"Yüreğimiz, Ordumuzla ve Donanmamızla birlikte çarpmaktadır"

Eskişehir İl Başkanımız Raif Eşkinat, gündeme ilişkin basın açıklaması düzenledi

Tarih:

FACTA, NON VERBA (bir latin atasözü)

 

SAYGIDEĞER BASIN TEMSİLCİLERİ, DEĞERLİ ESKİŞEHİRLİLER,

 

Gündemimiz: Türkiye, yeni bir seçimin düzlemine girmiş durumdadır. Yerel seçim, seçim yorgunu ve ekonomik darboğazdaki ülkede, her tür ilkesiz anlaşmalarla, tam bir paylaşım itişmesine dönüşmüş durumdadır.

 

Ege’de: Yunanistan’ın el koymasına seyirci kalınan Türk adaları var. AKP yönetimi konuyu pişkinlikle gündem dışına taşıyor, bakanlarına ait şirketler, Yunanistan adına gaspedilmiş Türk topraklarına pasaportla Türk turist taşıyor. Cumhurbaşkanlığı söylemi: Ege’de oldu bittilere göz yumulmayacak! FACTA, NON VERBA: Diğer bir deyişle, Lafla peynir gemisi yürümez!

 

Gündemimiz: Hükumetin ABD ile yola devam edebilmek adına, ABD’ye şirin görünme turları, Ana Muhalefet CHP’nin Doğu Akdeniz’de İsrail, ABD, Mısır … ile işbirliği önerileri var. Karşımızda ABD donanması dizilmiş, ama, ABD stratejik müttefikimizmiş…

 

Doğu Akdeniz’de, gün gün ilerleyen ve genişleyen Türkiye’nin denizlerdeki ekonomik alanının gaspedileceğini açıkça beyan eden bir Atlantik çetesi var. Yunanistan, GKRY, ABD, İsrail ve Mısır var, Fransa, İngiltere, İtalya katıldılar. Atlantik işbirlikçisi KKTC, hem AKP hem CHP’nce destekleniyor. Cumhurbaşkanlığı söylemi: Doğu Akdeniz’de oldu bittilere göz yumamayız! FACTA, NON VERBA: Diğer bir deyişle: Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz!

 

Gündemimiz: Atlantik çetesine karşı Kurtuluş Savaşı veren Suriye ile zorlama düşmanlık devam ediyor. Türkiye, Astana Sürecinde garanti altına alınan Suriye toprak bütünlüğü ilkesinde olduğunu beyan ederken, Münbiç’te ABD ile ortak devriye çıkartma oyalamasına göz yumuyor. AKP saflarından terk edilmesi çıkışları olan Astana süreci ortakları Türkiye’ye güvenemiyor.

 

Suriye’de ise, ABD sınırımızda ve Türkiye’ye karşı 40 bin kişilik PKK ordusu kuracağını beyan ediyor. Hükumet, düşmanımız ABD’nin ordu donatma girişimleri karşısında, Suriye ile işbirliğini geciktiriyor. Cumhurbaşkanlığı söylemi, Fırat’ın doğusuna birkaç gün içinde müdahale edilecek! FACTA, NON VERBA: Diğer bir deyişle: At binenin, kılıç kuşananın!

 

Türkiye, 1919’da Atlantik beslemesi Yunanistan ordusuna karşı kurtuluş savaşını verdi. Etrafımızda bugün oluşan Ege, Doğu Akdeniz ve Suriye kuşatmasının gücü o dönemin birkaç katı düzeyindedir.

 

AKP ve Havuz Medyası ile birlikte, CHP muhalefeti de, bu kuşatmanın ciddiyetini halkımızdan gizlemekte, ısıtılmaya çalışılan yerel seçim gündemindeki paylaşım masalları ile, oluşan bu kurtuluş savaşı koşulları, algılarımızda bütünleşememektedir. Halkımız artık yeni kurtuluş savaşımızı ve düşmanımızı tanımak zorundadır.

 

Bu koşullarda elbette millî gücümüze, Ordumuza, Deniz Kuvvetlerimize güveniyoruz. Öz gücümüzün kararlılığı belirleyicidir. Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti kendini savunacak ve bir kez daha Emperyalizme karşı zafer kazanacaktır.

 

Deniz Kuvvetlerimizin Kıbrıs’ta ve Karadeniz’de bir deniz üssü kurma kararı, ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Fırat’ın Doğusu açıklaması çok önemli gelişmelerdir. Türk Ordusu, birkaç gün içinde Fırat’ın Doğusuna harekâta başlayacak. Mehmetçiğimizin bahtı açık olsun, kılıcı keskin olsun.


FACTA, NON VERBA: Diğer bir deyişle: Sözün bittiği yerdeyiz.

 

Türk milletinin ve Vatan Partisi’nin yüreği, Ordumuzla ve Donanmamızla birlikte çarpmaktadır.

 

 

Raif EŞKİNAT

Vatan Partisi Eskişehir İl Başkanı

0(532) 364 2055