Utku Reyhan: "Devlet Bahçeli Rubin gibi konuşmayı bırakmalıdır"

Genel Sekreterimiz Utku Reyhan, Devlet Bahçeli'nin sözlerine yanıt verdi.

Tarih:

Genel Sekreterimiz Utku Reyhan, Devlet Bahçeli’nin (25 Mart 2017) Kayseri’de sarfettiği "FETÖ’nün yeni sığınağı Vatan Partisi" sözlerine karşılık olarak bir açıklama yaptı. Reyhan, açıklamada Vatan Partisi’nin 40 yıldır FETÖ ile mücadele halinde olduğunun altını çizdi. Utku Reyhan’ın açıklamaları şu şekilde:


Devlet Bahçeli’nin bu sözleri artık bizi şaşırtmıyor. Devlet Bahçeli çaresizdir, bu çaresizlik evet kampanyasının çıkmazda olduğunu da gösteriyor. Şu anda hayır oyları evet oylarına üstün gelmektedir ki Devlet Bahçeli partimize yönelik olarak böylesine mesnetsiz iddialarda bulunuyor. O kadar çaresizdir ki, tıpkı eski Pentagon yetkilisi Michael Rubin gibi Vatan Partisi’ni hedef almaktadır. Bugün Vatan Partisi’ne düşmanlığın merkezi ABD’dir, Sayın Bahçeli kimlerle yan yana geldiğinin farkında mı?


Vatan Partisi FETÖ ile 40 yıldır bilfiil savaş halindedir. FETÖ’nün Ergenekon ve Balyoz kumpasları ile Türk Ordusu ve partimiz hedef alındığında Devlet Bahçeli bu kumpasları savunur vaziyetteydi, Genel Başkanımız Doğu Perinçek dahil parti yöneticilerimiz ise Silivri’de FETÖ ile savaşıyordu. Biz ne kendi içimizde ne de devlet kurumlarında FETÖ’ye izin vermedik, vermeyeceğiz.


Devlet Bahçeli eğer FETÖ mensubu arıyorsa 10 gün önce Hürriyet’e belirttiği üzere kendi partisine bakabilir. Hürriyet gazetesine yaptığı ziyarette kendisine yöneltilen ‘FETÖ’nün siyasi ayağı hakkında ne düşünüyorsunuz’ sorusuna, ‘biz kendi içimizdeki FETÖ’cüleri isim isim biliyoruz, Ak Parti de kendi içindekileri biliyor’ sözleriyle yanıt vermiştir. Biz de bu söylemden MHP içerisinde halen FETÖ’cülerin olduğunu anlıyoruz.


16 Nisan Halkoylaması’na gidilen süreçte bütün siyasi liderlerin sağduyulu olmasını bekliyoruz. Toplumu geren ve kamplaştıran açıklamalar Türkiye düşmanlarının ve terör örgütlerinin istediği ortamı yaratmaktadır. 17 Nisan’dan sonra da bu millet birlikte yaşayacaktır. Sayın Bahçeli’yi Türkiye’nin birliğini dinamitleyecek eylem ve söylemlerden kaçınmaya davet ediyoruz.