Utku Reyhan: "ABD'nin saldırısına en çok PKK ve IŞİD sevindi"

Genel Sekreterimiz Utku Reyhan, ABD'nin Suriye'ye saldırısına ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Tarih:

1/2
2/2

Genel Sekreterimiz Utku Reyhan, ABD’nin Suriye’ye yönelik saldırısıyla ilgili bir basın açıklamasında bulundu. Açıklama şöyle:

 

Partimiz Mart 2011’de başlayan ve 6 yıldır devam eden Suriye’nin işgal girişimine karşı başından bu yana Suriye halkının ve devletinin yanında oldu. Bunun sebebi, Suriye’de çıkacak kargaşaların ve bölünmelerin, eninde sonunda Türkiye’ye de sirayet edeceği gerçeğiydi.


Nitekim böyle olmuş, son 6 yılda hem PKK terörü hem de IŞİD terörü ülkemizin her köşesinde hendekler kazmış, bombalar patlatmış, yüzlerce insanımızı kaybetmemize sebep olmuştur. Bugün gün gibi açıktır, Suriye’de faaliyet gösteren ve ülkemiz için de büyük tehdit oluşturan terör örgütlerinin tamamı ABD’nin denetimindedir. Hepsi ellerinde Amerikan silahları ve içlerindeki Amerikalı komutanlarıyla namlularını Suriye ve Türkiye’ye çevirmiş durumdadır. İşte Suriye devleti, halkıyla ve ordusuyla bu ABD işgaline karşı direnmektedir.


Maalesef Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan’ın, Suriye’yi işgal ederek, bölmeye çalışan ABD’nin, 15 Temmuz’da hem kendisinin hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin canına kıymaya çalıştığını unuttuğu anlaşılıyor. Aylardan bu yana “üst akıl” diyerek hedef gösterdiği ABD’nin savaş ve darbe lordlarına, şimdi kollarını açmakta, onlarla birlikte Suriye’yi işgale evet dediğini belirtmekte, bir anlamda ABD’den af dilemeye çalışmaktadır.


Sayın Erdoğan’ı uyarıyoruz. ABD sizin üzerinizi çizdi! Bu tuzağa düşmeyin. 15 Temmuz gecesi kaldığınız otelde ve içinde olduğunuz uçakta sizi öldürmeye çalışan ABD, aynı ABD’dir. ABD hala sözde Kürt koridoru ile Irak, Suriye ve Türkiye’yi bölme planını uygulamaktadır. Erdoğan’a soruyoruz, Türkiye’yi bölme planı olan ABD’ye sunulan destek ne anlama gelmektedir? Siz ülkemizi bölmeyi amaçlayan sözde Kürt koridoruna ikna olsanız dahi, bu millet ve bu devlet buna asla ikna olmayacaktır. Hele hele Türk ordusu, polisi ve korucusu PKK terörünü temizlemek üzere yurt içinde ve yurt dışında savaşırken, canını ortaya koyarken buna asla izin vermeyiz!



Değerli basın mensupları,


ABD’nin Suriye’nin hava üssünü bombalamasına kimler seviniyor bir bakalım. İsrail, İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, Suudi Arabistan, Katar, PKK, IŞİD vs. Erdoğan’ın aylardan bu yana bağırıp çağırdığı Haçlı ittifakı Suriye’nin ABD tarafından bombalanmasını alkışlıyor! Bakın PKK’nın Suriye kolu olan terör örgütü PYD’nin başı Salih Müslim adeta göbek atıyor, saldırıyı olumlu bulduklarını ancak yeterli olmadığını belirtmektedir. Erdoğan da aynı şeyi söylüyor! 16 Nisan referandumunda “Hayır” diyecek olan vatandaşlarımızı PKK ile yan yana düşmekle suçlayan Cumhurbaşkanı’nın durduğu konuma bakınız. Tıpkı PKK’nın yaptığı gibi ABD’yi alkışlıyor! Bu millet buna izin vermez!


Peki, ABD saldırganlığına kim karşı çıkıyor? Rusya, Çin, İran, bütün Asya ve dünyanın gelişen ekonomileri. Türkiye’nin en büyük ticaret ortakları. 15 Temmuz FETÖ’cü darbe teşebbüsünün ardından Türkiye’nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında yer alanlar. Şimdi ABD saldırganlığının yanında yer alan Erdoğan ve danışmanları, Türkiye’nin birliğinden yana olan ülkeleri karşısına aldığının farkındalar mı? Bu tutumun Türkiye ekonomisine vereceği ağır kayıpların farkındalar mı?


Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve AKP Hükümetine sesleniyoruz. ABD ile el ele vererek, Suriye ve Esad düşmanlığı yaparak, Türkiye’nin hayrına bir sonuç elde etmek mümkün değildir. Suriye sorununun tek çözümü, Suriye halkının meşru temsilcisi olan Beşar Esad ve hükümeti ile yeniden temas kurarak, Suriye’nin terörle mücadelesini ve toprak bütünlüğünü savunmaktır. Vatan Partisi, ABD ile birlikte Suriye’ye karşı yapılacak her türlü emperyalist müdahalenin karşısında olmaya devam edecektir.