Beyazıt Karataş: "İncirlik'i kapatmanın zamanı"

Genel Başkan Yardımcımız Beyazıt Karataş, ABD'nin terör örgütü PYG/YPG'ye yönelik silah desteğini değerlendirdi.

Tarih:

ABD Başkanı Trump önceki gün PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG’ye silah desteğini onayladı. Karar Türkiye’de büyük tepki gördü. Genel Başkan Yardımcımız Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, Cumhurbaşkanı’nın ziyareti iptal etmesi gerektiğini söyledi.

 

Karataş şunları söyledi: “Genelkurmay Başkanı, MİT Müsteşarı, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın’ın ve Adalet Bakanı’nın ABD temasları başarısız oldu. Artık bu saatten sonra orada kim varsa geri dönmeli ve Cumhurbaşkanı Erdo- ğan, Trump’la görüşmesini ertelemelidir. Aksi takdirde önümüzdeki dönem için hem Türkiye için sıkıntılı bir süreç başlıyor zaten Türklerin gururunu incitir. Gururu incitilen Türkler ABD’nin müttefiki olamaz. Çuval geçireceksin, aşağılayacaksın, PKK ile dirsek teması kurup ağır silah sağlayacaksın, FETÖ’ye destek vereceksin; bu kadar aşağılamadan sonra Türk Cumhurbaşkanının bu ziyareti iptal etmesi gerekir.

 


İNCİRLİK’İ KAPATMANIN ZAMANI

 

Türkiye kamuoyunun ikna edilmesi için ABD Büyükelçisinin Dışişlerine çağrılıp diplomatik nota verilmesi gerekir. Hükümet ve iktidara yakın medya hayal kırıklığı yaşıyor şimdi. ABD’nin planında Türkiye’nin olmadığını yıllardır söylüyoruz. Vatan Partisi’nin bu dönemde bir kez daha gündeme getirdiği; İncirlik Üssü'nün ABD’ye kapatılması çıkışı gündeme alınmalıdır.”