Serdar Üsküplü: "Korgeneral Temel'i Hedef Alanlar PKK'nın Müttefiki Olur"

Genel Başkan Yardımcımız Serdar Üsküplü, Adana İl Başkanlığımızda basın açıklaması düzenleyerek 'apolet sökme' tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı

Tarih:

Genel Başkan Yardımcımız Serdar Üsküplü, Adana İl Başkanlığımızda gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla, Sayın Muharrem İnce'nin, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel'in 'apoletlerini sökeceğini' söylemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Üsküplü, açıklamasında şunları söyledi:

 

Değerli Basın Mensupları;

 

Cumhurbaşkanı adayı Sayın Muharrem İnce, dün 2. Ordu Komutanımız Korgeneral Metin Temel'in apoletlerini sökeceğini açıkladı.

 

Sayın Korgeneral İsmail Metin Temel, Zeytin Dalı Harekâtını başarıyla yürütmüş, PKK/PYD'nin sözde Afrin kantonunu yerle bir muzaffer komutandır.

 

Sayın Temel'in komutasında kazanılan bu zaferle, ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde, güney sınırlarımızda kurmaya çalıştığı Terör Koridoru planı, darmadağın olmuştur. ABD'nin 5 bin TIR silah verdiği PKK/PYD'nin, Akdeniz'e ulaşma planı tarihe karışmıştır.

 

İşte bu sebeple, Korgeneral Temel, ABD ve onun kuklası PKK'nın bir numaralı hedefidir.

 

Korgeneral Temel, FETÖ darbesine karşı savaşmış bir kahramandır. Darbenin bastırılmasında kritik rol üstenmiştir. Amerika’nın, Türkiye’yi işgal harekatı olan, 15 Temmuz darbesi, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin  Korgeneral Temel gibi kahraman komutanları tarafından ezilmiştir.

 

Korgeneral Temel bu nedenle Amerika’nın ve FETÖ’nün hedefindedir.

 

Sayın İnce’ye soruyoruz:

 

Apolet sökme yetkisini nereden alıyorsunuz?

 

Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde uygulanacak ceza hükümleri Askeri Ceza Kanunu’nda düzenlenmiştir.

 

Cumhurbaşkanı dahil hiç kimsenin bir subayın "apoletini sökme" yetkisi yoktur. Rütbenin nasıl kaybedileceği Askeri Ceza Kanunu'nun 30. ve 31. maddelerinde tarif edilmiştir. Buna göre, 1 yıl ve üzeri mahkumiyet hallerinde subaya ordudan çıkarma cezası uygulanır ve rütbesi alınır.

 

Her fırsatta diktatörlükten ve tek adam yönetiminden bahseden Sayın İnce, kendisini mahkeme yerine mi koymaktadır?

 

Bir subay, Askeri Şura kararıyla emekliye sevk edilebilir, bu durumunda bile apoletleri sökülmüş ya da rütbesini kaybetmiş olmaz. Kaldı ki Cumhurbaşkanı’nın şurada sadece bir oy hakkı vardır.

 

Sayın İnce’ye soruyoruz: Siz kendinizi mahkemelerin üzerinde mi görüyorsunuz, diktatör mü olmak istiyorsunuz?

 

 

Korgeneral Temel'i Hedef Alanlar PKK'nın Müttefiki Olur

 

Cumhurbaşkanı adayı Sayın Muharrem İnce, seçildiği takdirde Korg. Temel'in "apoletlerini sökeceğini" vaat ederek bulunduğu konumu ve kimlerle yan yana olduğunu göstermiştir.

 

Sebebi ne olursa olsun, Korgeneral Temel'i hedef almak, ABD'nin durduğu yerden ve PKK mevzilerinden Türk Ordusuna kurşun sıkmak demektir.

 

Sayın İnce’ye soruyoruz:

 

Kürt sorununda kırmızı çizgimiz yok diyerek ne demek istiyorsunuz?

 

Sayın Muharrem İnce, Kürt Sorunu'nun çözümü için "Kırmızı çizgileri bir yana bırakmak gerektiğini" ifade ederek, üniter devlet yapısı dahil, her türlü "kırmızı çizgiyi" tartışmaya açabileceğini itiraf etmiştir.

 

Aynı şekilde CHP'nin seçim bildirgesi AKP'nin sözde açılım sürecinde uygulamaya koyduğu programla bire bir aynıdır. Yerel yönetimlere özerklik, Türkiye'yi etnik temelde ayrıştırmayı hedefleyen "etnik eşit yurttaşlık" ve Akil insanlar heyeti gibi öneriler bölücü terör örgütünün önerileriyle bire bir örtüşmektedir.

 

 

Kandil'e Beyaz Bayrak Çektireceğiz

 

Değerli basın mensupları,

 

Manzara açıktır. 

 

Türk Ordusunu ve onun kahraman subaylarını hedef alanların iktidar olma şansları sıfırdır. Kaderini ABD ve onun kanlı piyonu PKK ile birleştirenler, müttefikleriyle birlikte hezimete uğramaya mahkumdur. Konu, bir alkış tartışmasından çok çok ötededir.

 

Türkiye'nin, kahraman Türk Ordusu'na önderlik yapacak, kahraman bir hükümete ihtiyacı vardır. Vatan Partisi, bu göreve hazırdır.

 

Vatan Partisi iktidarında bölücü terörle mücadelede eden komutanlarımız hükümetimizin, tam desteğini alacaktır.

 

"Apolet sökme" tehditlerine maruz kalmayacaktır.

 

Vatan Partisi iktidarında, kahraman komutanlarımızla birlikte terörün belini kıracağız ve Kandil'e beyaz bayrak çektireceğiz.

 

Kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz .