Yabancı basın haber özetleri - 8 Kasım 2020 Pazar

8 KASIM 2020, PAZAR
HABER ÖZETLERİ – YABANCI BASIN



1) Amerika'nın Sesi:
Biden'ın Galibiyetine Dünyadan Tepkiler
https://www.amerikaninsesi.com/amp/biden-galibiyet-dunyadan-tepkiler/5652084.html?__twitter_impression=true

2) Euronews:
Demokratlar adayı Joe Biden'ın 46. ABD Başkanı ilan edilmesinin ardından, mevcut ABD Başkanı Donald Trump'ın taraftarları sokağa döküldü.
https://tr.euronews.com/2020/11/07/abd-de-trump-taraftarlar-sokaklarda-bu-is-henuz-bitmedi

3) Sputniknews:
Trump kampanyası, Arizona'nın Maricopa İlçesinin seçim gününde şahsen verilen oyları "yanlış bir şekilde reddettiğini" söyleyerek bir dava açtı.
https://sputniknews.com/amp/us-elections-2020-news/202011071081087206-trump-campaign-files-lawsuit-about-rejected-arizona-votes/?__twitter_impression=true

4) Euronews:
ABD, Doğu Türkistan İslami Hareketi’ni terör örgütleri listesinden çıkardı. Çin, karara tepki göstererek, ABD’nin bu karardan vazgeçmesini talep etti.
https://tr.euronews.com/2020/11/07/abd-dogu-turkistan-islami-hareketi-ni-teror-orgutleri-listesinden-c-kard-cin-den-tepki-gec

5) Deutsche Welle:
Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg Die Welt gazetesine verdiği mülakatta Türkiye'nin Avrupa'dan sürekli daha fazla uzaklaştığını söyledi. AB Komisyonu'nun ilerleme konusundaki en yeni raporunun da bunu ortaya koyduğunu belirten Schallenberg "Ankara'daki hükümet hukuk devleti ve insan haklarına riayet gibi üyelik için kayıtsız şartsız gerekli olan Kopenhag Kriterleri'ni yıllardır çiğniyor" diye konuştu.
https://p.dw.com/p/3kzP6

6) Euronews:
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in Türkiye baş analisti Douglas Winslow, Türkiye’nin, para birimini güçlendirmek için yeterli çabayı göstermediği uyarısında bulundu ve yıl sonuna kadar faizlerin artırılacağı tahmininde bulundu.
https://tr.euronews.com/2020/11/07/fitch-turkiye-lira-y-guclendirmek-icin-yeterli-cabay-gostermiyor-faiz-art-rma-ihtimali-yuk

7) Al Jazeera News:
Fransa Başbakanı Jean Castex, geçtiğimiz ay güneydeki Nice kentinde bir bıçaklı saldırının üç kurbanına haraç ödediği için hükümetinin "radikal İslam" a karşı "amansızca savaşmaya" devam edeceğini söyledi.
https://www.aljazeera.com/amp/news/2020/11/7/frances-pm-vows-to-fight-relentlessly-against-radical-islam?__twitter_impression=true