Vatan Partisi iktidarında Türkiye, Suriye ile işbirliği yapacak

Genel Sekreterimiz Utku Reyhan, Denizli İl Başkanlığımızda bir basın toplantısı düzenledi

1/3
2/3
3/3

Genel Sekreterimiz Utku Reyhan, Denizli İl Başkanlığımızda bir basın toplantısı düzenledi. Gündemi değerlendiren Reyhan, Türkiye çetin bir sürecin içerisindedir. Ülkemizin kritik kararlar vereceği günleri yaşıyoruz. AKP Hükümeti Astana sürecinin aksamasına yol açacak tehlikeli adımlar atmaktadır. Türkiye, Rusya ve İran’ın Suriye’de çözüm sağlamak için kurdukları masa, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi tutarsızlıkları sebebiyle yara almaktadır, dedi.

TÜRKİYE’NİN SURİYE’DEKİ GÖREVİ TERÖR ÖRGÜTÜNÜ BERTARAF ETMEKTİR!

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan açıklamasında “Türkiye’nin Suriye’de tek bir işi vardır. O da PKK/PYD yapılanmasını bertaraf etmektir. Nitekim Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarıyla yaptığımız tam olarak budur. Şimdi Türkiye, Menbiç’te ve Fırat’ın doğusunda yer alan PKK/PYD sözde kantonlarını yok edecek stratejiyi geliştirmelidir. Bu stratejiyi, Suriye Devleti ve Sayın Beşar Esad’la işbirliği yapmadan kurma olanağı yoktur. Bu açıdan Türkiye’nin İdlib’teki tavrı, Fırat’ın Doğusunda yaşanacak gelişmeler için de belirleyici olacaktır.

Eğer İdlib’de Suriye, Rusya ve İran’ın karşısında yer alırsak, Fırat’ın Doğusu için bu ülkelerle işbirliği şansını da zora sokmuş oluruz. Bu yüzden Tayyip Erdoğan hükümetinin İdlib’te ABD’yi ve Batı’yı göreve çağıran tutumu sonuç olarak Türkiye’nin PKK/PYD ile mücadelesine zarar vermektedir.

Sayın Tayyip Erdoğan sözde insani duygularla İdlib’e yapılacak bir askeri operasyonu engellemeye çalışıyor. İki gerekçe öne sürülüyor. Bir; büyük bir insani kıyım yaşanacak. İki; Türkiye’ye yönelik büyük bir göç dalgası olacak.

MIZIKÇILIĞIN GEREĞİ YOK!

İdlib bölgesinin %60’ını Heyet Tahrir-üş Şam isimli terör örgütü kontrol etmektedir. Bu örgüt, bütün dünyada olduğu gibi 1 Eylül 2018’den bu yana Türkiye’nin de terör örgütleri lisesindedir. El Kaide ve El Nusra menşeli bu örgütü kendi topraklarından temizlemek ve ülkesinin toprak bütünlüğünü ve birliğini savunmak Suriye’nin en temel hakkıdır. Bu hakkın kullanılmasına engel olmak, arıza çıkarmak ya da mızıkçılık yapmak Türkiye’nin devlet geleneğine yakışmamaktadır.

Konu bu kadar açıkken Tayyip Erdoğan yönetimi hala İdlib’e müdahaleyi engellemek için ABD’yi ve Batı’yı göreve davet etmektedir. Hangi ABD’yi?

15 Temmuz darbesini tezgâhlayan yapan ABD’yi.

FETÖ’ye kol kanat geren ABD’yi.

PKK’ya 20 bin TIR silah ve cephane veren ABD’yi.

Ülkemizde canlı bombalar patlatan ABD’yi.

Türkiye’ye karşı bir ekonomik savaş veren ABD’yi!

İdlib’teki ne olduğu belirsiz örgütleri korumak için Rusya, İran, Çin gibi müttefiklerimizi kendimizden uzaklaştırmanın ne anlamı vardır? Ülkemize olan düşmanlığına karşın hâlâ ABD’den yardım beklemek ne demektir?

Rusya, İran ve Çin karşıtı mevzilenme, Türkiye’nin ekonomik güvenliğini de tehdit etmektedir. Bu ülkelerle doların saltanatına son vermek için millî paralarla alışverişi müzakere ettiğimiz bu günlerde, bu ülkeleri karşımıza almak ve ABD’yi sevindirmek devlet aklı olan bir hükümetin yapacağı bir iş olamaz. Bu ülkelerle işbirliği üreticilerimizin boğazını sıkan Dolar saltanatına son vermek için hayati önemdedir. Bu ülkeler ayrıca Denizlili üreticiler dâhil bütün üreticilerimiz için büyük bir pazardır da. Hal böyleyken AKP iktidarının bu ülkelere karşı pozisyon alması kabul edilemez.

Vatan Partisi iktidarında dış politikada özellikle de Suriye politikasında tutarsızlıklara ve saplantılara son verilecektir. Türkiye, Suriye’nin birliğini sağlamak için Suriye, Rusya, İran ve Çin’le ortak hareket edecektir. Bölgede PKK/PYD dâhil bütün terör gruplarının ve ABD’nin varlığına son vermenin tek yolu budur” dedi.