Doğu Perinçek: "'Kerkük-Musul'u alalım' diyen Diyarbakır'ı verir"

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Ulusal Kanal'da Çağdaş Cengiz'in sunumuyla çıkış yolunu anlattı.

Tarih:

Genel Başkanımız Doğu Perinçek (4 Ekim 2017) Ulusal Kanal’da Çağdaş Cengiz’in sunduğu Çıkış Yolu programında önemli açıklamalarda bulundu. Doğu Perinçek’in açıklamalarını ilginize sunuyoruz.

 

Yeni bir dünya kuruluyor ve yeni dünyada Türkiye, İran, Irak Suriye hep birlikte yerlerini alıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Ruhani arasındaki görüşme sonrasında iki liderin yaptığı açıklamalar çok önemli. Türkiye, Suriye, İran, Irak ve Rusya Suriye’nin kuzeyinde, Irak’ın kuzeyinde birlik içerisindeler. Duruma el koymuş durumdalar. İsrail ve Amerika kaybetti. Doğu Akdeniz'e uzanan terör koridoru iflas etmiş durumda. Kürdistan planı bir hayal.

 

Türkiye hükümetini yöneten insanlar kesinlikle İran karşıtlığı, Suriye karşıtlığı, Rusya karşıtlığı yapamaz.

 

İran'a yaptığımız ziyarette İkinci İsrail'in kurulmakta olduğunu söyledik. Vatan Partisi'nin çözümleri bölge devletlerinin siyasetleri haline geldi ve hayat buldu.

 

 

BÖLGEDE İTTİFAK VE ABD İŞGALİ

 

Bölge ülkelerinin ittifakı önemli, süreç Batı Asya Birliği'ne gidiyor.

 

ABD'nin bölgemizde mezhep kışkırtmaları tutmadı.

 

İran'a yaptığımız ziyarette İkinci İsrail'in kurulmakta olduğunu söyledik. Vatan Partisi'nin çözümleri bölge devletlerinin siyasetleri haline geldi ve hayat buldu.

 

İspanya'nın içinde Katalonya diye bir devlet olmaz. Bunlar ABD'nin tek kutuplu dünya projesinin girişimleri.

 

 

IKBY REFERANDUMU

 

Türkiye gerekli adımları atsaydı referandumu önleyebilirdi. Vatan Partisi aylar öncesinden hükümeti uyardı. Ancak iktidar zamanında gerekli adımları atmadı.

 

Gerekli adımlar atılmayınca Türkiye bugün daha ağır yaptırımlara başvurmak zorunda.

 

 

KIBRIS

 

KKTC bir devlet ve şuan tanıyan sadece Türkiye var. Geçmişte tanınmasına yönelik diplomatik faaliyetler olması gerekirdi. Tahsin Ertuğruloğlu'nun Kıbrıs'ın uluslararası alanda tanınması için bir çalışma yapalım önerisi çok doğrudur. Biz zamanında yaptık fakat AKP hükümeti önümüze taş koydu.

 

Erdoğan yönetimi geçmişte KKTC'nin tanınması için çalışma yapmadı aksine tanımak isteyen devletleri engelledi.

 

Tahsin Ertuğrul özerk bir cumhuriyet oluşturalım. Dış politikası, milli savunması Türkiye’ye bağlansın. Yani Kıbrıs Türkiye’ye katılsın diyor. Bence köklü ve doğru çözüm budur.

 

 

BAHÇELİ'NİN KERKÜK ÇIKIŞI YANLIŞ

 

Bahçeli'nin Kerkük-Musul çıkışı: Kerkük-Musul'u almak fikri son derece yanlış. Bu fikir Diyarbakır'ı vermekle biter. Kerkük-Musul'u alalım diyen Diyarbakır'ı verir.

 

Kerkük ve Musul'u nereden alıyorsun. Irak'tan alıyorsun. Irak'ın toprak bütünlüğünü, İran'ı hedef alıyorsun. Arap ülkelerini hedef alıyorsun. Irak'ı, İran'ı Suriye'yi düşman ilan ediyorsun. O zaman da ABD tuzağına düştüğün için, Türkiye yalnızlaştığı için sonuç itibarıyla Diyarbakır'ı vermeyle biter.

 

 

AKŞENER HAREKETİ ABD SİSTEMİ İÇİNDE

 

Meral Akşenerler HDP programından kopya çekmişler. Sivil siyasetle kucaklaşacağız demek HDP ile kucaklaşacağız demektir. Sivil siyaset kılıfı ile HDP’yi PKK’yı kamufle ediyorlar. Partilerinin programı tamamen Amerikalılar tarafından hazırlandığı belli.

 

PKK’ya 1400 TIR silah veren ABD Meral Akşenerlerin dostu müttefiki. ABD Türkiye’nin dostu müttefiki değil, Meral Akşenerlerin dostu, müttefikidir.

 

Akşener hareketinin tamamen Amerikan sistemi içinde kalacağı Ümit Özdağ ve Koray Aydın'ın açıklamalarında görüldü.