ABD'ye yanıt: İncirlik kapatılsın

Genel Başkan Yardımcılarımız emekli generaller, ABD ile yaşanan 'vize' krizini Aydınlık'a değerlendirdi.

Tarih:

ABD ile yaşanan ‘vize’ krizinin ardından gözler İncirlik Üssü’ne çevrildi. Aydınlık’a konuşan Genel Başkan Yardımcılarımız emekli generaller, vakit kaybetmeden İncirlik Üssü’nün ABD’ye kapatılması, Diyarbakır Üssü’nden de askerlerin gönderilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Türkiye ve bölge ülkeleri Rusya, Türkiye, İran, Irak Merkezi Yönetimi ve Suriye’nin, Irak ve Suriye’de yaşanan olaylara el koyması ve birlikte hareket etmesi ABD’yi telaşlandırdı. ABD İstanbul Konsolosluğu görevlisi Metin Topuz’un tutuklanmasının ardından bu olayı da bahane ederek Türkiye’ye karşı vize yaptırımını devreye soktu. Tüm Türk vatandaşlarının vize başvurularını askıya aldı.

 

ABD’nin bu ağır yaptırımı ve Türk vatandaşlarına yönelik kararı toplumun tüm kesimlerinde tepkiyle karşılandı. ABD’nin kararı üzerine İncirlik Üssü’nün kapatılması talebi, sosyal medyada da yükseldi. Twitter mesajlarının içeriği, “darbecilere kucak açan, PYD’ye silah ve hava desteğinin kumanda merkezi olan İncirlik bir an önce ABD’ye kapatılmalı” biçimindeydi.

 

Genel Başkan Yardımcılarımız emekli generaller de ABD’ye İncirlik ve Diyarbakır Üslerinden yanıt verilmesini önerdiler. Vize kararıyla birlikte ABD’nin Türkiye’ye karşı yürüttüğü örtülü savaşın açık savaşa dönüştüğünü vurgulayan emekli generaller Aydınlık’a yaptıkları açıklamalarda şunları söylediler:

 

 

‘ARTIK YAPTIRIM ZAMANI’

 

Genel Başkan Yardımcımız Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı: ABD müttefik olmasına rağmen PYD/PKK’ya açıktan destek vermeye devam ediyor. TIR’larla yardımların götürülmesi, silahların taşınması dostluğa sığdırılamaz. ABD bundan önce yardımları gizliden yapı- yordu ama artık her şey açıkça ortada. ABD’nin hedefi Kürt Koridoru’nu denize açmak... Ama şu anda Türkiye, İran, Rusya, Suriye ve Irak’la birlikte hareket edince ve bir de İdlib’e yerleşince ABD’nin planları bozuldu. ABD bunları sindiremiyor. Sindiremeyince de sürekli Türkiye’nin ABD’den sağlayacağı araç ve gereçler konusunda yaptırıma gidiyor. PKK’ya verdiklerini Türkiye’ye vermiyor. Bunlar içimize sindireceğimiz bir konu değil... Bazı yaptırımları artık uygulamada yarar var. Bunun başında da İncirlik geliyor. İncirlik’in mutlak suretle tekrar masaya yatırılması lazım. Türkiye’nin geleceğini tehdit eden olaylar arka arkaya geliyor. Bunların önüne artık bir set çekmeliyiz. Türkiye’yi yönetenler ivedilikle İncirlik’i ve ardından da Diyarbakır Üssü’nü ABD’ye kapatmalıdır.

 

 

‘BU BİR SAVAŞTIR’

 

Genel Başkan Yardımcımız Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumaları hakkında çıkan yakalama kararı ardından da Türkiye’ye verilmesi gereken silahlara ambargo uygulaması aslında yaşanan sürecin en başıydı... Kumpas davalarıyla Türkiye’ye savaş açan ABD artık yaptırımlara da geçti. Vizelerin askıya alınması siyasi bir uygulamadır.

 

ABD, Türk vatandaşlarını da karşısına aldı. Bunun uzun soluklu olacağını düşünürsek başka yaptırımlar da olacaktır. ABD ilişkilerine artık normal bakılmasın. Bu bir savaştır. Bizim ABD vatandaşlarına değil, terörle uğraşanlara bir ambargomuz olmalı. Bunun için de derhal İncirlik Üssü kapatılmalıdır. İncirlik’te IŞİD’le mücadele merkezi var. Soruyorum o halde; IŞİD’le mücadele kaldı mı? Siz, PYD’ye ‘kara gücüm’dediniz mi? İncirlik’i kapatmak için o kadar çok gerekçe var ki! O yüzden vakit kaybetmeden İncirlik kapatılmalı ve hemen arkasından Diyarbakır’daki ABD askerleri kovulmalıdır. Çünkü ABD’nin Diyarbakır’da IŞİD’le mücadelesi yok. Bunların görevi bitti. Bir an önce Türk hükümeti bu yaptırımları uygulamalıdır.