Doğu Perinçek: "ABD namlularının önünde beka sorununu tartışıyoruz"

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek, Habertürk TV’de Didem Arslan Yılmaz’ın sunduğu Yerel Seçim 2019 programına konuk oldu.

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Habertürk TV’de Didem Arslan Yılmaz’ın sunduğu Yerel Seçim 2019 programına konuk oldu.

 

 

“ABD NAMLULARININ ÖNÜNDE BEKA SORUNUNU TARTIŞIYORUZ”

 

ABD'nin namlularının Ege ve Akdeniz'de Türkiye'ye döndüğünü belirten Perinçek, "ABD, İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs ile birlikte 11 aydır tatbikatlar yapıyorlar. Biz de ABD namlularının önünde biz beka sorununu tartışıyoruz. İkincisi, ekonomi batıyor. Ekonominin bekası da Türkiye'nin önünde büyük bir problem. Zaten Vatan Partisi bu sorunun sahibi. Bir Vatan Savaşı verdiğimizi 2015 24 Temmuz'undan beri saptıyoruz. Türkiye savaşıyor bugün. İki askerimizi daha önceki gün şehit verdik. Beka sorunu olmasa şehitleri ne için veriyoruz?” dedi.

 

 

“BORÇLANMA EKONOMİSİNE SON VERECEĞİZ”

 

Perinçek, “Ekonomiyle ilgili beka sorununu nasıl görüyorsunuz?” sorusu üzerine, “Geminin lumbuzlarından sular doluyor. Geminin bekası konuşulmayacak, ne konuşulacak? Dışarıdan gelen değil. 1980'den bu yana 39 yıldır kurulan bir ekonomi var. Dış borç bulmak, borcu borçla çevirmek. İthalat yaparak. Güya ithalat yaparak maliyetleri düşürmek. Bu sayede çok ihraç edeceğimizi zannetmek. Böyle bir ekonomiyi yerleştirdiler. Turgut Özal, Tansu Çiller. Şimdi, son 16 yılda Sayın Tayyip Erdoğan. Bu ekonomi batıyor.

 

Şunu konuşalım. Türkiye'nin önünde çok büyük bir köklü çözüm var. Buradan çok büyük bir atılımla çıkacağız. Aynı Atatürk devriminde yaptığımız gibi büyük kararlar alacağız. Ve o borçlanma ekonomisine son vereceğiz. Bir üretim devrimi yapacak Türkiye ve buradan aydınlıklara, feraha çıkacağız.” dedi.