"TSK'nın Yumruğu Ülkeyi Bölmeye Çalışanların Kafasına İnecektir"

Genel Başkan Yardımcımız Em. Korg. İsmail Hakkı Pekin, psikolojik harekatı değerlendirdi.

Tarih:

 

Genel Başkan Yardımcımız Em. Korg. İsmail Hakkı Pekin, Genel Merkezimizde yaptığı basın toplantısı ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölücü terörle mücadelesini engellemeye yönelik yürütülen psikolojik harekatı değerlendirdi.

 

          ÖZETLER

·       Son günlerde bazı gazeteler ve televizyonlar malum şahısları kullanarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütü ile mücadelesini karalamak için psikolojik bir savaş yürütmektedirler.

·       Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin moralini bozmak, onun savaşma azmini kırmak ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ni destekleyen halkı etkilemek amacıyla yapılan/yaptırılan bu psikolojik harekat, bir vatan hainliğidir.

·       Bu psikolojik harekatı yönetenler çok değil bundan 5-6 sene önce Ergenekon ve Balyoz gibi kumpas davalarda ordu ve onun mensupları için yine çok ağır bir psikolojik harekat yürütmüşlerdir.

·       Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yumruğu her zaman bu ülkeyi bölmeye çalışan, bu ülkede kardeş kavgası çıkarmaya çalışan örgütlerin, kişilerin, işbirlikçilerinin ve onların ağababalarının kafasına inecektir.

·       Türk Milleti, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin arkasındadır ve Türk Silahlı Kuvvetleri bu milletin yaşaması ve varlığı için vardır. Bu konu herkesin kulağına küpe olmalıdır.

 

         Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Em. Korg. İsmail Hakkı Pekin, bugün Parti’nin Ankara’daki Genel Merkezi’nde yaptığı basın toplantısı ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölücü terörle mücadelesini engellemeye yönelik yürütülen psikolojik harekatı değerlendirdi. Pekin’in açıklamasını özetliyoruz:

         Son günlerde bazı gazeteler ve televizyonlar malum şahısları kullanarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütü ile mücadelesini karalamak için psikolojik bir savaş yürütmektedirler. Ordunun “Biz neden ölüyoruz” diye sorduğu, terörle mücadelede bıkkın ve yorgun olduğu söylentisi yayılmaktadır. Hem Türk Silahlı Kuvvetleri ve Güvenlik Güçleri hem de halk bu psikolojik harekatın hedefi haline getirilmiştir. Daha önce de kumpas davalarını destekleyen malum koro, bu sefer de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yürüttüğü bölücü terör örgütü ile olan mücadeleyi karalamak için bir kampanya başlatmıştır.

 

         Türk Silahlı Kuvvetleri ve Güvenlik Güçleri ülkenin bölünmemesi için vatan savunması yapmaktadırlar. Ülkeyi bölmek için bir kalkışma içine giren bölücü terör örgütü ve yandaşlarına karşı vatan savaşı yapmaktadırlar. Böylesine hayati bir görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin moralini bozmak, onun savaşma azmini kırmak ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ni destekleyen halkı etkilemek amacıyla yapılan/yaptırılan bu psikolojik harekat, bir vatan hainliğidir. Bir Yarbay’ın kardeşinin cenazesinin başında, tamamen o an ki atmosferin etkisi altında söylediği ve herhangi birimiz tarafından da böyle bir ortamda söylenebilecek, tamamen duygularını ve acısını belirten bir söylem maalesef maksatlı olarak basın ve televizyonda yer almakta ve üzerinde bütün Türk Silahlı Kuvvetleri personelini ve Güvenlik Güçlerini bağlayacak yorumlar yapılmaktadır. Bu ülke bu tür yorumları ve bu tür söylemleri Kurtuluş Savaşı zamanında da görmüştür. Kurtuluş Savaşı sırasında Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Milli Ordunun halk tarafından desteklenmesinin önlenmesi ve ülkemizin parçalanması için, Sevr Antlaşması’nın uygulanmasını sağlamak için emperyalist güçler ve onların yerli işbirlikçileri benzer propagandayı yapmışlardır. Sonuçta halk bu oyunu anlamış, Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarının mücadelesine katılmış ve Kurtuluş Savaşı’nı başarıyla tamamlamıştır.

 

         Yine bu malum koro bize çok yabancı gelmiyor çünkü bugün bu psikolojik harekatı yönetenler çok değil bundan 5-6 sene önce Ergenekon ve Balyoz gibi kumpas davalarda ordu ve onun mensupları için yine çok ağır bir psikolojik harekat yürütmüşlerdir. Diğer taraftan paralel yapının AKP ile olan savaşında orduyu hedef aldığı görülmektedir.

 

         Türk Silahlı Kuvvetleri ve Güvenlik Güçleri bugünler için vardır. Çok şükür ki Türk Silahlı Kuvvetleri ve onun komutanları, subay, astsubay, erbaş ve erleri görevlerinin idraki içindedirler. Halkımız, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Güvenlik Güçlerinin terör örgütü ile yaptığı mücadeleyi bütün gücüyle desteklemektedir. Aslında bu propagandayı yapanlara sormak istiyorum: Ülke bölünmeye çalışılırken, Türkiye Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçleri oturup seyretmeli mi? Zaten 24 Temmuz’a kadar yapılan buydu. Türkiye Silahlı Kuvvetleri ve Güvenlik Güçleri “Açılım Süreci” diye terör örgütüne karşı kullanılmadı ve maalesef bölücü terör örgütü bu süre boyunca güçlendi ve gerekli hazırlıkları yaptı. Ancak Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesi bütün olayları takip ediyordu ve her seferinde de hem mülki amirleri hem de iktidarı bu konuda ikaz ediyordu. Maalesef iktidar ancak Suruç bombalamasından sonra olayın ayırdına varabildi ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin önerilerini kabul etmek zorunda kaldı.

 

         Bu kara propagandayı yapan insanlara şunu söylemek istiyorum: Ülke bölünürken, ülkenin bir bölümünde silahlı kalkışma varken Türk Silahlı Kuvvetleri ve Güvenlik Güçlerinin bunu seyretmesini beklemeyin. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yumruğu her zaman bu ülkeyi bölmeye çalışan, bu ülkede kardeş kavgası çıkarmaya çalışan örgütlerin, kişilerin, işbirlikçilerinin ve onların ağababalarının kafasına inecektir. Millet bu kara propagandayı yapanların oyununa gelmeyecektir. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Güvenlik Güçleri, Türk Milleti’nin güvenine mazhar olarak görevini şevk ve heyecanla yerine getirmektedir ve getirecektir. Bu konuda kimsenin şüphesi olmamalıdır. Türk Milleti, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin arkasındadır ve Türk Silahlı Kuvvetleri bu milletin yaşaması ve varlığı için vardır. Bu konu herkesin kulağına küpe olmalıdır.