"Sözün özü, Atatürk’ü silemezsiniz"

Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığımız, Atatürk'süz müfredata karşı çalışma başlattı.

Tarih:

Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığımız, Atatürk'süz müfredata karşı çalışma başlattı. Merkez İlçe Başkanımız Sn. Sevgi Göztepeli, Mümtaz Pirinççiler Meydanında yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

 

 

“Atatürksüz Müfredata Hayır!”

 

Uygar dünyada bize layık olan yeri alabilmek, çağdaş uygarlıklar seviyesine erişebilmek için eğitimin yeniden bilimsel esaslarla ve Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine uygun olarak yapılması gerekir.

 

Eğitim bizi ümmetten millete, sürü olmaktan içinde yaşadığımız toplumun bireyi olmaya götürür. Eğitimle birlikte tüm güçlüklerin üstesinden gelinebileceğini, bağımsızlığın değerini, emeği, insanca yaşamayı kavrarız. Eğitim bize Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin neden hava gibi, su gibi önemli olduğunu anlatır. Eğitim bize TC Devleti vatandaşı olmanın anlamını kavratır.

 

Eğitim sisteminden Atatürk’ü silmek isteyenler, O’nu Türk Milletinden gizlemek isteyenler, silinir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye’dir. Türk Milletidir. Benim, sizsiniz. Atatürk’ü öğretmekten kaçınmak, O’nu eğitim müfredatından silmek çabaları bu yönüyle boşunadır. Bu topraklardan değil O’nu dünyadan silmek mümkün değildir. Atatürk her yerde karşınıza çıkar. NATO tatbikatlarında emperyalistlerin düşmanı olarak hedefte görürsünüz mesela. Açınızı değiştirerek bakın onu bütün mazlum milletlerin ışık kaynağı, yol göstericisi olarak görürsünüz.

 

Sözün özü, Atatürk’ü silemezsiniz.

 

Atatürk’le yeni yeni tanışan AKP’ye sesleniyoruz; Atatürk hepimizindir. Atatürk’ü tanımak O’nun sözleriyle yüzünü görmek değildir. Fikirlerini ve düşüncelerini anlamaktır. Bilimin ve aklın yolunu izlemektir.

 

Atatürkçülük O’nu fikirlerini, ilkelerini ve devrimlerini canından aziz bildiği Türk Milleti için yaptıklarını görmezden gelmek, kitaplardan çıkartmakla olmaz. Samimi iseniz derhal eğitim sistemimizde Atatürk’e hak ettiği yeri verin. O’nun eserlerine, gelecek nesillere bıraktığı görevlere sahip çıkın. Atatürkçülük lafla değil eylemle olur.

 

Atatürk’e düşmanlık Türk Milletine düşmanlıktır.

 

Bu topraklarda Atatürk düşmanları hüküm süremez.