"Vatanın bütünlüğü ve huzuru yeniden sağlanacaktır"

Vatan Partisi Çanakkale İl Başkanı Tolga Akkuzuluoğlu, Çanakkale İl Merkezimizde bir basın açıklaması gerçekleştirdi

Tarih:

Vatan Partisi Çanakkale İl Başkanı Tolga Akkuzuluoğlu, Çanakkale İl Merkezimizde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Akkuzuluoğlu, açıklamasında şunları söyledi: 

 

ATLANTİK SİSTEMİ Mİ AVRASYA MI?

 

Türkiye bu sorunun yanıtını vermiştir. 15 Temmuz günü başarısız Amerika destekli FETÖ darbe girişiminden sonra iktidar da içinde olmak üzere geniş halk kitleleri Atlantik sisteminde olmanın tehlikelerini yaşayarak görmüştür. Bu tehlikenin kaynak ülkeleri Amerika ve İsrail’dir. Bu tehlikeyi görmezden gelen ve hala emperyalizmin değirmenine su taşıyarak Türkiye’de iktidar olmak, en azından durumunu korumak isteyen siyasi görüşler olsa da Türkiye Atlantik zincirlerini kırarak Avrasya’daki onurlu, bağımsız ve önder konumunu almaya karar vermiştir.

 

Türkiye’nin öncelikli sorunu vatanın bütünlüğünün sağlanması ve huzurdur. Bu sorunu çözme becerisini gösterebilecek parti iktidar olacaktır.

 

Türkiye’nin Atlantik sistemindeki esareti bitmiştir. Tam bağımsız Türkiye inancımızı ve isteğimizi her zamankinden daha güçlü ve kararlı ifade ediyoruz.

 

Atlantik sistemi Türkiye’nin Kemalist Devrim ve Cumhuriyet birikimlerinin önemli kazanımlarının yitirilmesine, üretimden kopartılarak tüketim ve borçlanma ekonomik batağına saplanmasına, milli eğitim sisteminin büyük yaralar almasına neden olmuştur.

 

Atlantik sistemiyle başlar ayak, ayaklar baş olmuştur. Devlet aklından yoksun bu zihinler Çanakkale’de de kendini göstermiş hatta ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi, ÇOMÜ TV’de Çanakkale savaşında yaralıların diri diri gömüldüğünü, Cumhuriyet döneminde camilerin genelev olarak kullanıldığını, Lozan Antlaşmasının Sevr Antlaşması kadar kötü olduğu yalanını bilime, tarihe ve etik değerlere aykırı olarak ifade edebilmiştir.

 

Atlantik sisteminin kalıntıları halen AKP’de mevcuttur. Bunu bir yandan üretim ekonomisine geçme gerçeğini dillendirmeleri diğer yandan da şeker fabrikalarını kapatma istekleri bize açıklıyor. Şeker fabrikaları Cumhuriyetin ilk ve en önemli eserlerindendir. Fabrikaların satılması hem şeker şurubu vb. kanserojen maddeleri ülkemizde pazarlayanlara hem de kanser ilacı satan yabancı firmalara sonuçta doğrudan Atlantik’e hizmet eder.

 

Türk Tabipler Birliği ve Türkiye Barolar Birliği adlarındaki Türk ve Türkiye sözcüklerinin kaldırılması planının sahibi de Atlantik’tedir.

 

Zeytin Dalı Harekâtı ile Afrin’de yapılan savaşı destekleyen ancak Afrin’e girilmemesi gerektiğini ifade eden CHP de bu söylemiyle Atlantik sistemine hizmet etmektedir. Bu bir futbol takımını desteklemek ve ancak takımın gol atmamasını istemek gibi bir söylemdir.

 

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek güney sınırımızda PYD’nin komşumuz olmasından rahatsızlık duymayacağını ifade etmiştir. Bu da Atlantik’in seslendirdiği bir ifadedir. Türkiye’deki sıradan bir vatandaş bile PYD ve PKK’nın aynı olduğunu, bu terör örgütünün Amerika’nın maşası hatta kara gücü olduğunu ve Türkiye’ye karşı kullanıldığını bilmektedir. Çanakkale halkı vekilinden daha bilinçli ve vatanseverlik barındıran açıklamalar duymayı hak etmektedir.

 

Atlantik sisteminde zincirli olanların, ulusal çıkarlarımıza aykırı, bölücü ve yıkıcı siyaset yapanların iktidar şansı yoktur.

 

Yıllardır Emperyalizmle, Atlantik sistemiyle mücadele eden Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek olağanüstü kurultayda Cumhurbaşkanı Adayımız olarak oybirliğiyle belirlenmiştir. Doğu Perinçek’in Cumhurbaşkanlığında Atlantik sisteminin açtığı yaralar temizlenecek, sarılacak, vatanın bütünlüğü ve huzuru yeniden sağlanacaktır.

 

Kemalist Devrimi tamamlamak, üretim ekonomisinin hayata geçirmek, komşularımızla işbirliğinin sağlamak, aydınlanma ve laiklik, Avrasya’daki öncü yerimizi almak sadece Vatan Partisinin programında bulunmaktadır.

 

Göreve hazırız.

 

 

Tolga Akkuzuluoğlu

Vatan Partisi

Çanakkale İl Başkanı