Soner Polat: Hollanda'nın tavrı hukuka uygun değil

10. Genel Kurultay Divan Kurulu Başkanımız Emekli Tümamiral Soner Polat, Hollanda'nın tavrına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

Tarih:

10. Genel Kurultay Divan Kurulu Başkanımız (E) Tümamiral Soner Polat (12 Mart 2017) Büyük Anadolu Otel’de devam eden 10. Genel Kurultayımızın ikinci gününde, dün ve gece yarısı Hollanda’da süren Türk bakanlara yönelik uygulamalarla ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi.


Soner Polat’ın açıklaması şöyle:


“Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşlarına yönelik bazı uygulamalar gündeme gelmiştir. Hangi açıdan bakarsak bakalım bu durum, dostluk, müttefiklik çerçevesinde değerlendirilemez. Son derece talihsiz bir uygulamadır. Yapılan açıklamalar da Avrupa’nın aydınlanma birikimini yansıtmamaktadır. Acaba Almanya gibi, Hollanda gibi diplomasi geleneği olan iki ülkenin bu tür davranışları, Türkiye’ye yönelik sinsi bir planın ilk aşaması mıdır? Bilinmeyen bir plan mı vardır?


Türk devletini mevcut durumu bu yönüyle değerlendirmeye davet ediyoruz.


Bakanlarımıza yönelik uygulamalar kabul edilemez olsa da buna gösterilecek tepkiler Türk devlet geleneğine, diplomasi geleneğine uygun olmalıdır. Bu şekilde davranırsak Türkiye’nin ulusal çıkarlarını çok daha etkili savunabiliriz. Ama bu uygulamalardan görüyoruz ki duygusal davranışlar diplomasinin önüne çıkıyor. AKP ülkeyi yönetmede zafiyet içinde mi endişe duyuyoruz.


Türkiye hem bölgesinde hem de küresel boyutta büyük bir devlettir. Aklı selimlik galip gelecektir. Sorunun dostluk çerçevesinde çözüleceğine inanıyoruz.”