Basında Vatan Partisi - 17 Ekim 2020 Cumartesi

Basında yer alan Vatan Partisi haberleri

17 EKİM 2020, CUMARTESİ
BASINDA VATAN PARTİSİ

 

 

GAZETELER

 

1) EVRENSEL - ENDER İMREK
...Son olarak Öcalan için söyledikleri ile gündem oldu Perinçek. Katıldığı bir televizyon kanalında "Öcalan yakında televizyonlara çıkarılacak, konuşturulacak" dedi. Bunun ne anlama geldiği, neye dayanarak bunlan söylediği sorulduğunda yuvarladı sözü. Ancak 'Türk devleti kısa zaman sonra Abdullah Öcalan'ı çıkartacak 'Silahlan bırakın, biz yanlış yaptık' dedirtecek" sözleri üzerine Ömer Çelik; "Saçma sapan bir iddia. Öyle bir şey yok" derken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldınm ise Perinçek için "Rol kapmanın derdinde olduğunu düşünüyorum" açıklamasında bulundu. Bu açıklamalardan sonra Perinçek, bu söylemin bir duyum değil, tespit olduğunu söyledi. Bunun kendi fikri olduğunu, "devlet aklı"nın bunu gerektirdiğini ekledi. Perinçek'in kendi aklını da dahil ettiği bu "devlet aklı"nın nasıl bir akıl olduğunu bilmeyen yok. Geriye dönüp bakıldığında bu aklın ne denli karanlık ve vahşi tablolara neden olduğunu görmek mümkün...

 

2) SON - AN
DSP'den 29 Mart 2009'da Üsküdar Belediye Başkanlığı için aday olan Kırca, Aydınlık gazetesinde yazarlık, Vatan Partisi'nde merkez yürütme kurulu üyeliği yaptı. 65 yaşında hayatını kaybetti Kırca'ya 2015'te karaciğer kanseri teşhisi konuldu. 12 Ekim 2015'te 67 yaşında hayatını kaybeden sanatçının cenazesi, bir gün sonra Levent Camisi'nde kılınan namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

 

 

TV KANALLARI

 

1) AKİT TV
Açık Söz Programı konuklarından Hüseyin Bayazıt, Cübbeli Ahmet Hoca'nın Doğu Perinçek için "Vatanseverdir" sözünü aktardı. Cumhur İttifakı vurgusu yaptı.

 

2) ARTI TV
Gazete sunuşu yapılırken "Doğu Perinçek'in gazetesi Aydınlık gazetesine manşet olmak Ayhan Bilgen'i yüceltir mi yoksa O'nun için ağır bir yük mü olur?" ifadeleri kullanıldı.

 

3) HALK TV
Açıkca programında sunucu "Doğu Perinçek, 'Abdullah Öcalan televizyonlara çıkartılacak. PKK'ya silah bırakması çağrısı yaptırılacak' dedi" ifadelerini kullandı.

 

4) HALK TV
Günaydın Türkiye programında sunucu, "AK Parti tarafından yalanlanan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 'Abdullah Öcalan televizyonlara çıkartılacak. PKK'ya silah bırakması çağrısı yaptırılacak' iddiasını arkasında durdu. "Yakında göreceksiniz" diyor Doğu Perinçek. Ee..kardeşi çıktı abisi de çıkabilir." diye konuştu.