Doğu Perinçek: "İç çatışmayı körüklemeye hizmet eder!"

Perinçek, CHP'li Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki gösterdi. Perinçek, 'Bu karar Türkiye’de iç çatışmayı körüklemekten başka iş yapmıyor' dedi.

Tarih:

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, CHP Milletvekili ve gazeteci Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki gösterdi. Perinçek, "Hangi kuvvet tutukladıysa Türkiye’de iç çatışmayı körüklemekten başka iş yapmıyor. Berberoğlu’nun tutuklanmasını kınıyoruz" dedi. Perinçek, açıklamasında şunları söyledi:

 

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu seçkin bir gazetecimizdir. Türkiye basınına ve siyasal hayatına değerli katkılarda bulunmuştur. Fethullah Terör Örgütüyle bağlantısını kuracak herhangi bir kanıt olmadığı gibi kişiliği de suç örgütleriyle birlikte olmaya uygun değildir. Enis Berberoğlu’nun tutuklanması Fethullah Terör Örgütü’nü ve bölücü terör örgütünü sevindirmektedir. Bu tür uygulamalar Türkiyemizde iç çatışmaya zemin hazırlamaktan başka bir amaca hizmet etmiyor. Türkiye’nin çevresinde okyanus ötesi tehditlerin yoğunlaştığı bir ortamda iç cephede sorunlar yaratacak uygulamalardan dikkatle uzak durmak Türkiye’yi yönetenlerin sorumluluğudur.

 

Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasını ve mahkumiyetini kınıyor, derhal serbest bırakılmasını kamuoyunun talebi olarak dile getiriyorum.