Saih Vedat Olguntürk: "TBMM'nin yetkisini gasp etmeye çalışmışlardır"

Vatan Partisi Kocaeli İl Başkanı Salih Vedat Olguntürk erken seçim kararına tepki gösterdi. Bu bir darbe kararıdır, diyen Olguntürk, şu an seçimin bir hukuki düzeni olmadığını söyledi. Olguntürk, ”Yasaya göre, Anayasa değişikliğinden sonra, 6 ay içinde uyum yasalarının çıkarılması gerekirken, Anayasa değişikliğinin üzerinden bir yıl geçmiş olmasına rağmen uyum yasaları çıkarılmamıştır’’ dedi.

“TBMM’NİN YETKİSİNİ GASP ETMEYE ÇALIŞMIŞLARDIR”

Türkiye Büyük Millet Meclisine çağrıda bulunan Olguntürk, seçim kararının darbe kararı olduğunu defalarca kez konuşmasında tekrarladı. Bunun üzerine konuşmasının devamında:

Anayasal yetkinize sahip çıkın, erken seçim darbesine izin vermeyin. Erdoğan-Bahçeli ikilisi,  Erken Seçim kararı alamaz. Bu yetki anayasanın 77. maddesiyle TBMM ne verilmiştir. TBMM’nin yetkisini gasp etmeye kalkmışlardır.

“UYUM YASASI ÇIKARILMALI”

Olguntürk, “Uyum Yasası çıkartılmadan Erken Seçim kararı alınması durumunda,  Anayasanın vatandaşa tanıdığı 100 bin imza toplayarak Cumhurbaşkanı adayı olma hakkı ortadan kaldırılmaktadır.

Uyum Yasaları’nı Kanun Hükmünde Kararname ile çıkarmak Meclisi mafyatik yöntemlerle bombalamak demektir. Yasaların öngördüğü seçim sürelerinin keyfî olarak kısaltılması, siyasal partilerin ve vatandaşların siyasal haklarının ortadan kaldırılması anlamına geliyor” dedi.

“HUKUK DÜZENİ DIŞINDA SEÇİM KAOSA DAVETTİR!”

Olguntürk konuşmasının devamında şöyle dedi:

Hukuk düzeni dışında paldır küldür seçim, kaosa davetiyedir.

Meclis, Erken Seçimin tarihini, siyasal hakların kullanılmasına olanak tanıyan süreleri dikkate alarak belirlemek durumundadır. Erdoğan-Bahçeli ikilisi, kaos ve çözümsüzlük dayatıyorlar.