Doğu Perinçek: "Hedef Türkiye-Rusya dostluğudur"

Genel Başkanımız Doğu Perinçek Ulusal Kanal'da, Rus Büyükelçisine saldırıyı değerlendirdi.

Tarih:

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un silahlı saldırı sonrası hayatını kaybetmesini değerlendiren Doğu Perinçek, saldırının hedefinin Türkiye-Rusya dostluğu olduğunu söyledi.


Rus Büyükelçisi Karlov’un vurulmasına dair siyasilerden ilk açıklama Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’ten geldi. Perinçek, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un vurulmasını Ulusal Kanal’da değerlendirdi. “Rus büyükelçi de bizim de şehidimizdir” diyen Doğu Perinçek, saldırının hedefinin Türkiye-Rusya dostluğu olduğunu söyledi.


Sözlerine “Öncelikle Rus milletinin başı sağolsun. Bu kurşun Türkiye’de de sıkılan bir kurşun. O yüzden Türk devletinin ve Türk milletinin de başı sağolsun” diyerek başlayan Perinçek şunları söyledi:


“Türkiye’nin kararlı bir yola girmesini engellemek amacıyla bu saldırı düzenlendi. Türkiye’ye milli seferberlik içinde olduğunu da bu kurşun hatırlattı. FETÖ aralık ayını bekliyor diye bir yazı yazmıştım. Kendi aralarında bunları söylüyorlardı. Hapishanedeki FETÖ’cülere bu haber ulaştırılmıştı, aralık ayını bekleyin diye. Bu onların bir planın içinde olduklarını gösteriyor. Bizim ahı vahı bırakıp Türkiye’ye yönelen bu tertipleri, saldırıları nasıl göğüsleyebiliriz, bozguna uğratırız diye düşünmemiz lazım. Bunun planları içinde olmamız lazım.


AKP yönetimi ve Cumhurbaşkanı bu sürece daha soğukkanlı bakacaklardır bu olaydan sonra. Rusya dostluğu konusunda kararlı adımlar atıldı. Halep’le ilgili propagadaların nasıl kötü sonuçlar verdiğini de görmemiz de gerekiyor. Halep’in kurtarılması Türkiye’nin kurtarılması açısından da önemli. Böyle görmek varken mezhepçi yayınların cezasını ödüyor Türkiye. Önce uçak düştü, şimdi büyükelçi düştü. Türkiye-Rusya tam bir işbirliği içindeyken, birdenbire Ankara’da Rus Büyükelçisi’ne kurşun sıkılıyor. Halep propagandasıyla kurşun sıkılması, kurşunu sıktıranların neyi hedeflediklerini de gösteriyor.

 


KARLOV DA BİZİM ŞEHİDİMİZ


Son bir haftada yaşananlara bakın. Önce Türk polisi şehit edildi, sonra Türk askeri şimdi ise Rus büyükelçisi hedef alındı. Bu bağlamda bakıldığında Rus büyükelçi de bizim şehidimizdir. Neticede bizim devletimize gönderilen, can güvenliğinden sorumlu olduğumuz bir elçidir ve bu saldırının hedefi Türkiye-Rusya dostluğudur. Türkiye’nin vatan bütünlüğü direncinin kırmaktır. Çünkü, Türkiye’nin direnebilmesi için hem içerde milli planda hem de ulusal düzlemde büyük güçleri birleştirmesi lazım.

 


SURİYE İLE GÖRÜŞMELİ ŞİÖ’YE BAŞVURMALI


Bu saldırıyı yapan güç Rus uçağını düşüren güç ile aynı güç. Hedefi Türkiye ile Rusya’yı karşı karşıya getirmek, arasını açmak. Rus uçağını düşürdüklerinde bir derece başardılar. Ancak atlattık, ikinciyi de atlattık, bu sefer de bunu yaptılar. Türkiye, Rusya ve Suriye daha da kararlı olacak. Vatan Partisi hükümet olsaydı bugün yapacağı ilk iş yarın Suriye ile görüşmeyi başlatmak olurdu. Eğer sen, burada, iyi işler yapan Rusya’nın büyükelçisini vuruyorsan benim de sana cevabım Suriye ile hemen yarın görüşmektir. İkinci cevap; Şanghay İşbirliği Örgütü’ne başvuruyu yapmak olurdu. İşte size en büyük cevap.

 


BAŞKANLIK ÖNERİSİNİ GERİ ÇEKİN


Açık, kararlı siyaset izleyin, tereddütler olmasın kimse Rus Büyükelçisini öldüremez. Tereddütleriniz, zaaflarınız olduğu için o kamadan giriyorlar. o zaaflar mezhepsel politikalar. Siz bu oyuna gelirseniz, Halep olayında mezhepçi tavır alırsanız, İran’da bu konularda hatalı tavır alırsa Rus Büyükelçisinin vurulacağı koşulları yaratısınız. Bugün Türkiye’nin buradan çıkartacağı ders bu. sınırlarımız ötesinde tereddüte, bulanıklığa yer yok. Türkiye acaba Amerikan politikalarına dönecek mi, açılım sürecine dönecek mi? Siz bu umudu düş- mana verirseniz düşman da buna dayanarak hamleler yapar. Sayın Cumhurbaşkanı ve AKP artık şu fazileti göstermeli: Türkiye bir savaş dönemine girmiştir, iç cepheyi bozacak tartışmaları öne sürmüyoruz, baş- kanlık önerisini geri çekiyoruz. MHP’den de aynı tavrı bekliyoruz. CHP’ye gelirsek PKK’nın milletvekillerini desteklemek, HDP’ye sahip çıkmak, mağdurları oynamak, FETÖ’cü generalleri ziyaret etmek gibi gibi şeylerden derhal vazgeçmeli.”