Doğu Perinçek Habertürk TV'de İran'daki olayları değerlendirdi

Genel Başkanımız Doğu Perinçek'in de katılımıyla Ece Üner'in sunduğu Enine Boyuna programında İran'daki olaylar ve gündem konuşuldu

Tarih:

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, hakkındaki iddialar nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın bu şekilde görevden alınmasının doğru olmadığını söyledi.

 

Doğu Perinçek'in konuşmasının satırbaşları şu şekilde:

 

Doğu Perinçek "Beşiktaş Belediye Başkanı hakkındakilerin hepsi bir iddia. Bir mahkeme kararı olmadan milyon nüfüsu olan bir belediye başkanını görevden almak hukuka aykırı, çok yanlış işler yapılıyor, idarenin bu tür uygulamalara girmesi doğru değil.

 

 

ABD'DEKİ HAKAN ATİLLA DAVASI

 

Bu dava bu kadar önemli hale gelmemeliydi. Türk hükümetinin hataları var. ABD, Türkiye'nin İran ile ilgili ticaretine karışamaz. Bu tavrı hükümetimiz alamadı, hala alamadı. Çok acil bir şekilde hükümet ABD'nin dayatmalarına boyun eğmeyeceğini, bu davanın sonuçlarına ilgi duymuyorum demesi gerek. Bizim enerji güvenliğimiz İran Irak Rusya, İran bizim ticaretimizde önemli yer tutuyor bu ortamda. ABD siz ticaret yapamazsınız diyemez. Bundan sonra ambargo Türkiye'ye gelecek. Bu kararın sonuçları olacak. BM'de bunu çıkartmaları söz konusu değil ama oraya uzatmaya çalışacaklar.

 

 

SORUN VATAN BÜTÜNLÜĞÜNÜ SAĞLAMA

 

Biz İran'la birlikte Suriye ile birlikte hareket ediyoruz. Bu cepheleşme bütün planları bozdu. ABD'nin istediği Sünni bloğu kurulmadı. Türkiye tam tersine Astana sürecini yürüttü. Rusya ile birlikte, İran ile birlikte hareket etti. Sünni bloğu kurulmadı. Türkiye'nin toprak bütünlüğü tarafından bakmamız lazım. Zarrab üzerinden Türkiye tehdit ediliyor. Burada sorun vatan bütünlüğünü sağlama.