir dönem gösteriniz. Ecevit’in yanına bazı milletvekilleri 77-78’de transfer yapılmıştı. Sonunda ne oldu? O süreç Türkiye’yi 12 Eylül darbesine götürdü. Siyasetteki çürüme darbecilere olanak sağladı. Şimdi de buna benzer bir şey yapılıyor. Bunu alkışlamak olumlu görmek, Tayyip Erdoğan’a karşı bir çözüm olarak göstermek felakettir. Bunların hiçbiri Türkiye’yi Tayyip Erdoğan’dan kurtaramaz. Aynı zamanda Tayyip Erdoğan’a da çok büyük bir fırsat vermiş oldular. Peki bu 15 milletvekiline ne vaat edildi? Bunlar CHP listesinden mi girecek yoksa İyi Parti listesinden mi? Milleti, hukuku aldatmanın anlamı nedir? Hukuk aldatılır mı?

 

 

‘BEYHUDE ÇABALAR’

 

Ben bu gayretleri, çabaları beyhude görüyorum. Türkiye buralardan hiçbir çıkış yolu bulamaz. Vatan Partisi Türkiye’nin önündeki biricik çözümdür. Çünkü Türkiye’nin gerçek gündemiyle ilgilenmektedir. Vatan bütünlüğüyle, üretim ekonomisiyle, komşularla işbirliğiyle, aydınlanma laiklik ve Avrasya’daki öncü konumumuza yerleşmekle ilgileniyor. Hem Devlet Bahçeli ve Tayyip Erdoğan’da gelen darbenin karşısındayız, hem de İyi Parti ve CHP’nin siyasi ahlakı yere atan tutumlarını kesinlikle onaylamıyoruz. Bunların Türkiye’ye bir fayda getirmediği gibi, bu partileri de felakete götürdüğünü, bütün bu hilelerin altında kalacaklarını da açık bir şekilde görüyoruz.

 

 

‘ÖNÜMÜZÜ KESEMEZLER’

 

Hiçkimse Vatan Partisi’nin önünü kesemez. Mustafa Kemal’in paşalık rütbesini aldılar. Ama ona rağmen sivil elbisesini giydi Erzurum Kongresi’ni, Sivas Kongresi’ni yaptı. 23 Nisan 1920’de Ankara’da Büyük Millet Meclisini açtı. O süreç içinde Mustafa Kemal’i kendi arkadaşları bile çelmelediler. Meclisin İstanbul’da toplanmasına karar verdiler. Mustafa Kemal dedi ki yanlış yapıyorsunuz. Ancak Anadolu’da toplanan bir meclis İstiklal Savaşı’nı yönlendirebilir. Süreç döndü dolaştı Mustafa Kemal’i haklı çıkardı. İstanbul’da toplanan meclisi İngilizler bastı. 23 Nisan 1920’de Mustafa Kemal’in liderliğinde cumhuriyet kuruldu. Bir milli devrimci hü- kümet kuruldu. Başına Mustafa Kemal geçti.

 

 

‘ÇAMURUN DIŞINDAYIZ’

 

Bu süreçlerde de Vatan Partisi’ni devre dışı bırakmak, Cumhurbaşkanlığı seçimine girmesini önlemeye çalışmanın, çöken sistem içinde çırpınmanın kimseye yararı olmayacağını önümüzdeki dönemde göreceğiz. Bu süreçten Türkiye Vatan Partisi’nin milli hükümetiyle çıkacak, göreceksiniz. Bu iki ay, beş ay, sekiz ay, bir sene olur... Ama 2019’a kalmadan bu süreçten Türkiye milletin hü- kümetiyle çıkacak. Türkiye oraya gidiyor, devrimci olağanüstü çö- zümlere... Hilelerle tarih yönlendirilmez. Vatan Partisi bu çamurun, bu pisliğin dışında durmaya kararlıdır. Türkiye’nin çözümü bu hile ve hurda sistemin dışından çıkacak. AKP’si de, MHP’si de, CHP’si de, İyi Parti’si de sistemin partisidir. Bu partiler Türkiye’nin önünden temizlenecektir. Nasıl Türkiye 1920 öncesindeki o İstanbul merkezli siyasetten kurtuldu, yine bu çürük siyasetten, iktidarın menfaatler temelinde paylaşılması sisteminden kurtulacaktır. Kendimize de güveniyoruz. Milletimize güveniyoruz.

