"Türkiye, Batı Asya ve Avrasya'da Konumlanmalı"

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, İngiltere'nin AB kararını değerlendirdi.

Tarih:

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, İstanbul İl Merkezimizde bir basın toplantısı düzenleyerek, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılmasını değerlendirdi. Perinçek, şunları belirtti:



İKİ AVRUPA

 

İki ayrı Avrupa Birliği projesi vardı. Dolayısıyla iki Avrupa vardı.

 

Biri, ABD’nin denetimi dışında olmak isteyen Avrupa’dır. Başını bir zamanlar De Gaulle’ün Fransası çekiyordu, şimdi Almanya çekiyor.

 

İkinci Avrupa, aslında Avrupa’dan çok Amerika’dır. Köhne İngiltere imparatorluğu, nicedir başka bir imparatorluğun kuyruğundadır. Büyük Britanya, haritada Atlas Okyanusu’nun Avrupa kıyısında görünür, ancak ekonomisi ve siyasetiyle daha çok Kuzey Amerika kıyısındadır. Son referandumla birlikte İngiltere’nin Atlantik’in Amerika yakasında olduğu gerçeğini bütün dünya öğrenmiş bulunuyor.



AVRUPA BİRLİĞİ TUTARLILAŞIYOR

 

ABD, Avrupa Birliği’ni önleyemezdi, ancak sulandırabilirdi. İngiltere, Washington yönetiminin Avrupa Birliği içindeki temsilcisi görevini yapıyordu. Artık yapamayacak. Bu açıdan kazanan Avrupa’dır ve kaybeden de ABD’dir.

 

Kimileri, İngiltere’nin ayrılmasını AB’nin dağılması sürecinde bir başlangıç olarak yorumlayacaktır. Ancak AB, hayalî bir girişim değil, gerçeklere dayanıyor. Beş yüzyıl uygarlığa öncülük yapmış olan Avrupa’nın ABD’den bağımsız yaşama iradesinin güçlü bir temeli var. Hele Alman ekonomisi, bu eğilimin küçümsenemeyeceğini hatırlatıyor.



AVRASYA GERÇEĞİ

 

“Eski Kıta” dediğimiz Asya+Avrupa ya da Avrasya’da ekonomiler ve siyasetler yakınlaşıyor. Almanya, enerjide Rusya ile çok sıkı bağlar kurmuş bulunuyor. Merkel’in son gezisinde Çin hayranlığını vurgulaması, kişisel bir açıklamanın ötesinde anlamlar taşıyor. Schmidt’ten tutun Sandschneider ve Merkel’e kadar Almanya siyasetinin sağlı sollu kıdemlilerinin gözleri hep Asya’da, özellikle Çin’dedir. Batı Avrupa, enerji kaynaklarındaki zaafını Asya bağlantılarıyla gidermek zorunda, başka seçeneği yok.

 

Yalnız ekonomi etkeni değil, yükselen Asya uygarlığı, bütün dünya için olduğu gibi, Avrupa için de çekim merkezi oluyor.



ABD’NİN BÜYÜK KORKUSU

 

Bu dünya tablosunda, Washington yönetiminin en büyük korkusu, Almanya+Rusya+Türkiye birlikteliğidir. Nitekim CIA denetimindeki Stratfor’un 2015 sonunda yaptığı değerlendirmede, ABD için birinci tehdit, “Yeniden Birleşen Almanya” ve ikinci tehdit de “Yeniden uyanan Türkiye” idi. Her iki tehdit, yakın geleceğin başlıca gündemidir.

 

Türkiye, Rusya ve Almanya’ya Çin ve İran’ı da eklediğiniz zaman, yeni dünyanın ipuçlarını görebilirsiniz.

 

ÖZGÜRLEŞEN AVRUPA

 

İngiltere’nin Avrupa Birliği’den ayrılması, bir bakıma Avrupa’nın özgürleşmesidir. AB, Atlantik ötesi bağlantılardan kurtulmaktadır. Türkiye açısından önemli olan budur.

 

Etkin siyaset, başka ülkelerin siyasetlerini yönlendirme olanaklarını araştıran ve kullanan siyasettir. Bizde bir çokları, başka ülkelerden yakınarak düşmanlar üretmenin yollarını bulmaya çalışıyor. Oysa başka ülkelerin olumsuz yönelişlerinde Ankara’nın payını araştırmak gerekir. Çözüm buradadır, yoksa kadere boyun eğmekten başka çare kalmaz.



TÜRKİYE İÇİN ETKİN SİYASET

 

Uluslararası siyaset, kurnazlıkla, kinle, intikamla, öfkeyle yapılmaz, nesnel zeminlerde, nesnel yönelişleri saptayarak yürütülür.

 

Biz Türkiye olarak, Batı Avrupa’nın, özellikle Almanya ve Fransa’nın ABD’den bağımsızlaşma eğilimini görmek ve değerlendirmek durumundayız. İngiltere’nin AB’den ayrılması, Türkiye’ye yeni olanaklar sağlayacaktır.

 

Avrasya ittifakı için zemin şimdi eskisinden daha elverişlidir.



ATATÜRK DEVRİMİNİ BATI ASYA VE AVRASYA İTTİFAKLARI İÇİNDE TAMAMLARIZ

 

Dünya yeni bir döneme giriyor.

 

ABD, her alanda iniştedir.

 

Asya’da yeni bir uygarlık yükseliyor. Bu uygarlık, paylaşmacıdır ve kamucudur.

 

Atlantik ittifakı çatırdıyor. NATO da bölünüyor.

 

Türkiye, ABD’nin zoru ile Avrupa kapısına bağlanmıştır. Türkiye AB kapısında çarmıha gerilmiş bulunuyor. Türkiye’ye AB kapısında parçalanma dayatılmıştır. Avrupa Gümrük Birliği’ne katılmak, Türkiye ekonomisine ağır zararlar verdi.

 

Artık bu dönemin sonuna geliyoruz. Türk Ordusunun ve Polisinin Bölücü Teröre karşı 24 Temmuz 2015’te başlayan harekâtıyla PKK hendeklere gömülmektedir. Türkiye vatan bütünlüğü mücadelesini şimdi Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyinde kesin sonuca ulaştırmak durumundadır. Bu koşullarda Türkiye’nin güvenlik için işbirliği yapacağı ülkeler, Batı Asya ülkeleridir ve Avrasya’dır.

 

Öte yandan Türkiye Atatürk Devrimini ancak Avrasya’da konumlanarak tamamlayabilir.

 

Atlantik ülkeleri, Türkiye’yi bölmeye ve Atatürk Devrimini yıkmaya kalkıştılar.

 

Rusya, Çin, Hindistan, Türk Cumhuriyetleri gibi Avrasya ülkeleri ise, Türkiye’nin Atatürk Devrimi rotasına girmesini istiyorlar.

 

Türkiye’nin yeri, Batı Asya Birliğindedir ve Avrasya Birliğindedir.

 

AKP Hükümeti, AB konusunda boş lafları bırakmalıdır.

 

Avrupa Gümrük Birliği’nden ve AB aday üyeliğinden derhal çekilmeliyiz.

 

Türkiye, Suriye, Irak, İran, Lübnan’ın katılımıyla Batı Asya Birliği’nin kurulmasına yönelmeliyiz.

 

Türkiye, bağımsızlık ve ekonomik gelişme için, Avrasya ülkeleriyle ilişkilerini geliştirmelidir.