Utku Reyhan: "Habur kapısı derhal kapatılmalıdır"

Genel Sekreterimiz Utku Reyhan, Aydın İl Başkanlığımızda bir basın açıklaması düzenledi.

Tarih:

Aydın İl Başkanlığımız, Kuzey Irak’ta yapılacak sözde 'Kürdistan' referandumuna tepki gösterdi. Genel Sekreterimiz Utku Reyhan, İncirlik Üssü'nde büyük bir miting düzenleyeceklerini ve isteklerini orada da dile getireceklerini belirtti.

 

Genel Sekreterimiz Utku Reyhan, Aydın İl Binamızda basın toplantısı düzenleyerek, sözde 'Kürdistan' referandumunu değerlendirdi. Toplantıya Aydın İl Başkanımız Emre Albayrak, Öncü Kadın Aydın Başkanı Zühre Genişel ve partililerimiz katıldı.

 

Gazetecilerin Basın Bayramını kutlayarak sözlerine başlayan Utku Reyhan, “25 Eylül 2017’de Irak’ın Kuzey’inde sözde referandum yapılacak. Maalesef Türkiye hem iktidarın hem de muhalif partilerin gündeme getirmediği bu gerçek gündem yerine, sahte gündemlerle, meclisteki Karagöz-Hacivat atışmalarıyla uğraşmakta fakat Türkiye’nin en önemli kırmızı güvenlik çizgisi olan, bütün milli güvenlik belgelerinde birinci sırada yer alan Irak’ın Kuzey’inde kurulması planlana sözde Kürdistan konusunda bir sessizlik yaşandığını görüyoruz” dedi.

 

 

"İKİNCİ İSRAİL OLARAK ADLANDIRIYORUZ"

 

“Sözde bir Kürdistan diyoruz çünkü Barzani Devleti aslında bir Kürt Devleti değil, Kürtleri ABD ve İsrail’in denetimine alan sözde bir devlet olacaktır” diyerek sözlerine devam eden Reyhan, “Biz bunu ikinci İsrail olarak adlandırıyoruz. Çünkü ABD’nin özellikle Suriye’deki planlarının çökmesi ve İran’a da diş geçirememesinden sonra Türkiye’de Darbe Teşebbüsünün azamete uğramasından sonra Irak’ın Kuzeyi’nde yeni bir devlet kurma çabası içinde olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Reyhan, “Partimiz 17 Haziran 2017 bir karar aldı ve bu kararını açıkladı. Bu girişim yen bir İsrail anlamına gelmektedir. İsrail’in, İran’a, Irak’a ve Türkiye’ye komşu olması demektir. Hükümet cılız tepkiler vermektedir. Partimiz hükümete şöyle bir öneride bulunmuştur. Merkez Yürütme Kurulunun aldığı karara göre, Barzani Devletinin nefes borusu olan Habur Kapısı derhal kapatılmalıdır. Bu sözde bağımsızlık kararından vazgeçilene kadar uygulanmalıdır” diye konuştu.

 

 

"HABUR KAPISI KAPATILMALIDIR"

 

Cumhurbaşkanına seslenen Reyhan, “Irak, İran ve Suriye ile Barzani’ye karşı acilen iş birliği yapılmalıdır. Bu referandum işinden vazgeçilene kadar Habur Sınır Kapısı kapatılmalıdır. Bu konuya ilişkin partimiz yoğun bir çalışma yürütmektedir. Partimiz bu duruma dikkat çekmek için 9 ya da 10 Eylül tarihlerinde Adana’da, İncirlik Üssünün dibinde bir miting yapacaktır. Bütün Türkiye’den katılımlarla Adana’da İncirlik Üssünün kapatılması ve Habur Sınır kapısının kapatılması istekleriyle büyük bir miting düzenlenecektir” diyerek sözlerine son verdi.