 

 

BOZDAĞ’IN AÇIKLAMALARI

 

Doğru söylemiş. AKP FETÖ’nün üzerine gittiği zaman FETÖ’nün elinden tutuyorlar. PKK’nın üzerine gittiği zaman PKK’nın elinden tutuyorlar. Amerika’ya kafa tutunca hemen Amerika’nın karşısına dikiliyorlar. Vatan Partisi’nde böyle şeyler yok. Çürüme varsa, ahlaksızlık varsa, ortadadır. Bozdağ söylese de o çürüme var. Söylemese de... Bu saplantılardan herkesi kurtarmak lazım. AKP ne derse tersini yapma tutumuyla Amerika’nın yanına düşüyorlar. PKK’nın, FETÖ’nün yanına düşüyorlar. Ben ille Tayyip Erdoğan’ın tersi olacağım tutumu muhalefetin başındaki en büyük beladır. O nedenle muhalefetin başı sistemin içinden çıkmıyor. Bu fikir kadar muhalefeti batıran bir fikir yok.

 

 

HDP’NİN DESTEK AÇIKLAMASI

 

HDP bu ittifakın içinde. Kurulan ittifakı söyleyeyim, CHP-İyi Parti-FETÖ-Abdullah Gül-HDP/PKK el ele vermiş durumda. Bunlar 15-16 Temmuz gecesi de beraberdi. Darbe başarılı olsaydı hepsi yanındaydı. Hepimiz biliyoruz. Bir kısmı kümese saklanmıştı. Gece 2’den sonra bizler darbeyi göğüsledikten sonra açıklamalar yaptı- lar. Sonrasında ne yaptılar? FETÖ’cüler, PKK hapisten çıksın diye Ankara’dan yürüdürler. Böyle bir ittifak oluştu. Bunu da görmemiz lazım. Onun için milletvekili transferindeki siyasi ahlaksızlığı HDP’nin desteklemesi çok doğal. FETÖ de çok geçmeden destekleyecektir

 

 

ELEKTRONİK İMZA

 

İktidar Vatan Partisi’nin seçime katılmasını önlemek için tamamen yasaları çiğneyerek bizzat insanların seçim kurullarına baş- vurarak 100 bin imzayı beyan etmesi için Anayasa’ya ve dilekçe hakkına aykırı karar alma eğiliminde. İnşallah bundan vazgeçerler. Dilekçe hakkını düzenleyen kanun, dilekçenin hem elden verme, hem gönderme suretiyle verilebileceğini hükme bağlıyor. AKP’ye sesleniyorum dilekçe gönderme hakkını ortadan kaldıramazlar. Köylerin büyük bir kısmını siyasetin dışına atıyorsunuz. Köyde yaşayan 30 kilometre mesafeden şehre gelerek nasıl bu hakkı kullanacak? Hastalar, sakatlar, sedyelerde mi getirilecekler? Nasıl aday gösterme haklarını kullanacaklar? Burada müthiş bir eşitsizlik var.

 

Fakat Vatan Partisi hiçbir şeyden yılmıyor. Ne yaparlarsa yapsınlar kendi yıkılmışlıklarını ilan ediyorlar. Tarihte kimse hileyle, iktidarını kurtaramamıştır. Hiçbir şeyden korkmuyoruz. Türkiye’nin geleceğinde AKP de yok, CHP de yok, MHP de yok, İyi Parti de yok. Bunlar sistem partileri olarak temizlenecektir. Vatan Partisi’ni kimse önleyemeyecektir.. Bu gelişmeleri kararlılıkla izliyoruz. Her durumda bir çözümümüz vardır. İsterlerse dilekçe hakkını Kaf Dağına taşısınlar, o Kaf Dağına ulaşacak kararlılığa milletçe sahibiz.

 

 

23 NİSAN MESAJI

 

23 Nisan İstiklal Savaşı koşullarında padişah hükümetinin teslim olması karşısında Türk milletinin bulduğu çözümdür. Devrim yaparak Türkiye, İstiklal Savaşı’nı yaptı. 23 Nisan Türkiye devriminin günüdür. Padişah hükümeti yıkıldı. Cumhuriyet adının konulması 29 Ekim’de oldu, doğru, ama aslında Cumhuriyetimiz 23 Nisan 1920’de kuruldu. 23 Nisan bizim devrimci bir hükümet kurma tarihimizdir. Sistemin çürümesinin 22 Nisan’da doruğa çıkması Türkiye’nin 23 Nisan’a gittiğini de gösteriyor. Tekrar 23 Nisan olacak. Bu iktidar yasal süreç içinde temizlenecek. Vatan Partisi devrimci çözüme önderlik edecek birikime sahiptir. Siyaset Türkiye’nin gündeminde olmayan çıkarlar üzerine anlaşmalar yapmak değildir. Türkiye’nin önündeki problemleri çözmektir. Karamsarlığımız yok. Bu çırpınışlar Türkiye’yi olağanüstü çözümlere götürüyor.