Doğu Perinçek Azerbaycan'ın Vatan Savaşını değerlendirdi

“Azerbaycan’dan geri adım yok masayı silah belirler!”

Tarih:

Doğu Perinçek, Azerbaycan’ın vatan savaşındaki son gelişmelerle ilgili şunları söyledi: “Savaşlarda ateşkes olur. Ateşkes, karşılıklı olarak şehitlerini de aldığın bir aradır. Ateşkes ile barışı karıştırmayalım. Ortada bir barış masası yok. ‘Türkiye masada neden yok?’ gibi feryatlar anlamsız. Savaş devam ediyor. Sen silahla kazandın mı, masada da varsın demektir.” Uygurlar üzerinden Çin düşmanlığı yapılmasına da değinen Perinçek, CHP’nin Doğu Türkistan raporuna tepki gösterdi: “CHP’nin raporunda bir Çin haritası koymuşlar. Sincan bölgesi üzerine Doğu Türkistan bayrağını yerleştirmişler. Çin Halk Cumhuriyeti toprağını bölünmüş gösteriyorlar. CHP’nin düştüğü hale bakın. Çin’e karşı psikolojik savaşta ABD’nin piyonu olmuş!”

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal’da Çıkış Yolu programında gündemi değerlendirdi. Ulusal Kanal’ın Genel Yayın Yönetmeni Sinan Sungur, Haber Müdürü Deniz Adalı ve Ana Haber Sunucusu Teoman Alili’nin sorularını yanıtlayan Perinçek, Azerbaycan’ın Ermenistan’a karşı verdiği vatan savaşıyla ilgili önemli tespitler yaptı. Perinçek şunları söyledi: “Savaşlarda ateşkes olur. Karşılıklı olarak şehitlerini de aldığın bir aradır. Ateşkes ile barışı karıştırmayalım. Moskova’da bir ateşkes buluşması var. Bir barış masası yok. Geri adım yok! Savaş devam ediyor. Azerbaycan işgale karşı vatan topraklarını kurtaracağından son derece emin. Türkiye de Azerbaycan’la birlikte ve aynı kararlılıkta. ‘Türkiye masada neden yok?’ gibi feryatlar anlamsız. Sen silahla kazandın mı, masada da varsın demektir. Mesela Türkiye Kurtuluş Savaşı’nı kazandı. Lozan Barış Antlaşması’nda masada sözde Yunanistan vardı ama esas olarak masada karşımızdaki ülkeler Fransa ve İngiltere’ydi. Çünkü Türkiye, 1914’ten 1922’ye kadar bu ülkelerle savaştı. Önemli olan sahada silahla kazanmaktır. Masayı silah belirler.” 

 

 

RUSYA’NIN AZERBAYCAN POLİTİKASI

 

Perinçek, Türkiye’de bazı çevrelerin Rusya’yı Ermenistan’ın yanında gösterme çabasını şöyle yorumladı: “Birincisi Rusya, Batı yanlısı Paşinyan hükümetini yıkmak istiyor. Putin’in açıklamaları ve yaklaşımı bu yönde. Buna göre Paşinyan savaşta yenilecek ve yıkılacak. Moskova, Azerbaycan’ın Ermenistan sınırına kadar olan topraklarını işgalden kurtarmasına karşı çıkmıyor.”

 

 

SURİYE, KARADENİZ, AKDENİZ VE KAFKASLAR’DA ORTAK CEPHE

 

Perinçek, ortak tehdide karşı Türkiye – Rusya ittifakının öneminden bahsetti: “Biz Rusya’nın Türkiye politikalarının güdümüne girmesini ya da tam tersini beklemeyelim. Gerçek milliyetçilik nedir?  Atatürk’ün yaptığı gibi iki ülkenin ortak çıkarını görebilmek ve bu temelde ittifak oluşturmak. Ortak çıkarımız ne? Suriye, Karadeniz, Akdeniz ve Kafkaslar’da Atlantik’ten gelen ortak tehdidi engellemek. Şimdi Rusya Doğu Akdeniz’de neden bizim yanımızda olacak? Biz de ABD – Ukrayna ikilisine karşı Kırım’da Rusya’yı desteklersek, o zaman olur. Ukrayna zaten ABD’yle birlikte Türkakımı projesini bozmaya çalışıyor. Yani Türkiye’ye cephesini dönmüş. Peki Kırım’ı Rus toprağı olarak tanıyınca bizim bir kaybımız var mı? Hayır. Ortada iki seçenek var: Kırım ya Ukrayna’nın yani ABD’nin olacak ya da Rusya’nın. Ama bazıları Kırım’ın Türk toprağı olduğunu ileri sürüyor. Tabii hiçbir karşılığı yok. O zaman birileri de çıkıp ‘1071’den önce Anadolu Rum toprağıydı’ diyebilir.”

