Av. Nusret Senem'den infaz düzenlemesi uyarısı

Ak Parti infaz düzenlemesi teklifini Meclis’te siyasi partilere götürdü. Genel Başkan Yardımcımız Av. Nusret Senem önerilerimizi sıraladı

Tarih:

Ak Parti, infaz düzenlemesi teklifini Meclis’te siyasi partilere götürdü. CHP, uyuşturucu ve cinsel istismarı suçlarını işleyenlerin indirimden yararlanacağı iddiasıyla tekliften rahatsız oldu. MHP ise terör propagandası yapanların kapsama alındığını öne sürüyor. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nusret Senem ise partisinin önerilerini sıraladı.

 

İnfaz düzenlemesi hükümetin ve siyasetin gündeminde. Ak Parti, hazırladığı infaz düzenlemesini geçen hafta MHP’ye, bu hafta ise CHP ve İyi Parti’ye götürdü. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Ak Parti Meclis Grup Başkanı Naci Bostancı ile düzenlemeyi görüştü. Telekonferans ile yapılan toplantıya Ak Parti grup başkanvekilleri de katıldı.

 

İnfaz düzenlemesi 3’üncü yargı paketinde yer alacak. Siyasi partilerle yapılan görüşmelerin ardından Meclis’e gelecek. CHP, düzenleme ile uyuşturucu imal eden ve satanların, kadına şiddet ve çocuk istismarı suçlarını işleyenlerin iyi hal indiriminden yararlanacağı iddiasında bulundu. CHP, bu nedenle rahatsızlığını dile getirdi.

 

MHP ise mükerrer suçların infaz indirimi kapsamına sınırlı olarak alınmasında görüş birliğinde. Ancak MHP, terör propagandası yapma suçunun indirim kapsamına alındığını iddia etti.

 

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nusret Senem ise koşullu salıvermeden yararlanmayacak suçları sıraladı. 

 

Senem, ayrıca düzenleme kapsamında olmayan terör örgütü itirafçılarının indirimden yararlanması gerektiğini söyledi.


Senem, "FETÖ örgütü ve PKK terör örgütü ile ilgili itirafta bulunan ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan bu düzenlemeye göre istisna kapsamında yani yararlanmıyorlar. Bunu değiştirmek ve bunların da yararlanmasını sağlamak lazım. Zira bunlar terör örgütlerine önemli darbeler vurmuş insanlar" ifadelerini kullandı.

 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Avukat Metin Feyzioğlu da düzenlemeye ilişkin görüşlerini dile getirdi.