Doğu Perinçek'ten Suriye ve Zarrab'la ilgili önemli açıklamalar

Genel Başkanımız Doğu Perinçek Ulusal Kanal'da Rafet Ballı'nın sunduğu Çıkış Yolu programında gündemle ilgili soruları yanıtladı

Tarih:

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Çin temasları, Perinçek-İsviçre davasındaki son AİHM kararı ve Zarrab dosyası ile ilgili sorulara çarpıcı yanıtlar verdi. Doğu Perinçek 2006 yılında Suriye'ye bir devlet heyeti ile gittikleri zaman Suriye ve Türkiye'nin tek devlet olması için teklifte bulunulduğunu açıkladı. Doğu Perinçek Kurtuluş savaşından sonraki süreçte Atatürk'ün Suriye ve Irak devletleri ile konfederasyon olma görüşmeleri yapıldığını da sözlerine ekledi.

 

Doğu Perinçek'in açıklamalarından satır başları:

 

- Dünya Asya çağına girmiştir

 

- Çin ekonomisinin dünya ekonomisine katkısı yüzde 39, Hindistan'ın yüzde 19

 

- Çin barışçıl bir ortam istiyor ve buna hizmet ediyor

 

- Çin barışçıl siyasetlerle ABD'yi tecrit ediyor

 

- Çinlilerin anahtar kavramı 'paylaşan'

 

​- Bir yol bir kuşak projesinde konuşma yapmak istedik. Orada yolun tehlikede olduğunu söyledik. ABD'nin desteğindeki YPG ile tehlikede olduğunu anlattık. Katılımcılar bizim sözlerimizi takdir etti. Orada bu yolun tehdit altında olduğuna dikkat çektik

 

Rafet Ballı: AKP Türkiye'yi yönetemiyor dediniz, Politika mı değiştirdiniz diyorlar. Ne diyorsunuz?

 

Bunu her zaman söylüyoruz. Bunu söyleyenler CHP ve FETÖ'cüler. Siz AKP ile yan yana geldiniz diyorlar. Biz vatan savunması tarafındayız. Onlar da bizim yanımıza geldi.

 

AKP 2014 yılından itibaren bu çizgiye geldi. Tabi yalpalıyor. Yanıldık diyor. Yanıldın da Türkiye kaybetti. Türkiye'yi Vatan Partisi birleşikleri yönetsin artık.Oraya gidiyoruz yavaş yavaş.

 

 

BOZDAĞ'IN KONUŞMASI SANIK KONUŞMASI

 

Bekir Bozdağ hükümet sözcüsü bir hafta evvel O gün söyledi. Sn. Bekir Bozdağ şunu söyledi. İtirafçılar iftiracı oldular dedi. Bak bu bir sanık konuşmasıdır. Bu bir itiraf konuşmasıdır. Bir devlet adamı konuşması değildir. Burda durum ne ABD Türkiye'yi orada İran'a ambargoyu delmesini yargılıyor. Ben bunların yakasına yapışıyorum. Yargılıyorum diyor. Hükümet adamı ne der? Sen benim komşularımla alışverişime karışamazsın der. Sanık nasıl konuşur. Kendisini sanık sandalyesine koyar. Savunmaya başlar. İtirafçılar iftiracı oldu der. Halbuki ne demesi gerekir. Seni ilgilendirmez.

 

 

SÜREÇTEN DOLAYI AKP OLAYI KENDİSİNE YÖNELİK GÖRÜYOR

 

Tabi süreçte alışverişleri var. Orada kendi üslerine geleceğini varsayıyor. Onun için bu çıkışı yapıyor. ABD bu süreçta Tayyip Erdoğan'ı da cezalandırmak istiyor. Bilgi topluyor. Tayyip Erdoğan'ı devirmek istiyor. ABD ile uzlaşma yok ama şunun için kötü yönetiliyor diyorum. Galiba şöyle bir şey söylemiş. Efendim biz ambargoyu delmedik. Bu da bir sanık konuşmasıdır. Biz ambargoyu tanımıyoruz demesi gerekir. :Sen beni ikna edersin. O zaman ayrı. Ancak Sen benim ticaretime karışamazsın. Senin ambargonu tanımam demesi gerekir. Bunu demezlerse bu işin içinden çıkamazlar.

 

 

AKP'NİN TELAŞI ALIŞVERİŞ ESNASINDAKİ OLANLAR

 

Para akışı buradan İran'a gidiyor. Giderken buradan giderken komisyon olarak alıyor. Rüşvet olarak alıyor. Deliller kesin mi. Bir şey diyemeyiz. Öyle görünüyor. Burada ABD'ye karşı karışamazsın diyoruz. Türkiye'ye gelelim. İran'a giderken paraların içinden alınanlar var. Bir hukukçu olarak şu adam aldı, bu yaptı diyemiyorum. Çünkü yargı kararı yok. O günkü delillerle olay kapandı. Yeni delil olursa dava açılır. Bir şeyi karıştırmayalım. Vatan Partisi vatan bekçisidir. Bir de burada yolsuzluk ve rüşvetin bekçisi değiliz. Adli mercilere tarafından araştırılır. Suçlular varsa yargılanır. Cezasını alır. Bizim durduğumuz yer vatan savaşıdır.

 

 

ÇARPICI AÇIKLAMA TÜRKİYE SURİYE TEK DEVLET OLSUN

 

​Çıkış Yolu programında çok önemli bir açıklama yapan Doğu Perinçek Türkiye ve Suriye'nin tek devlet olması yolunda 2006 yılında Suriye'den Türkiye'ye tek devlet olalım teklifi geldini açıkladı.

 

Doğu Perinçek bu sözlerini şöyle açıkladı. 2006 yılında bir devlet heyeti ile Suriye'ye gttiğimizde o zaman Sn. Esat Moskovadaydı. Başbakanıyla görüştük. Biz 7 kişiyiz orada. Esad'ın en güvendiği adam şunu söyledi bize. Sn. Esad'ın mesajı size şudur. Suriye ve Türkiye devleti sınırları kaldırsın. Tek devlet olalım.Esad'ın size teklifi budur dedi. Bu olur. İyi de olur. Türkiye Irak ve Suriye tek devlet olsun. Konfederasyon olsun. Benim elimde belgeler var. Atatürk Irak ve Suriye temsilcileri ile görüşmüş. Atatürk açıklıyor. İkincisi Hakimiyeti Milliye gazetesinin başyazarı açıklayor. Herkes bağımsızlığını ilan ettikten sonra konfederasyon olalım.