Doğu Perinçek: "Türkiye Atatürk'te buluştu"

Genel Başkanımız Doğu Perinçek HaberTürk'te Ece Üner'in sunduğu Enine Boyuna programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tarih:

Ece Üner'in sunduğu Enine Boyuna programında Rıza Zarrab davasına nasıl bakmak gerekir sorusuna Perinçek şu yanıtı verdi: Türkiye-ABD dengeleri artık silahla kuruluyor. Zarrab davası bütün savaşlarda aynı zamanda silah dışı olaylar da gündeme gelir. Zarrab davasının aslı nedir. Amerikanın dayatmalarını Türkiye tanımadı. İran'a yardım etti. Buna Türkiye'ye tehdit olarak bakmak lazım. Türkiye Amerika ile stratejik ortak değil artık. Türkiye Amerika ile savaşıyor. Amerikanın piyonları ile savaşıyor. Bu açıdan meseleye bakmak lazım.

 

ABD ile Türkiye'de iktidar olmak devri bitti. Eğer Amerika Ankara'yı silahla alırsa, o zaman tekrar Türkiye'de iktidarı Amerika belirleyebilir. Türkiye ABD'ye karşı, Fars milliyetçiliğinin yanındadır.

 

Bugün geldiğimiz nokta İran düşmanı bir AKP'den İran dostu bir politikaya, Rusya düşmanı bir politikadan Rusya dostu bir politikaya gelmiştir.

 

PKK şu anda imha tehdidi ile karşı karşıya. Kandil'e beyaz bayrak çekecek. Türkiye İran yakınlaşması bunu doğurdu. Biz iktidar olunca Suriye ile ilişkileri geliştireceğiz.

 

Bu arada Ece Üner'in 'Barajın yüzde bire girmesi durumunda hükümete girmeyi mi düşünüyorsunuz sorusuna'

 

Doğu Perinçek 'Bunu bilemezsiniz. Hazreti Muhammed de baraj altındaydı. Atatürk Anadolu'ya geçerken desteği yoktu. Ama süreç onları baraj üstüne çıkardı.' yanıtı verdi.

 

Perinçek sözlerine devamla 'Irak'ın toprak bütünlüğü Türkiye'yi güçlendirdi. Suriye'nin toprak bütünlüğü Türkiye'yi güçlendirdi. Bölge ülkeleri ile işbirliği ve toprak bütünlüğü çok önemli' dedi.

 

Nagehan Alçı'nın bundan önce darbe yapanlar 'Atatürkçülüğü kullandılar. Kemalist subaylar darbeci algısı oluştu' sözlerine ise Perinçek,

 

'Vatan Partisinin yönetici kadrolarında çok sayıda emekli üst düzey komutan var. Bizim onlardan bilgi aldığımız algısı yanlış. Bugünkü ordu Mustafa Kemal'in ordusudur. O ordunun kökü temeli kuruluşu ona aittir. Şöyle görüşler var ne yazık ki 'Kemalist subaylar darbecidir' çok yanlış. bir görüş. Arada 12 Mart, 12 Eylül'den geçtik. Onlar istisna. Ancak 15 Temmuz'da Türk ordusu milli olduğunu göstermiştir. İçindekileri temizlemiştir' dedi.

 

 

KERKÜK'ÜN DURUMU

 

Kerkük ve Musul'un Türkiye toprağı olduğu sorusuna ise Perinçek 'Bu sorun o dönemde yapılan anlaşmalarla düzenlenmiştir. Cümlemizi dinleyerek anlayalım. Kerkük ve Musul için oraya girme planı yaparsak o zaman Suriye, Irak ve Rusya karşımıza çıkar, PKK bu denklemde büyür. Şimdi Türkiye'nin kurduğu ittifaklar büyük ittifaklar. Ben bütün Kerkük yurttaşları ile toplantılar yaptım. Kerkük'teki Türkleri silahla kurtaracağız diye aya kalkarsak yanlış yaparız. Kerkük'ü Irak'ın toprak bütünlüğü içinde değerlendirmek, orada yaşayan soydaşlarımızın can güvenliğini ve barış içinde yaşamalarını sağlayacak girişimlerde bulunmalıyız.