Çıkış Yolu | 13 Mart 2018 Salı

Gazeteci Rafet Ballı soruyor, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Doğu Perinçek, Türkiye'nin çıkış yolunu anlatıyor

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Doğu Perinçek Ulusal Kanal'da Rafet Ballı'nın sunduğu Çıkış Yolu programında Türkiye ve dünya gündemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Perinçek Tillerson'un görevden alınması ve Çavuşoğlu'nun ABD ile açıklamalarının yalan olduğunu açıkladı. ABD bütçesinde PKK'ya ayrılan payın arttırılması, maaş ödeyecekleri PKK'lıların sayısının arttırılması ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun buna sessiz kalmasını şiddetle eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'İslamı güncelleme' sözlerini de değerlendiren Perinçek bu sözlerin çok doğru olduğunu, Erdoğan'ın iktidarda kalma süresini uzatacağını, kendi kitlesi içinde tereddüt yaşayanlara yönelik bir açıklama olduğuna dikkat çekti.

 

Perinçek Devlet Bahçeli'nin Suriye açıklamalarını ise son derece ciddiyetsiz bulduğunu açıkladı. İşte Perinçek'in açıklamalarının önemli satırbaşları...

 

 

ABD ŞUBAT BÜTÇESİ ÇAVUŞOĞLU'NU YALANLIYOR

 

Çavuşoğlu'nun ABD ile Münbiç için anlaştık sözlerine Perinçek 'Amerika Savunma Bakanlığı'nın 2018 yılı Şubat ayı bütçesi Çavuşoğlu'nu yalanlıyor. PYD’nin silahlı teröristlerine ayda 200 ila 400 dolar maaş ödeniyor. Suriye’de şu an PYD’ye bağlı ve ABD’nin desteklediği diğer silahlı gruplara mensup toplam 10 bin terörist maaşa bağlanmış durumdadır.

 

ABD resmî kayıtlarına göre, PYD’nin silahlı teröristlerine ayda 200 ila 400 dolar maaş ödeniyor. Suriye’de şu an PYD’ye bağlı ve ABD’nin desteklediği diğer silahlı gruplara mensup toplam 10 bin terörist maaşa bağlanmış durumdadır. Bu rakamın 2019 yılında 65 bine çıkarılması öngörülüyor.

 

ABD'nin bu pervasızlığına hükümetin Suriye politikası cesaret veriyor.

 

Bunlar konuşuluyor. Ancak AKP bunları gizliyor. Çavuşoğlu Rusya'ya gidiyor. Orda farklı açıklamalar yapıyor. Burada bu belgeleri Tillerson'un önüne koymuyorlar. AKP devlet yönetmeyi bilmiyor.

 

 

ABD BÜYÜK İSRAİL PROJESİNİ ARTIK GİZLEYEMİYOR

 

ABD Ortadoğuda yenildi. PKK yenildi. ABD'nin görünür amacı sözde Kürt devleti ancak esak amacı Büyük İsrail projesidir. Artık bu amacı gizleyemiyor. Sahada yenildi. Bundan vazgeçmemek nasıl olur? ABD'nin kendi güçlerini sahaya sürmesidir. Daha ağır bir bozgun olur. Türkiye'nin Rusya, İran, Irak ve Suriye ile daha da yakınlaşmasına neden olur.

 

Suriye ile işbirliği yapmamak Türkiye'nin işini zorlaştırıyor. ABD-İsrail'in işine yarıyor TSK bunu yapıyor. Ancak hükümet bunu yapmıyor. ABD bunu engelliyor. Tayyip Erdoğan Esad'a katil dediği zaman ABD göbek atıyor. İsrail seviniyor. Erdoğan'ın sözleri İsrail'e hizmet ediyor. ABD'nin Başkentini Kudüse taşıması falan hiç önemli değil.

 

 

TÜRKİYE ERDOĞAN'I YÖNETİYOR

 

Türkiye bölgeden terörü tamamen temizleyecek ve zafer kazanacak. ABD ile anlaştık sözlerinin hiçbir geçerliliği yoktur Türkiye terörü kesinlikle bitirecek. Münbiç'te de Türkiye zafer kazanacak. Erdoğan Türkiye'yi yönetemiyor. Türkiye Erdoğan'ı yönetiyor. Vatan Partisi iktidarında uygulayacağı doğru siyasetlerle Kandil'e beyaz bayrak çektiririz. Türkiye'nin kararlığı sonucunda PKK/PYD teslim olacak.

 

 

İSLAM'IN GÜNCELLENMESİ

 

Doğu Perinçek'in İslam'ın güncellenmesi konusunda ilk yorumu ise 'güncellenmemiş hukuk yaşamaz' oldu.

 

Erdoğan'ı islam güncellenmeli çıkışını değerlendiren Perinçek Türkiye'nin kültürel ikliminde önemli sonuçları olacak ifadelerini kullandı.

 

Erdoğan İslami Kemalist oldu. Yeşil Kemalist oldu diye bütün dünya söylüyor. Türkiye'nin büyük birikimleri var. O birikimlerin etkisiyle bu sözleri söyledi.

 

Bu çok önemli bir sözdür. Deprem yaratan bir sözdür. Kendi cenahlarındaki gazeteler çarşaf çarşaf yayınladı. Ondan başka kimse söyleseydi başına gelmedik kalmazdı. 6.7. yüzyılın hükümleriyle yönetemezsiniz dediğiniz zaman sizi dinden çıktı ilan ederler. Çok etkili oldu. Çok tartışılıyor. Bu açıklamanın amacı Türkiye'yi 6.7. yüzyılın hükümleriyle yönetmemek içindir. Dünyayı yönetiyorsunuz. Ahireti yönetmiyorsunuz. Bunlar dünyevi yönetme açıklamalardır. Allah ile yönetme isteğine darbe vurdu. Bu açıklamayı yapmasa Tayyip Erdoğan'ın yıkılması daha kolay olur. Bu yobazlığa teslim olarak Türkiye'yi yönetmek mümkün değildir.

