“Şeker Fabrikaları Vatan’dır. Satamazsınız. Sattırmayacağız”

Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu gündeme ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi

Tarih:

Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu gündeme ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Geçtiğimiz hafta sonu Türkiye’nin gündemine giren 14 adet Şeker Fabrikasının satışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Kurtoğlu “Şeker Fabrikaları Vatan’dır. Satamazsınız. Sattırmayacağız” dedi. İlçe başkanı olarak Vatan Partisi’nde siyaset yapmakla beraber eski bir şeker sanayi mensubu olmam, şeker üretimi konusunda mesleğim olan Kimya Yüksek Mühendisliğimin yanı sıra devletimizin imkânları ile şeker üretimi disiplinlerinden geçmem, bu satışı düşünülen bu fabrikaların kuruluş ve çalışması esnasında yönetici olarak görev yapmam nedeniyle milletimizin ekonomik hayatı kadar sağlığını büyük ölçüde tehdit eden bu konuda açıklama yapmamı zorunlu kılmıştır diyerek sözlerine başlan Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Kimya Yüksek Mühendisi Hasan Faruk Kurtoğlu sözlerine şu şekilde devam etti.

 

Pancar şekerini alternatif olarak sunulan “NBŞ Nişasta Bazlı Glikoz Şurubu” üretiminin ülkemize girişinin serbest bırakılma süreci bölgemizde ve ülkemizde yaşadığımız tarihsel gelişmelerle uyum içersinde olmuştur. ABD’nin bölgemiz ülkelerini ve ülkemizi bölme projesi olan (BOP) Büyük Ortadoğu ve Genişletilmiş Afrika Projesi’nin uygulamaya sokulduğu zaman dilimi aynı zamanda ülkemizde Cumhuriyetimizin yarattığı ekonomik varlıklarımıza karşı özelleştirme adı altında yabancılaştırma ve yıkıp yağmalamak için saldırıya geçildiği zaman dilimleri aynıdır. Ülkemizde ABD ve AB’nin taşeron örgütü PKK, ülke birliğimize karşı silahlı tecavüzlere başladığında, Ekonomik hayatımızın üretim alanları da eş zamanlı olarak yağmalanmaya başlanmıştır. PKK nasıl bu şer güçlerin silahlı, bölücü taşeron örgütleriyse, nişasta bazlı şekeri ülkemize dayatan ABD, CARGİLL Şirketi ile şeker sanayimize saldırıya geçmiştir. Bütün bu saldırıların nihai amacı ülkemizi sosyal, ekonomik ve sağlık alanlarında çökertip milletimizi teslim almaktır.

 

Bütün dünya da “Nişasta Bazlı Şeker” insan sağlığına tehdit ettiği için yasaklanırken, bu şekerin istilasına uğrayan ülkemiz gıda sanayi üzerinden Milletimiz zehirlenerek sağlıksız ve güçsüz nesillere mahkum edilmek istenmektedir. Bu genetiği oynanmış mısırdan üretilen “NBŞ Nişasta Bazlı Şeker” nedeniyle yarı yarıya azalmış olan ülkemiz pancar şekeri üretimi şimdi de yeni saldırılarla tamamen çökertilmek istenmektedir. 14.Pancar Şekeri Fabrikası’nın özelleştirme girişimi daha önce yapıldığı gibi bu fabrikalar üretimden uzaklaştırılıp .şeker piyasası tamamen “NBŞ Nişasta Bazlı Şekere” teslim edilmesi planlanmaktadır. Böylece pancar ekiminin sonlandığı ülkemizde hayvan yemi olarak kullanılan küspe ve yem sanayi ham maddesi “Melas” üretilmeyeceği için hayvancılığımız tamamen çökertilecek ülkemiz bu yolla teslim olmaya daha yaklaşmış olacaktır. Bu 14 fabrikanın özelleştirilmesi derhal durdurulduğu gibi elden çıkarılıp üretimden koparılan şeker fabrikalarımızın derhal yeni baştan açılması gerekmektedir. Üretim ekonomisine geçileceği sözlerinin sıkça söylendiği bu gün bu yapılanları anlamak çok zordur. Bu nedenle başta hükümetimiz olmak üzere bu çarpık gidişten bir an önce dönülmesini bekliyoruz. Saygılarımızla…