Vatan Partisi ve TBB'den hükümete uyarı:

"Askerimiz savaşırken bölücülük yapmayın"

Tarih:

TBB başta olmak üzere meslek kuruluşlarının yapısını değiştirmeye yönelik girişime karşı Vatan Partisi yöneticileri TBB'ye destek ziyaretinde bulundu.

 

Vatan Partisi heyeti, Türkiye Barolar Birliği(TBB) ve diğer meslek kuruluşlarının adından "Türkiye" ve "Türk" ifadelerinin çıkarılması girişimine karşı TBB Genel Merkezi'ne destek ziyaretinde bulundu. Vatan Partisi heyetinde Genel Sekreter Utku Reyhan, Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem ve Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan katıldı. Toplantı sonrası Türkiye Barolar Birliği Genel Başkanı Metin Feyzioğlu ve Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan açıklama yaptı.

 

 

BU DEVLET AKLI DEĞİL

 

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan açıklamasında, milleti birleştirmekle görevli olan Cumhurbaşkanı'nın tam aksine meslek kuruluşlarını ayrıştıran bir projenin içerisinde olduğu ve bu yanlıştan biran önce dönülmesi gerektiği belirtildi.

 

Reyhan ayrıca şunları söyledi:

 

Sayın Cumhurbaşkanı maalesef devlet aklından yoksun hareket etmektedir. Mehmetçiğimiz, Afrin'de adım adım ilerliyor. Suriye'nin kuzeyini terörden temizlemek için canını ortaya koyarak savaşıyor. Tam bu savaşın ortasındayken, milleti birleştirme konumunda olan sayın cumhurbaşkanı, bırakın milleti birleştirmeyi, avukatları, meslek sahiplerini bile bölmeye yeltenen tavır içerisindedir. Bu bir devlet aklı değildir. Burada bütün meslek kuruluşlarıyla, özel olarak TBB ile birlikte olduğumuzu söylemek istiyoruz. TBB, bütün meslek kuruluşları içerisinde çok özel bir konuma sahip. Yargıda üslendiği sorumluluk açısından; adalet mekanizmasının asli unsuru olduğu için TBB'nin yapısının değişmesi Türkiye'nin yargı sisteminde telafisi mümkün olmayacak sorunlar çıkaracaktır. Avukatların dayanışması ve mesleğin menfaatleri açısından da ciddi sorunlar çıkaracaktır. O yüzden Sayın Cumhurbaşkanı'nı ve kendisini yanlış yönlendiren danışmanlarını, hükümeti bu plandan dönmeye çağırıyoruz. Şu anda milletimiz Afrin'deki Mehmetçiğin etrafında kilitlenmiş durumda. TBB, vatansever bir kurumdur. Türkiye'nin karşı karşıya olduğu her kritik dönemeçte milli bir tutum almıştır. 15 Temmuz'da, Fırat Kalkanı'nda bugün Afrin'de milli bir tavır almıştır. Türk Tabipler Birliği yöneticilerinin yaptığı açıklamaları bahane ederek bütün meslek kuruluşlarını "Türk" ve "Türkiye" ifadesini hedef almaktadır. Devletin görevi yorganı yakmak değil pireyle mücadele etmektir.

 

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, şunları söyledi:

 

'BU PROJE FETÖ VE PKK PROJESİ'

 

Bu proje Türkiye Barolar Birliği'ne ve barolara yönelik parçalama projesi aslında Türk milletine yönelmiş bir projedir. Bu FETÖ projesidir. FETÖ ve PKK'yı destekleyenlerin projesidir. Bu hain projesi, marifetmiş gibi Cumhurbaşkanı'na servis etmişler. 2013 yılında FETÖ'nün "Anadolu Barolar Birliği'ni kuralım" diye projesi vardı. Karşılığında PKK'nın "Mezopotamya Barolar Birliği'ni kuralım" diye projesi vardı. Bir ilde birden çok baro kurulsun şeklinde dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde olmayan bu yaklaşım, ortaya yıkıcı, bölücü, devletin altını oyan yapıları çıkaracaktır.

 

Bu proje, ordumuz Afrin'de seferdeyken gündeme gelmiştir. Afrin'de TSK'nın seferini yöneten üs komutanların büyük çoğunluğu Balyoz ve Ergenekon'da FETÖ tarafından zindanlara atılmıştır. O zindanların kapısını kıran, Türkiye Barolar Birliği ve barolardır. O zindanın kapısını kıran TBB'nin yok edilmesi projesi damdan düşer gibi önümüze gelmiştir. Afrin'de seferde olan ordumuzun doğru, hukuki bir müdahalede bulunduğunu dünyaya karşı anlatan tek kurum TBB'dir. "Uluslararası hukuka dayanıyoruz" diyen TBB'dir. Bunu savunduğumuz sırada, baroları parçalayım projesi marifet gibi sunulmuştur. Bunu çıkaran kripto FETÖ ve PKK'dır. Biz Sayın Cumhurbaşkanı ve hükümet ile kavga etmiyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk milletinin üstün menfaatlerini koruma mücadelesi içindeyiz. Ordumuz Afrin'de iken, Türkiye'ye yönelik kara bir propaganda başlamışken; barolara yönelik müdahale diktatörlük olarak kabul edilecektir. Saddam'ın Irak'ına benzetilecektir. Türkiye, Afrin'de meşru savunma hakkını kullanmaktadır. Bunu savunan TBB, boşuna hedef gösterilmemiştir. Bu projeyi kim getirdiyse asıl kripto onlardır. Vatan Partisi heyetine teşekkür ederiz. TBB ve barolar Türk milletine emanettir. 24 Şubat'ta milletimizi Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonunda yapılacak buluşmaya davet ediyorum.