Basında Vatan Partisi - 11 Ocak 2021 Pazartesi

Basında yer alan Vatan Partisi haberleri

11 OCAK 2021, PAZARTESİ
BASINDA VATAN PARTİSİ

 

 

GAZETELER

 

1) ÖZGÜR KOCAELİ
Hayalim İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Olmaktı
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Armağan Çağlayan'ın Gör Beni adlı Youtube programına konuk oldu. Armağan Çağlayan'ın "Abilerinizden birinin sol görüşlü olduğu söylenir?" sorusu üzerine Meral Akşener, "Hayır, benim abim tek, eşim sol görüşlüdür. Eşim, CHP üyesi, üst kurul delegesi bir babanın oğlu. O devirde Mao’cu olmuş bir arkadaş. Sanırım Doğu Perinçek benden hiç hoşlanmaz. Muhtemelen bir Mao’cu neferini ülkücü edip evlendiğim için olabilir. Ben il başkanının kız kardeşiyim. Ne kadar Marksist kitap varsa okumuştum, adamı ikna edeyim diye. Antitez geliştirmek için okumadığım kitap kalmadı ama başarılı oldum" açıklamasında bulundu.

 

2) SINIRKENT GAZETESİ
Akşener: Atılan Adımlar Erken Seçime Yönelik
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bir grup kadın gazeteciyle yaptığı toplantıda söyledikleri haberleştirilmiş. Akşener, "Sayın Bahçeli'nin 'evine dön' çağrısının neye tekabül ettiğine dair bir fikrin sahibi değilim, Sayın Bahçeli'ye tavsiyem Sayın Erdoğan çok şeyle meşgul Ama küçük ortak ve daha minik ortak, Sayın Bahçeli ve Sayın Doğu Perinçek'in zamanlan çok. Emeklinin, çocuğuna bir şey götüremediği için intihar eden işsizin, 4 yıllık üniversite mezunu olup iş bulamadığı için gece oturup gündüz uyuyan o gencin, esnafın derdine çare arayacak, el ele tutuşsunlar projeler yapsınlar ve büyük ortağa üretsinler."

 

 

İNTERNET SİTELERİ

 

1) HALK TV
Perinçek: Darbe söylentileri kasıtlıdır ancak ABD'de darbe olabilir
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Türkiye'de Darbelerin Sicili başlıklı yazısını duyurmak için attığı tivit haberleştirilmiş. Doğu Perinçek'in tivitte vurguladığı ABD'nin Türkiye'de darbe yapma şansı kalmadı ifadesine yer verilmiş.

Perinçek: Darbe söylentileri kasıtlıdır ancak ABD'de darbe olabilir (halktv.com.tr)

 

2) MİLLİ GAZETE
Perinçek'ten flaş açıklama! Darbe söylentileri hakkında ne dedi?
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Türkiye'de Darbelerin Sicili başlıklı yazısını duyurmak için attığı tivit haberleştirilmiş. Doğu Perinçek'in tivitte vurguladığı ABD'nin Türkiye'de darbe yapma şansı kalmadı ifadesine yer verilmiş.

Perinçek'ten flaş açıklama! Darbe söylentileri hakkında ne dedi? - Son dakika haberler (milligazete.com.tr)

 

3) MİLLİ GAZETE
Gültekin Uysal'dan Perinçek'e tepki: Türk milletinin mensubu olamaz
Kanal 42 adlı televizyon programına konuk olan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, (Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i kastederek) Doğu Türkistanlılar yerine Çin devletini haklı görecek bir kişinin vicdanı olamaz,Türk milletinin mensubu olamaz. O insanları terörist olarak gören tevil götürmez zırvalıktır" dedi.

