"Türk Ordusu’nu Darbeci Olarak Suçlamak, Psikolojik Savaştır"

Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Bedri Gültekin, terörle mücadelede önemli rol oynayan komando tugayı önünde basın açıklaması yaptı.

Tarih:

1/3
2/3
3/3

Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Bedri Gültekin, Bolu İl Başkanımız Seniha Arsoy ve partililer Bolu 2. Komando Tugayı (General Eşref Bitlis Kışlası) önünde basına açıklama yaptı. Gültekin, açıklamasında şunları söyledi:

 

Hükümeti uyarıyoruz! Kışlaların kapısına koyduğunuz çöp kamyonlarını derhal kaldırınız!

 

15 Temmuz’da gerçekleşen Fethullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişiminin ardından, Türkiye’nin her tarafındaki askeri kışlaların önü, Hükümetin talimatıyla AKP’li belediyelerin çöp kamyonları tarafından kapatılmış bulunuyor.

 

Bolu’da bulunan 2. Komando Tugayı’nın (Orgeneral Eşref Bitlis Kışlası) Nizamiye kapısının önü de görüldüğü üzere çöp kamyonları, belediyeye ait diğer araçlar ve beton bloklarla kapatılmıştır.

 

Bu tablo utanç vericidir. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin onuru ile oynamak anlamına gelen bu davranış kabul edilemez.

 

Türk Ordusu darbe yapmadı

 

Hükümet, bu eylemiyle FETÖ’cü darbe girişimini Türk Ordusu’na mal etmiş olmaktadır. Türk Ordusu’nu darbeci olarak suçlamak, TSK düşmanlarının psikolojik savaş çabasıdır. Türk Ordusu darbeci değildir.

 

FETÖ’cü darbe girişimi, Türk Ordusu’nun ezici çoğunluğunun karşı durması ile ezilmiştir. Genelkurmay Başkanından başlayarak TSK her kademede darbecilere karşı direnmeseydi bu darbe önlenemezdi.

 

Daha en başından TSK’nın çeşitli birimleri, darbecilere karşı olduklarını açıklamışlardır. Ordumuzun bu tutumu halkımıza cesaret vermiştir.

 

15 Temmuz darbe girişimi Ordu-Millet birliği ile bozguna uğratılmıştır.

 

Türk Ordusu’nu darbeci ilan etmek Türkiye’ye yapılabilecek en büyük kötülüktür. Fethullah Terör Örgütü’ne yapılabilecek en büyük yardımdır.

 

TSK, Vatan Savaşı’nda her gün şehitler veriyor


Daha dün TSK, Hakkari’de ve diğer illerimizde sekiz şehit verdi. TSK, bütün mensuplarıyla hayatını ortaya koyarak vatanını savunuyor. Hergün üç, beş, on evladını şehit veriyor.


Bolu Komando Tugayı, bu Vatan savaşı’nın en seçkin birliklerindedir ve bugüne kadar çok sayıda mensubunu şehit vermiştir.


İktidar ve Bolu Belediyesi ise Vatanı için hayatını ortaya koyanların kapısına çöp kamyonlarını yığıyor.


Bu kabul edilemez.


Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk Milleti’nin en değerli varlığıdır. Ordumuzun itibarı ve onuru, milletimizin itibarı ve onurudur.


Hükümeti ve Bolu belediyesini uyarıyoruz! Suç işliyorsunuz! Türk Silahlı Kuvvetlerinin onuru ile oynayamazsınız!


Orgeneral Eşref Bitlis Kışlası’nın önüne yığdığınız bu çöp kamyonlarını ve diğer araçları derhal kaldırınız.