Darbe Gecesi Vatan Partisi

Tarih:

15 Temmuz akşamı kalkışmanın başladığı saatlerde tespitimizi yaptık: ‘Bu Amerikancı Fethullahçı bir girişimdir.’ Tavrını net bir şekilde ortaya koyan Genel Başkanımız Doğu Perinçek bu girişimin TSK’yı temsil etmediğini vurguladı ve ‘Türk Ordusu bu girişimi bastıracaktır. Milletimizin içi rahat olsun’ dedi.

 

15 Temmuz’da yaşanan Amerikancı- Fethullahçı darbe girişimi sırasında, iktidar partisi dışında, Vatan Partisi olayların başından itibaren darbecilere karşı hiç tereddüt etmeden tavır alan tek siyasi parti oldu. Girişimin başladığı ilk saatlerde Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Vatan Partisi yöneticileri gerek sosyal medya hesaplarından, gerekse de bağlandıkları televizyondaki canlı yayınlardan, yaşananların TSK ile ilgisi olmadığını ve Türkiye’nin Amerikancı-Fethullahçı bir darbe girişimi ile karşı karşıya olduğunu Türkiye kamuoyuna duyurdu. İşte Amerikancı darbe gecesi Vatan Partisi’nin yaptığı o uyarılar ve açıklamalar:

 

23.40: Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Adnan Türkkan Ulusal Kanal canlı yayınına çıkarak şu konuşmayı yaptı: “Ülke yönetimine bütünüyle el konulmuştur lafı Türk silahlı Kuvvetlerini bağ- lamamaktadır. Bu laf darbe girişiminde bulunan Amerikancı-Fethullahçı gruba aittir. Ve Türk Ordusu bu girişimi bertaraf edecek güçte ve kuvvettedir. Türkiye’ye karşı yapılan bir darbe var. Bu darbe bizzat Amerikancı ve Fethullahçı gruplar tarafından Türkiye’ye yapılan bir darbe. Ve şu anki kalkışmanın tamamen karşısındayız!”

23.48: Vatan Partisi Genel Merkez hesabından atılan tweet: “Fethullahçı kalkışmayı, TSK ve Türk Milleti bastıracaktır.”

23.48: Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek’in attığı tweet: “Türk Ordusu Amerikancı Fethullahçı darbe girişimini bastıracaktır. TSK adına yapılan açıklama TSK’ya ait değildir. Darbecilerindir.”

23.53: Vatan Partisi Genel Sekreteri Osman Yılmaz tweet: “Amerikancı bir kalkışmadır. TSK ve Türk Milletinin ayakları altında kalacaklardır.”

 

00.20: Vatan Partisi Genel Sekreteri Osman Yılmaz, Ulusal Kanal canlı yayınına telefonla bağlandı. Yılmaz, şunları söyledi: “Şu anda olay daha da netleşti. TSK içerisinde Fethullahçı-Amerikancı bir ekip kalkışma içerisinde ve bu kalkışma hali hazırda devam ediyor. Fakat burada bir algı operasyonu var. Darbeciler TRT’den korsan yayın yapıyor. Milli Savunma bakanlığımız ve TSK duruma iliş- kin açıklama yaptı. Okunan bildiri korsandır. TSK ve Türk Milleti bu Amerikancı darbe girişimini ayaklar altına alacaktır. Bu darbe girişimi ABD merkezlidir ve burada Fethullahçılar kullanılmaktadır. Türk Milletinin ayağa kalkması ve TSK’nın direnciyle, Türkiye’yi girdiği rotadan geri çeviremeyecekler. Bu girişimin zamanlaması çok önemli. TSK, Türk Polisi ve korucularımız PKK’yı hendeklere gömüyor. ABD’nin Türkiye’deki adamı Fethullah’a karşı operasyonlar büyütülüyor. Türkiye Rusya ile yakınlaşıyor. Bu nedenle, bu darbe girişiminin tamamen ABD merkezli bir girişim olduğu açıktır. Biz şunu çok açık ve net görüyoruz. Milletimizin içi rahat olsun. TSK bu darbe girişimini önleyecek imkan ve kabiliyete sahiptir. Bu darbe girişimi başarısızlığa uğramaya mahkumdur.”

00.24: Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek tweet: “Bu Amerikancı Fethullahçı bir girişimdir. Türk Ordusu bu girişimi bastıracaktır. Milletimizin içi rahat olsun.”

 

PKK’YI KURTARMA GİRİŞİMİ

 

Saat 01.59’da Genel Başkanımız Doğu Perinçek Kanal A isimli TV kanalındaki canlı yayına bağlandı. Program sunucusunun, “Sayın Perinçek bu girişimi nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek şu yanıtı verdi: “Bütün milletime ve yurttaşlarıma sesleniyorum. Kesinlikle belirtiyorum, bu kalkışmaya girişenler TSK’yı temsil etmiyor. Bu çok önemli. Kalkışmacılar TSK içindeki Fethullahçı bir grup. Bu girişim Amerikancı unsurların bir girişimidir. Türk ordusunun girişimi değildir. Türk ordusu ve komutanları kesinlikle bu girişimle aynı safta değillerdir. Bunu özellikle belirtiyorum. Göreceksiniz, bu darbe girişimi ve kalkışma kesinlikle bozguna uğrayacaktır. Türk Milleti ve TSK birleşerek bu kalkışma girişiminde bulunanları ezecektir.

 

Bütün siyasi partilerimizi, kitle örgütlerimizi sendikalarımızı ve meslek odalarımızı Türkiye Cephesine çağırıyorum.