Gültekin Uysal'dan Perinçek'e tepki: Türk milletinin mensubu olamaz - Son dakika haberler (milligazete.com.tr)

 

4) KARAR
Davutoğlu'ndan Boğaziçi tepkisi: Nasıl o resme tahammül ediliyor?
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Independent Türkçe'ye verdiği röportaj haberleştirilmiş. Ahmet Davutoğlu, Doğu Türkistan ve Cumhur İttifakı konularında "Dünyada yer yerinden oynayacak, bütün dünya Doğu Türkistan'a yapılan zulümlerden bahsedecek, orada selam vermek bile yasaklanacak ve benim bildiğim eski Erdoğan bunlara sessiz kalacak. Benim bunu aklım almıyor. 28 Şubat çilesini çeken bizlerin televizyonlarda konuşmamız bile yasak, 28 Şubat'ın ideologu Perinçek ise her gün televizyonlarda. Perinçek'in o televizyonlara izinsiz çıkabilmesi mümkün mü? Nedir Perinçek'e Erdoğan'ı mahkum eden şey? Biliyorlardı ki ben bu sistemin içinde oldukça bu ülkeyi kimse 28 Şubat parametrelerine ve antidemokratik otoriter yapıya döndüremezdi. Şimdi de Gelecek Partisi'ne düşmanlıkları bundan". dedi.

Davutoğlu'ndan Boğaziçi tepkisi: Nasıl o resme tahammül ediliyor? (karar.com)

 

5) MEDYA NOTU
Ahmet Davutoğlu: 28 Şubat’ta başörtüsüne karşı olan aktörler, bugün Cumhur İttifakı’nın görünen, görünmeyen ortaklarıdır
Ahmet Davutoğlu'nun verdiği röportaj haberleştirilmiş. Davutoğlu, iç politikaya dair şunları söyledi: "28 Şubat’ın çilesini kim çekti? Biz çektik, hepimiz çektik. Peki, 28 Şubat’ın ideoloğu kimdi? Perinçek. 28 Şubat’ın çilesini çeken bizler, televizyonlarda bile konuşmamız yasak… Perinçek ise her gün televizyonlarda. Perinçek’in izinsiz olarak o televizyonlara çıkabilmesi mümkün mü?.. Peki, nedir Perinçek’e Erdoğan’ı mahkum eden şey?.. İşte Uygurlar meselesi de bununla ilgili. Uygur meselesinde sesi çıkarsa, Perinçek de konuşmaya başlar, Çin’den beklenen paralar gelmez. Varsa beklenen bir par, bir şey, bilemem…"

Ahmet Davutoğlu 28 Şubat aktörlerinin bugünkü iktidarın ortakları olduğunu söyledi (medyanotu.com)

 

6) INDEPENDENT TÜRKÇE
Davutoğlu: Perinçek gibi 28 Şubat zihinler, muhafazakar görünümlü bir lider olmadan istedikleri Türkiye’yi kuramayacaklarını gördü
Ahmet Davutoğlu'nun bu siteye verdiği röportaj yayımlanmış. Davutoğlu, iç politikaya dair şunları söyledi: "28 Şubat’ın çilesini kim çekti? Biz çektik, hepimiz çektik. Peki, 28 Şubat’ın ideoloğu kimdi? Perinçek. 28 Şubat’ın çilesini çeken bizler, televizyonlarda bile konuşmamız yasak… Perinçek ise her gün televizyonlarda. Perinçek’in izinsiz olarak o televizyonlara çıkabilmesi mümkün mü?.. Peki, nedir Perinçek’e Erdoğan’ı mahkum eden şey?.. İşte Uygurlar meselesi de bununla ilgili. Uygur meselesinde sesi çıkarsa, Perinçek de konuşmaya başlar, Çin’den beklenen paralar gelmez. Varsa beklenen bir par, bir şey, bilemem…"

Davutoğlu: Perinçek gibi 28 Şubat zihinler, muhafazakar görünümlü bir lider olmadan istedikleri Türkiye’yi kuramayacaklarını gördü | Independent Türkçe (indyturk.com)

210111 Özgür Kocaeli
210111 Özgür Kocaeli
210111 Sınırkent Gazetesi - Kırklareli
210111 Sınırkent Gazetesi - Kırklareli