Doğu Perinçek: "Vatan Partisi yükseliyor"

Genel Başkanımız Doğu Perinçek Ulusal Kanal'da Çıkış Yolu programında önce şair Cemal Süreya'yı andı, ardından da Bahçeli'nin çıkışını değerlendirdi

Tarih:

Genel Başkanımız Doğu Perinçek Ulusal Kanal'da Çıkış Yolu programında Rafet Ballı'nın gündemle ilgili sorularını yanıtladı. Doğu Perinçek özellikle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kayıtsız şartsız da olsa desteklemesinin değerlendirmesini yaptı. Perincek MHP'nin hızlı bir erime yaşadığını bu yüzden Erdoğan'ı karşılıksız destekleme kararı aldığını belirtti. Ancak Perinçek progirama başlarken Cemal Süreya'nın ölüm yıldönümü nedeniyle Aydınlıkçı şairle ilgili ilginç anılarını izleyici ile paylaştı.

 

Ardından siyasi gündeme dair gelişmeleri değerlendiren Doğu Perinçek, Bahçeli'nin son açıklamalarını değerlendirdi.

 

 

BAHÇELİ HAVLU ATTI

 

- Aydınlık gazetesinin 'Havlu attı' manşeti manşeti çok doğrudur. Bu bir havlu atmadır. MHP tabanı böyle anlıyor. Bir program olmadan, desteklemek havlu atmaktır. Kaldı ki AKP ve MHP arasında da sorunlar var.

 

- Erken seçim şu anda görünmüyor. Herkes adayını açıklamayı öne aldı. Ancak şu anda erken seçim görünmüyor. Bahçeli de böyle söylüyor. Açıklamasının erken seçimle ilgisi yok.Oylarının yüzde 10'un çok altına düştüğünü görüyor. Bu erimeyi önlemek için böyle bir açıklama yapıyor. Tek taraflı bir biat bağlanma olarak görülüyor. Seçimi kaybedecekleri görülüyor. AKP ve MHP yüzde 50'yi yakalayamayacağı görülüyor. Bu erimenin önüne geçmek için yapılmış olabilir.

 

 

VATAN PARTİSİ YÜKSELİYOR

 

- Vatan Partisi yükseliyor. Bunu yazarlar da söylüyor. Amerika'nın karşısındaki parti bir tek Vatan Partisi'dir. O yüzden de Amerika tarafından hedef haline gelmiştir.

 

 

DEVLET PKK'YA PARA YARDIMI YAPIYOR

 

- Devlet PKK'ya onun partisine 77 milyon lira para yardımı yapıyor. Bunlar Türkiye'nin önündeki sorun.

 

 

AKP DÜŞMAN DEĞİL RAKİP

 

- AKP'ye düşman olduğunuz zaman ABD'nin iktidar projesinin içine oturursunuz. AKP'ye düşmanlık ne? ABD Erdoğan'ı yıkma kararı aldı. Eylemlere başladı. Çünkü AKP, İran'la, Rusya'yla ortak stratejide buluştu. AKP'ye düşmanlık yapacağım diye ABD'nin çizgisine gelmemek lazım. Bunun programı da Vatan Partisi'nde var. Tayyip Erdoğan ne yapıyorsa ben tersiyim. Böyle program olmaz.

 

- AKP'ye düşman olarak değil, rakip olarak iktidar olunur. CHP yanına FETÖ'yü, PKK'yı almış. Nasıl iktidar olacak. Bu millet PKK'ya FETÖ'ye oy vermez.