 

 

HÜKÜMETTEN İSTENEN: ABD PLANLARINA ALET OLMAK

 

Perinçek, son dönemde Çin’e karşı yükseltilen, ABD merkezli ayrılıkçı Uygur siyasetine, CHP ve diğer muhalefet partilerinin katılmasını değerlendirdi: “Birleşmiş Milletler’de Çin karşıtı bildiriyi imzalayanlar hem kendi halklarına hem insanlığa ihanet içinde. ABD nasıl ki PKK üzerinden bölgemizde sözde Kürdistan- ikinci İsrail devletini kurmaya çalışıyor, bizi bölmeye uğraşıyor… Benzer şekilde Uygur, Tibet meseleleriyle Çin’i zayıflatmayı hedefliyor.  CHP, İYİ Parti, Davutoğlu ve Babacan da AK Parti hükümetine bildiriyi imzalamadığı için tepki gösterdi. Bu partiler açıkça Türkiye’nin, ABD maşası olmasını istiyor.”

 

 

CHP’NİN ÇİN’İ BÖLEN HARİTASI

 

“CHP Uygurlarla ilgili bir rapor yayımladı. Bu raporun kapağını görünce dehşete düştüm. Bir Çin haritası koymuşlar. Bu haritada, Sincan bölgesi üzerine Doğu Türkistan bayrağını yerleştirmişler. Çin Halk Cumhuriyeti toprağını bölünmüş gösteriyorlar. CHP ‘Uygur Türklerine haksızlıklar yapılıyor, eşitsizlikler var’ diyebilir. Bunlar konuşulur ve tartışılır. Fakat siz haritalar yayımlayıp Çin’i bölmeye kalkıyorsunuz. Şimdi birileri Türkiye haritası yapsa, vatanımızın bir bölümüne PKK’nın paçavra bayrağını koysa nasıl olur? CHP’nin düştüğü hale bakın. Çin’e karşı psikolojik savaşta ABD’nin piyonu olmuş!”

 

 

CHP, İP, HDP, CIA VE IŞİD’İ BULUŞTURAN CEPHE

 

Perinçek, Çin düşmanlığında birleşen kesimlere dikkat çekti: “HDP - PKK da CHP’nin savunduğu haritaların sahibi Türkistan İslam Partisi’ni destekliyor. Bu parti, Suriye’de Fırat Kalkanı sırasında Mehmetçiğimize kurşun sıkan bir CIA örgütü. ABD, IŞİD’i ve bu örgütü birlikte savaştırıyor. İYİ Parti, bu hareketin başını çektiği ayrılıkçılığı desteklemek için Meclis’te araştırma önergesi veriyor. CHP ve HDP de bu önergeyi destekliyor. Düşünün CHP -  İYİ Parti – HDP – CIA – IŞİD ve Uygur bölücüleri aynı cephede!  CHP’nin yuvarlandığı yer burası… AK Parti ve MHP ise önergeyi reddediyor, hangisi daha ilerici?”

 

 

TEK ÇÖZÜM: ÜRETİM DEVRİMİ

 

Ekonomik zorluklardan da bahseden Perinçek Türkiye’nin kaçınılmaz olarak Üretim Devrimi aşamasına geldiğini vurguladı: “Türkiye’nin acil ihtiyacı Üretim Devrimine geçmek. Vatan Partisi, Üretim Devrimi programını oluşturdu. Ülkenin kaynakları üreticilere ayrılacak, devlet yatırıma dönüştürmek üzere tasarrufları artıracak, istihdam artacak ve işsizliğe son verilecek. Bu programı, üreticilerle birlikte hayata geçirmenin zamanı geldi. Bunun için önümüzde Üreticilerin Milli Hükümeti çözümü var. Üreticilerin Milli Hükümeti üretimden yana olan kim varsa onlarla olacak. Şu anda bunu en tutarlı, en kararlı savunan Vatan Partisi’dir. En son Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Albayrak da üretim ve istihdam odaklı ekonomiye geçeceklerini ilan etti. Hatta devletle özel sektör arasında devletin sürükleyici olacağını kaydetti. Kamu sektörünün önder olacağını belirtmesi çok önemli.

 

 

“SANAYİCİLER VATAN PARTİSİ’NE KOŞUYOR”

 

Perinçek, Vatan Partisi’nin sanayiciler ve emekçileri üretim çarkını döndürme amacında buluşturan çözümü olduğunu kaydetti: “İçinde bulunduğumuz ekonomik krizde büyük sanayiciler yoksullaşıyor. Bin 400 işletmenin konkordato ilan etmesi, bu işletmelerin ne kadar sahibi varsa her birinin yoksullaştığını gösteriyor. İşletme kapanınca işçiler de evine ekmek götüremiyor. O zaman milli sermaye ile işçi sınıfının, çiftçinin menfaati ortaklaşıyor. Vatan Partisi’nin “ekmek teknesini koruyacağız” sözüyle sunduğu program hepsi için bir çözüm ortaya koyuyor. Bu nedenle sanayiciler de Vatan Partisi’ne koşuyor.”