"Sözde 'Kürdistan' referandumuna geçit yok"

Bursa İl Başkanlığımız, Barzani'nin bölünme referandumuna karşı bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Tarih:

1/2
2/2

Bursa İl Başkanlığımız, sözde 'Kürdistan' referandumuna karşı basın açıklaması gerçekleştirdi. Bursa merkez PTT önünde basın açıklaması gerçekleştiren il örgütümüz, toplanan imzaları Başbakanlığa postaladı. Merkez Karar Kurulu üyemiz Semra Yılmaz, açıklamasında şunlara değindi:

 

25 Eylül 2017 tarihinde yapılacağı ilan Irak'ın kuzeyindeki sözde bağımsızlık referandumu,ABD emperyalizminin ve İsrail siyonizminin bölge devleterine savaş ilanıdır.Sözde bağımsızlık referandumu hem uluslararası anlaşmalara hem de Irak anayasasına aykırıdır.Vatan Partisi, ülkemizin birliği ve bütünlüğü için bölge ülkeleriyle işbirliğinin terörü tamamen ortadan kaldıracağını görmekte ve bu sürece önderlik etmektedir.6 maddelik acil eylem planımız şunlardır.


1.Ankara'daki Erbil temsilciliği derhal kapatılmalı ve temsilciler sınır dışı edilmelidir.


2- Barzani yönetiminin nefes borusu konumunda olan Haber Sınır Kapısı 'nın referandumdan vazgeçilmedigi takdirde 3 gün içinde kapatılacağı Hükümet tarafından ilan edilmeli, Türkmen bölgesi Telafer’den Irak’la ilişki için kapı açılmalıdır. İran’ın referandum yapıldığı takdirde Kuzey Irak’la sınırını kapatması ve alışverişini durdurması yönündeki kararını destekliyoruz.


3- Barzani yönetiminin Türkiye üzerinden yaptığı petrol sevkiyatının referandumdan vazgeçilmediği takdirde 3 gün içerisinde durdurulacağı Hükümet tarafından ilan edilmelidir.


4- Hükümet, TBMM’yi acilen toplantıya çağırmalı, TBMM söz konusu referandumu tanımayacağını ve Türkiye’nin milli güvenliği için her türlü tedbiri alacağını ilan etmelidir.


5- Hükümet, Suriye yönetimi ile sorunlarını bir kenara bırakarak, Irak, İran ve Suriye hükümetleriyle bir araya gelerek bu girişimi durdurmak için her türlü seçeneği görüşmelidir.


6- Türkiye’nin ulusal çıkarlarıyla hiçbir ilgisi olmayan ve ABD, İsrail, PKK ve Barzani’ye hizmet eden Adana’daki İncirlik üssü, ABD’nin kullanımına kapatılmalı ve Türk ordusunun denetimine verilmelidir.Vatan Partisi’nin bu kararlarını hükümet uygulamalıdır.


Kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.