 

Olay kadın meselesinden başlıyor. Türkiye'nin yarısı kadın. Kadını vurun dövün sövün.Türbanlı kadın da kadın. Asansöre kadınla binilmez. Bu bütün kadınları aşağılıyan bir sözdür.

 

Tayyip Erdoğan'ın bu konuşmasına Türkiye'nin şeriatla yönetilsin diyen yüzde 5-7'lik bir kesim var. Onlar tepki gösterir. Hedefi iknaya yönelik bir açıklamadır. AKP'nin seçmeni içinde de Türkiye'nin 6.7. yüzyılın islami hükümleriyle yönetilmesine inanmıyor. Bu onlara yönelik bir açıklama. Diğer kesim zaten Erdoğan'a oy vermeye mecbur.

 

 

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI 28 ŞUBATÇI AÇIKLAMA

 

Türkiye'de özellikle muhafazakar kesimlerin içindeki kadınlara yönelik onları ferahlatan bir açıklama.

 

'Erdoğan'ın İslamın güncellenmesi açıklaması aynı zamanda 28 Şubatçı bir açıklamadır.' değerlendirmesinde bulundu.

 

 

CHP'li ENGİN ALTAY'IN YORUMUNA SERT DEĞERLENDİRME

 

Engin Altay'ın 'Ayetleri sorgulamak kulların hakkı değildir' sözlerine Perinçek'ten sert yanıt: Allah ile aldatan yobaz bir tavır.

 

 

AKP'NİN MECLİSTEN ACİLEN ÇIKARDIĞI İTTİFAK YASASI

 

AKP iktidarı devrilecek ve bunu AKP'nin kendisi de biliyor. Hileye başvurulması gayri meşru yola giriştir bu AKP'ye bağlılığı azaltır.

 

 

TÜRKİYE'NİN ÖNÜNDEKİ ÖNEMLİ SORUNLAR

 

- Ekonomide 50 milyar doların üzerinde dış ödemeler açığı var. Zaten Türkiye'nin 230 milyar ödemesi var. AKP'nin borçlanma ekonomisi çökmüştür. Türkiye'nin borç alma imkanları kısıtlı, notlar düşürülüyor dünya finans sistemi de Türkiye'ye borç vermeyin diyor. Borcu borçla çevirme devri bitti. Şeker fabrikalarını satmak her yönüyle Türkiye'ye darbe demektir.

 

- Şeker fabrikalarının özelleşmesine karşı beraber bir eylem yok diğer partilerle ama kim buna karşı mücadele ediyorsa iyi bir iş yapıyordur.

 

- Ege, Akdeniz olayında ABD var. ABD Türkiye'yi sıkıştırmayı düşünüyor. Yeni bir tatbikat var mesela, Yunanlılar gerçek mermilerle tatbikat yapıyor ama bu cesareti veren ABD.

 

- Vatan Partisi şunu yapacak: Türkiye Suriye ve İran'la kuracağı ortaklığı Ege'ye de taşıyacak. Yani Türkiye Kıbrıs'tan atılırsa bu İran içinde de tehdit, Çin içinde bir tehdit olur. Bu tehdit Rusya'ya da yönelir. Bunları gören Vatan Partisi'dir. Ancak Vatan Partisi bunları anlatabilir.

 

 

BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMALARI SON DERECE CİDDİYETSİZ

 

- Bahçeli'nin son Afrin açıklamaları son derece ciddiyetsiz açıklamalardır. Bahçeli burada tam bir Amerikan görevi yapıyor. "tarih canlanacak, emaneti tutabiliriz" bunları duyan Tahran, Moskova ne yapar? Bu harekata bir darbedir. Hava sahası kim tarafından açılmıştır? Türkiye'nin ittifak potansiyeline fetih mesajı vermek ne demektir?

 

Rafet Ballı: Bu hata mı görevlendirme mi?

 

Bu ülkücü taban anlayışı değil. Esad'a katil denmesini de istemiyor. Bunlar ahim açıklamalardır, Mehmetçiğe çelme takan açıklamalardır. Bu açıklamalar Rusya'da, Irak'ta güvensizlik oluşturur.

 

Erdoğan'ın kibar bir uslupla 81 82 diye plaka numarası verilmesi hadisesinde ikaz etmiştir

 

Vatan Partisi iktidar olduğunda iki cephede tehdit olmaz ancak zafer olur

 

AKP Suriye, Rusya, İran, Irak ile işbirliği yapmadan ABD, Yunanistan, İsrail ittifakına karşı ne yapabilir?

 

İslam güncellenmesi halkı seçimlere yönelik oyalama mıdır? şeklindeki soruya ilişkin Perinçek, doğru şeylere neden doğru demiyoruz, her olayı neden Tayyib Erdoğan'a karşı kullanıyoruz? PKK üzerine yürünüyor altında buzağı aranıyor, FETÖ üzerine yürünüyor, 14.yy kurallarına göre yönetim olmaz diyor neden bundan mutlu olmuyoruz?

 

28 Şubat davasından yargının tamamını neden mahkum edelim? Binlerce FETÖCÜ devletten temizlenmiş bu yargının altın çağı değil midir? FETÖ ve PKK'ya karşı mücadelede sağlam durun dedik. 70 bin PKK, FETÖ, IŞİD'liyi atarkan binde bir ters karar çıkabilir, bütünü görelim.