Basında Vatan Partisi - 17 Ocak 2021 Pazar

Basında yer alan Vatan Partisi haberleri

17 OCAK 2021, PAZAR
BASINDA VATAN PARTİSİ

 

 

GAZETELER

 

1) KRT TV
Özel Yayın
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Vatan Partisi'nin Cumhur İttifakı içinde yer aldığını iddia etti. Akşener, "İç politikada MHP'nin, dış politikada ise Vatan Partisi'nin belirleyici olduğunu" ifade etti.

28 ŞUBAT, ADALET BAKANLIĞI, ARTVİN, AYTUN ÇIRAY, CANAN KAFTANCIOĞLU, ÇİN, DEMOKRAT PARTİ, DEVLET BAHÇELİ, DHKP-C, DOĞU PERİNÇEK, DOĞU TÜRKİSTAN, EDİRNE, EĞİTİM, GÜLTEKİN UYSAL, HALK EKMEK A.Ş., HATAY, ICE TEA, ISPARTA, İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, İSTA (ajanspress.com.tr)

 

 

İNTERNET SİTELERİ

 

1) ODA TV
Erdoğan iki solcuyu buluşturdu - Hürrem Elmasçı
Halil Berktay'ın geçmişi ve bugünü aktarılmış. Doğu Perinçek'e karşı Sosyalist Parti'de başlattığı hizip hareketi üzerinden liberalizme evrilmesi, zamanında FETÖ'ye verdiği destek ve şimdiki durumu üzerinden Doğu Perinçek ile "Tayyip Erdoğan'ı desteklemek" çizgisinde buluştuğu ifade edilmiş. Ancak Doğu Perinçek'in desteğinin ideolojik, Berktay'ın desteğinin kişisel çıkar olduğu da vurgulanmış.

Erdoğan iki solcuyu buluşturdu (odatv4.com)

 

2) YENİÇAĞ
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı canlı yayında "İçişlerine Sayın Bahçeli, dış işlere de Doğu Perinçek bakıyor. Ak Parti’nin başlangıcında ben varım. İslamiyet üzerinden, Müslümanlık üzerinden Uygur Türkleri’ne yapılan zihniyetlere, Millî Görüş geleneğinden gelen bir siyasi geleneğin ağzını kapaması mümkün değil. Milliyetçi Hareket Partisi’nin de soydaşlık üzerinden baktığı zaman kafasını çevirmesi mümkün değil.Uygurlara yapılanların hiçbir yanlışı olmadığını söyleyenler. Eve erkek koyuyorlar, bunun ötesi var mı? O arkadaş da sayın Perinçek de Çin’in fahri elçisi konumunda. İki Türlü değerlendirebiliriz. Oğuzhan Asiltürk’ü sever sayarım, bir denge unsuru olmuştur." dedi.

Meral Akşener Erdoğan'la sistem pazarlığı yaptı mı? Canlı yayında açıkladı (yenicaggazetesi.com.tr)

 

3) FARS HABER AJANSI
ABD YOL AĞZINDA-1:ABD’de çarpışan iki buçuk güç
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in daha önce Aydınlık gazetesinde yayınlanan yazısı yorum olarak yayınlanmış.

ABD YOL AĞZINDA-1:ABD’de çarpışan iki buçuk güç (farsnews.ir)

 

4) ESKİMEYEN
“Kınından çıkan o kılıç” kimlerin kafasını uçurdu? - Mecit Ünal
Mecit Ünal, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Ergenekon zindanından çıkarken söylediği meşhur "Kınından çıkmış kılıç gibiyiz" sözünü kullanarak o kılıcın kendi dahil olmak üzere Doğu Perinçek'in o zamanki yoldaşlarını tabiri caizse kestiğini ifade etmiş ve kendisinin partiden ayrıldığı süreci anlatmış.

"Kınından çıkan o kılıç" kimlerin kafasını uçurdu? - Eskimiyen