Doğu Perinçek: "HDP-CHP ittifak yapacak"

Doğu Perinçek CHP'ye seslendi. CHP'nin HDP ile işbirliği arayışlarını eleştiren Perinçek, CHP'ye 'vatanseverlerin yanına gelin' çağrısında bulundu.

Tarih:

Muğla'nın Mumcular beldesi ve Turgutreis ilçesinde halkla bir araya gelen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ve HDP'nin ittifak yapacağını söyledi.

 

 

ORTAK ADAYLARI AKŞENER

 

Partisinin programında yer alan başlıca maddeleri terörle mücadele, üretim ekonomisine geçiş, komşularla barış olarak özetleyen Perinçek, CHP-HDP yakınlaşmasını eleştirdi. 2019 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için bir de öngörüde bulundu: "Burada açıklıyorum. HDP ve CHP 2019 seçimlerine birlikte girecek! Cumhurbaşkanı adayları da Meral Akşener."

 

Perinçek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Ben Dersimli Kemal'im" açıklamasına da "Var mı Dersimli Kemal olmak? Dersimli Kemal yoktur Tuncelili Kemal vardır" sözleriyle karşı çıktı.

 

 

HDP İLE HİÇBİR SORUNU ÇÖZEMEZSİN

 

Doğu Perinçek, önceki gün de Bodrum Turgutreis'teydi. Halkla imza ve söyleşi etkinliğinde bir araya geldi. Bodrum'dan da CHP'ye "HDP'yi bırakın, vatanseverlerin yanına gelin" çağrısı yapan Perinçek, şunları söyledi:

 

"Bodrum'dan da o çağrıyı yapıyoruz. HDP'yi bırak, bu tarafa gel, vatanseverlerin tarafına gel. HDP ile birlikte Türkiye'nin hiçbir sorununu çözemezsin. Ancak Türkiye'nin sorunu olursun."

 

Perinçek'in konuşması dinleyiciler tarafından sık sık slogan ve alkışlarla kesildi.

 

Perinçek'ten bir de eylem duyurusu geldi. Eylül ortasında Adana'da İncirlik Üssü'nün kapatılması için eylem yapacaklarını söyleyen Genel Başkan, miting sloganını da açıkladı:

 

"Türkiye'nin her yerinden otobüstler tutarak ve otobüslerin geçtiği kent merkezlerinde yürüyüşler yaparak 6-7 koldan Adana'ya doğru gideceğiz... Mitingimizin sloganı şu: İncirlik Üssü Amerika'ya kapatılsın, Habur kapısı da Barzanistan'a kapatılsın."