Suriye Baas Partisine Taziye Mesajı

Genel Sekreterimiz Utku Reyhan, Şam’da Adliye Sarayı’na düzenlenen terör saldırısıyla ilgili Suriye Baas Partisi'ne bir taziye mesajı yolladı.

Tarih:

Ankara, 20 Mart 2017

 

Sayın Hilal Hilal

Suriye Baas Partisi Genel Sekreter Yardımcısı,

 

Suriye Arap Cumhuriyeti başkenti Şam’da Adliye Sarayı’na düzenlenen terör saldırısını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

 

Suriye’nin bağımsızlığı, toprak bütünlüğü ve milli birliğine karşı düzenlenen bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

 

Hayatını kaybeden vatandaşlarınıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, yakınlarına ve Suriye Milleti’ne sabır diliyoruz.

 

Suriye Devleti ve Ordusu, hem ülkenize, hem de tüm bölgemize düzenlenen saldırıya kahramanca direnmiş ve zafere yaklaşmıştır.

 

Suriye, Türkiye, Rusya ve İran’ın Astana’da başlattıkları görüşme süreci ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yobaz ve bölücü terör örgütlerine karşı mücadelesi, Batı Asya’nın zaferini daha da yakınlaştırmıştır.

 

Adliye Sarayı saldırısı bu gelişmeye karşı çaresiz bir tepkidir. Bu nedenle saldırıyı Türkiye’ye de karşı yapılmış kabul ediyoruz. 

 

Can çekişen ve çaresizlik içinde teröre batan Emperyalizme ve Siyonizme karşı saflarımızı sıklaştırmak amacıyla, en kısa zamanda Baas ve Vatan Partisi’nin görüşmesini öneriyoruz.

 

Saygılarımla,

 

Utku Reyhan

Vatan Partisi

Genel Sekreteri