Beyazıt Karataş: "Afrin operasyonu terör koridorunu toprağa gömer"

Genel Başkan Yardımcımız Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, Afrin operasyonunu Aydınlık'a değerlendirdi

Tarih:

Türkiye’nin sınırındaki PKK/PYD’nin işgal altnda tuttuğu bölgelerden biri olan Afrin’e operasyon gündemdeki yerini koruyor

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, önceki gün Suriye’de yaptığı “Rus birliklerine daimi birliklerine çekilme talimatı” yönündeki açıklaması üzerine Türkiye’de bir süredir tartışılan Afrin’e operasyon konusu yeniden güncel hale geldi.

 

Putin’in kararı ve Türkiye’den gelen açıklamalar çerçevesinde Suriye sahasındaki son durumu ve olası Afrin operasyonunu Genel Başkan Yardımcımız Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, Aydınlık'a değerlendirdi.

 

 

‘KORİDORU TOPRAĞA GÖMER’

 

Genel Başkan Yardımcımız Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, Afrin’in Türkiye için bir tehdit olduğuna dikkat çekerek, “Politik ve askeri koşullar oluştuğunda Afrin’e mutlaka ve mutlaka harekat yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı. Politik şartların olgunlaştığını belirten Karataş şunları söyledi:

 

“Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’nde masaya oturacak Kürtler konusunda bir uzlaşma sağlanacaksa Afrin konusunda da bir pazarlık payı olmuş demektir. Dolayısıyla şartlar oluş- tuğunda mutlaka ve mutlaka Afrin’e harekat yapılması gerekiyor. Afrin ele geçirilmezse Hatay risktedir, Amanos dağları terör yuvası olmaya müsaittir. Burası PKK’nın Türkiye’ye sızabileceği en rahat yerlerden biridir. Afrin operasyonuyla ABD’nin sözde PKK koridoru hayali 100 yıl daha toprağa gömülür.”