 

Özellikle bu kalkışmaya bilmeden alet olan TSK mensuplarını uyarıyorum. Bu girişim kesinlikle TSK’nın girişimi değildir. Şerefli Türk askeri ve subayı böyle bir girişimin içinde olamaz.

 

girişimin içinde olamaz. Bu girişim PKK’yı hendeklerden kurtarmak içindir. ‘Yurtta sulh’ dedikleri PKK ile sulhtur. ‘Yurtta sulh’ dedikleri cumhuriyet düşmanı Fethullah ile sulhtur. ABD bu darbe girişimini destekliyor. ABD kaynaklarını açıp, bakın. Biz inceliyoruz. ABD bu darbeyi destekliyor. Bu nedenle Türk askeri bu girişimin içinde kesinlikle olamaz. Milletimize, Türk ordusuna ve polisine güveniyoruz. Türk ordusu ile Türk polisi arasında nifak çıkarmak ve birbirine kırdırmak isteyenler Amerikancılardır. Buna da izin verilmeyecektir. Türk ordusu ve polisi, Türk Milletiyle birleşecektir ve bu kalkışma kesinlikle ezilecektir.

 

Bütün milletimizi ve siyasi partilerimizi birliğe, omuz omuza olmaya, vatanı ve cumhuriyeti savunmaya davet ediyoruz.” dedi. Program sunucusunun, “Peki şu ana kadar gerçekleştirilen dik duruşu ve birlikteliği nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ise Perinçek şu şekilde yanıt verdi: “Bu dik duruş başlamıştır. Bakın bombalar atılıyor ama kimse boyun eğmiyor. Halk sokaklara çıkıyor. Siyasi partiler birlik içerisinde. Darbeciler kendi milletini ve kentlerini bombalayan çılgınlardır.

 

Bu yapılanların; Türk Ordusunun gelenekleriyle, şerefiyle, Mustafa Kemal askerinin vakarıyla ve gururuyla hiçbir ilgisi yoktur.”

 

 ***

 

‘TSK bu kalkışmayı Türk Milletiyle ezecektir’

 

Genel Başkanımız Doğu Perinçek’in 15 Temmuz gecesi yaptığı ilk açıklama:

 

“Büyük Türk Milleti, sevgili yurttaşlarım. Sizleri sevgiyle, saygıyla ve güvenle selamlıyorum. Bu Amerikancı bir kalkışmadır. Bu kalkışma PKK’yı hendeklerden kurtarmak içindir. Bu kalkışma Fethullah terör örgütünü Cumhuriyet’in pençesinden kurtarmak içindir. Bu kalkışmaya girişenler, ABD’nin Türkiye’yi bölme planları içindekilerdir. Size kesinlikle söylüyorum. Bu kalkışmanın TSK ile hiçbir ilgisi yoktur. Komuta kademesi, TSK bu Amerikancı-Fethullahçı kalkışmayı Türk Milletiyle birlikte ezecektir, bozguna uğratacaktır. Faaliyet başlamıştır. TSK harekete geçmiştir ve ABD ile işbirliği içinde olan unsurları bastırmaktadır. Değerli yurttaşlarım, bütün siyasi partilerimizi, meslek kuruluşlarımızı, kitle örgütlerimizi, sendikalarımızı ve milletimizi; Edirne’den Hakkari’ye kadar bütün milletimizi bu Amerikancı kalkışmaya karşı el ele vermeye ve omuz omuza vermeye; birleşmeye çağırıyorum. Özellikle Türk Ordusunun kahraman mensuplarına sesleniyorum. Türk askeri ve subayı Mustafa Kemal’in askeridir. ABD’nin planlarında rol oynayamaz. Aldatılan askerlerimize ve polislerimize özellikle sesleniyorum. Amerikan planlarında oynarsanız PKK ile işbirliği yapmış olursunuz. Bu şerefsizliktir. Bu kalkışmaya şu ya da bu şekilde karışmış olanlar derhal Türk Milletinin ve Türk Ordusunun yanına; TSK’nın komutanlarının komutası altına geçmelidir. ‘Yurtta sulh’ dedikleri PKK ile sulhtur. ‘Yurtta sulh’ dedikleri cumhuriyet düşmanı Fethullah ile sulhtur. Bu darbe girişimi bir ABD planıdır. ABD bu darbe girişimini destekliyor. ABD kaynaklarını açıp, bakın. Biz inceliyoruz. ABD bu darbeyi destekliyor. Çünkü; TSK ABD’nin kara gücünü hendeklere gömdü. Bu kalkışma ABD’nin TSK’ya karşı yaptığı intikam eylemidir.

 

Bu hareket; Türk Milletine, ordumuza ve cumhuriyete karşı intikam hareketidir. Bu intikam eylemine katılan askerlerimizi tekrar tekrar uyarıyorum. Askerimizle polisimizi karşı karşıya getiren bu ABD tertibini kesinlikle bozguna uğratacağız. 1. Ordu komutanımız ve diğer komutanlarımız harekete geçmiştir. Komutanlarımız, kalkışmaya katılanların TSK içindeki küçük bir grup olduğunu ifade etmişlerdir. O nedenle, bugün siyasi partiler ve Türk Milleti olarak dünkü tartışmalarımızı bir yana bırakacağız. Cumhuriyeti savunmak için bu darbe girişimine karşı el ele vereceğiz. Ve göreceksiniz, Türkiye buradan zaferle çıkacaktır. Amerikancı ve Fethullahçı kalkışmaya geçit yok. Vatan Partisi vatanın bütünlüğünün, cumhuriyetin ve Atatürk Devriminin savunulması için görev başındadır. Sizlere sevgiler ve saygılar sunuyorum aziz yurttaşlarım.”