Doğu Perinçek: "Türkiye, Erdoğan ile Akşener'e mahkum edilemez"

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Ulusal Kanal'da Çıkış Yolu programında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Tarih:

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Ulusal Kanal'da Çıkış Yolu programına katıldı. Perinçek'in açıklamalarından satır başları şöyle:

 

 

AKP KAYBEDECEK

 

Türkiye AKP iktidarı ile devam edemez, bütün olgular bunu gösteriyor. AKP’nin önümüzdeki seçimleri kazanamayacağı gözüküyor. Bu görüş olgulara dayanıyor. Referandumdan beri AKP’de iniş var. Ekonomide sıkıntılar var. Halk günlük ekonomik hayatında sıkıntıları önümüzdeki günlerde daha çok hissedecek ve tercihini değiştirecek.

 

AKP iktidarı önümüzdeki seçimi kaybedecek.

 

Son zamandaki metal yorgunluğu açıklamaları yorgunluk değil başarısızlık tespiti.

 

 

KILIÇDAROĞLU TUTUKLANIRSA KARŞI ÇIKARIZ

 

Kılıçdaroğlu tutuklanırsa sert bir şekilde karşı çıkarız. Ana muhalefet partisi başkanına dokunulmaması gerekir.

 

Selahattin Demirtaş terörden suçludur. Türkiye’nin altına mayın döşeyen, Türkiye’yi bombalayan, ABD anlaşıp ile Türkiye’yi bölmek isteyen bir partinin genel başkanıdır. Selahattin Demirtaş’ın içerde olması kanunların gereğidir. HDP de kapatılmalıdır. Bu açıdan Kemal Kılıçdaroğlu ile Selahattin Demirtaş’ın durumu birbirine benzemez. HDP PKK’nın uzantısıdır.

 

- Adalet yürüyüşü ABD'nin hükümet senaryolarıyla uyumlu. Maltepe'deki konuşmaya baktığınızda bunu görürsünüz.

 

 

AKŞENER TESLİM OLDU

 

-Türkiye Tayip Erdoğan ile Meral Akşener seçeneklerine mahkum edilemez. İkisi de geçmişte batı projelerinin dayattığı insanlardır. Biz batı sistemine bağlıyız diyor.

 

- Akşener’in partisi Türkiye’nin bölünmesine teslim olarak kuruluyor

 

 

FETULLAH’IN SUİKAST AÇIKLAMALARI

 

-Hükümet kendi hükümetinin sorumlu olacağı suikast yapmaz ancak Amerika bunu yapmak ister. Çünkü Türkiye Amerika’ya direniyor. PKK’nın üzerine yürüyor. Buradan ben şunu görüyorum Amerika Türkiye’ye, PKK’nın üzerine yürürsen ben seni suikastlerle karıştırırım diyor.

 

 

TEK TİP KIYAFET OLABİLİR

 

Terör suçlularının kaçmalarını önlemek için tek tip kıyafet uygulaması yapılabilir. Tek tip kıyafete karşı değilim. Şiddet ve hukuk dışı uygulamalara karşıyım fakat tek tip kıyafet hukuk dışı bir uygulama değil.

 

 

2019’DA VATAN PARTİSİ’NİN ADAYI OLACAK

 

Vatan Partisi Türkiye’yi yönetmeye adaydır ve 2019 seçimlerinde adayı olacaktır. Artık Cumhurbaşkanı hükümet başkanıdır. Vatan Partisi kendisi ya da çevresindeki kuvvetlerle birlikte adayını zamanı gelince açıklayacaktır.