"Tutuklamalar Basın Özgürlüğünün İhlalidir"

Genel Sekreterimiz Serhan Bolluk, Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Tarih:

Genel Sekreterimiz Serhan Bolluk, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Bolluk, açıklamasında şunları söyledi.

 

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanması basın özgürlüğüne vurulan bir darbedir.

 

 

MİT TIR’larının cihatçı gruplara silah ve mühimmat taşıdığı artık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun övündüğü gerçeklerdir.

 

 

MİT TIR’larıyla Suriye’nin bölünmesi için Batılı devletler tarafından desteklenen terör örgütleri gerek Türkiye’nin, gerekse Suriye’nin devlet egemenliğini tehdit eden güçlerdir. Bu güçlerin yasadışı faaliyetlerini desteklemek ve silahlandırmak uluslararası hukuk açısından da suçtur.

 

Can Dündar ve Erdem Gül hakkında MİT TIR’larıyla işlenen suçları haber yaptıkları için soruşturma açılması ve tutuklanmaları hukuka aykırıdır. Yapılan iş gazetecilik faaliyetidir. Basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerekirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını talimat kabul eden, yargılama makamları hukuk dışı bir karar almışlardır. Bu kararı eleştiriyoruz. Hukuk dışı buluyoruz. Can Dündar ve Erdem Gül derhal serbest bırakılmalıdır.