Vatan Partisi Adana Adliyesi'ne Yürüdü

Yargıtay Onursal Üyesi, Adana milletveki adayımız Mehmet Turgut Okyay Adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Tarih:

Adana’da 29 Mayıs’ta Uğur Mumcu Meydanı’nda miting yapma hakkını Partimize veren Seyhan Seçim Kurulu kararının İl Seçim Kurulu tarafından bozularak alanın Recep Tayyip Erdoğan’a tahsisini isteyen karara itiraz eden partililerimiz, Adana Adliyesi’ne yürüdü. Adliye önüne kadar “Miting Yapma Hakkımız Engelenemez”, “Direne Direne Kazanacağız” sloganları ile yürüyen Vatan Partililere çevrede bulunan esnaf ve vatandaşlar alkışlarla destek oldu. 

 

ADANA VALİLİĞİ SUÇ İŞLEMEKTEDİR

Adliye Binası önünde basın açıklaması yapan Yargıtay Onursal Üyesi, Adana milletveki adayımız Mehmet Turgut Okyay yaşanan olayların hakkın suistimali ve görevin kötüye kullanılması olduğunu belirterek “Hiç kimse siyasi partilerin miting yapma hakkını elinden alamaz. Ülkemiz yasalar ve anayasamız ile yönetiliyor, yasalarımız ve anayasamız çiğnenerek hiçbir yere varılamaz” dedi. Seyhan İlçe Seçim Kurulu’nun Valiliğin talebini ret etmesinin kanunlar çerçevesinde doğru karar olduğunu söyleyen Okyay, Adana Valiliği’nin kanunsuz tutumu sonucu yapılan işlemlerin suç olduğunu belirtti. 

 

HAKKIMIZI SÖKE SÖKE ALACAĞIZ

Cumhurbaşkanlığı Makamı’nın Anayasa’ya saygılı olmak zorunda olduğunu söyleyen Okyay “Cumhurbaşkanı yemin etmiştir tarafsız olmak için ama tarafsızlığını elden bırakmıştır” dedi. Cumhurbaşkanı’na seslenen Turgut Okyay “Hakkını aramayanın hakkı yoktur, biz hakkımızı söke söke alacağız” dedi. Adliye önünde gerçekleştirilen açıklamanın ardından, Seyhan İlçe Seçim Kurulu’na itiraz dilekçesi verildi ve Turgut Okyay ile beraberindeki Partililer Adliye önünüden sloganlar eşliğinde ayrıldı.