Raif Eşkinat, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

Eskişehir İl Başkanımız Raif Eşkinat, gündeme ilişkin önemli konularda değerlendirmeler yaptı.

Tarih:

1/2
2/2

Eskişehir İl Başkanımız Raif Eşkinat, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Eşkinat açıklamasında şunları söyledi:

 

Saygıdeğer Basın Temsilcileri, Değerli Eskişehirliler;


Ülkenin gerçek gündemine ve sahneye konulan gösterilere bir göz atalım:


Kıbrıs’ta, Türkiye’nin ve Kıbrıs Türklerinin haklarını budamak için Rumlarla yarışan bir yönetim, Rumlara diklenme rolü oynuyor. Oysa, masadan kalkması yeterli. Vatan Partisi olarak gündemimizde; CHP’destek sağlıyor mu?


Suriye’de ve Irak’ta ve Türkiye’de, ABD ve İsrail kuklası terörist oluşumlara karşı şehitler pahasına savaşan Türkiye, Suriye ve Irak yönetimleri ile ortak davranmaktan kaçındığı için etkinliği kısıtlanıyor. CHP, AKP ile birlikte, Suriye’ye ABD bombardımanını destekliyor. Ülkemizde açılan Barzanistan bayrağına göz yumuyor ve halk oylaması sürecinde, çok önemli fırsatları kayba çeviriyor.


“Düşmana lojistik üs olarak kullanılan İncirlik kapatılsın” diye Vatan Partisi olarak sokaklardayız. CHP’den destek için ses çıkıyor mu? Kürt Bölgesinin Irak’tan ayrılıp bağımsızlık ilan etme hazırlığına, CHP’den karşı çıkılıyor mu? Kürt-ABD_İsrail koridorunu bölen ordumuzu hangi parti eleştirdi? ABD’nin Arap NATO’su emperyalist girişimine, Vatan Partisi şiddetle karşı çıktı. CHP ne söyledi? Güneydoğu’nun PKK’dan temizlenmesine, CHP neden karşı çıktı? Hangi parti iktidara geldiğinde “Açılım” politikasını devralma sözü veriyor? Hangi Parti FETÖ kurmaylarının tutuklanmasını yeriyor?


CHP lideri, durup dururken, “hükumetin gayrimeşruluğu” söylemini gündeme taşıdı ve ortam kızıştırma girişiminde bulundu. Vatan Partisi olarak, bu tavrın ülkeyi bölücü ve kaosa sürükleyici olduğunu, PKK ve FETÖ söylemi ile aynı olduğunu yüksek sesle vurguladık. Daha bu durumu halka anlatma çalışırken, bu “gayrimeşruluk” hamlesine karşılık, olgunlaşmamış bir hukuk sürecinden, kışkırtma kokan, zorlama bir mahkumiyet kararı çıkartıldı.


Vatan Partisi olarak, diyoruz ki, görüşleri ne olursa olsun, Enis Berberoğlu’nun hukuksal gerekçesi belirsiz tutukluluğu kabul edilemez. Bu nedenle, Vatan Partisi olarak, dün yapacağımız ve bu “Gayrimeşruluk” çıkışını mahkum eden çalışmalarımızı erteledik.


Ama bugün yine diyoruz ki, ülke çıkarlarının kritik süreçlerinde gündeme gelen bu “Kayıkçı Kavgası” senaryoları bizi kandıramaz. Bu süreçte, kısa vadede, bu kutuplaşma oyunlarına kapılanların, vatansever ve ülke çıkarını gözeten Vatan Partisi’nin savunduğu Atatürk’çü çizgiyi, uzun vadede, kavrayacaklarına inanıyoruz.


ABD ve uyduları, nasıl kendi yarattıkları “IŞİD’le” mücedele ettiği safsatası ile PKK-PYD’yi parlatmakta ise, Kılıçdaroğlu ve ekibi de, son bir gayretle, AKP’ye karşı parlatılmaya çalışılmaktadır. Üstelik bu parlatma ilk seçimlerde, Kılıçdaroğlu ile kazanamayacak bir CHP eli ile, iktidarı yine AKP’ye hediye etme kurgusudur.


Vatan Partisi olarak bunların farkındayız ve bıkmadan usanmadan anlatacağız. Vatansever CHP tabanı da, Kılıçdaroğlu yönetiminin CHP’yi nereye taşıdığını görecektir.


Sn. Mv. Enis Berberoğlu’nun saygıdeğer eşinin, ekranlarda söylediğinin CHP’ye doğru yolu göstereceğine inanıyoruz: Mustafa Kemal'in askerleriyiz!


Saygılarımızla.


Raif Eşkinat

Vatan Partisi Eskişehir İl Başkanı