"Özeleştirmelere engel olacağız"

Eskişehir İl Başkanlığımız, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı bir basın açıklaması düzenledi

Tarih:

Eskişehir İl Başkanlığımız, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı yapan Eskişehir İl Başkanımız Raif Eşkinat, şunları söyledi:

 

Saygıdeğer Basın Temsilcileri, Değerli Eskişehirliler;


Geçtiğimiz aylarda Alpullu Şeker Fabrikası devreye alındı. 1 yıl önce, Maliye bakanı Naci Ağbal Hükümetin şeker fabrikalarını satmayacağını beyan etmişti.


AKP hükümetinin bir tarafı, hala, artık kahraman ordumuz eliyle hendeklere gömülen Büyük Ortadoğu Projesi senaryosunu yürütmeye çalışıyor.


Bu proje, Türkiye’yi parçalama projesi idi.


Şeker Fabrikalarının satışı da Türkiye’yi parçalama projesidir.


Şeker fabrikalarının satışı, bu işletmelerin sahip olduğu arazi, tesis, taşınır taşınmaz ne varsa yağmalanıp üretimlerinin durdurulması demektir. Borç batağındaki ülke ekonomisi, bu tesisleri satın alacak yandaş şirketleri finanse etmek için kullanılacaktır. Kazandırdığının on katı yüz katı halkın cebinden bu yandaşlara hibe edilecektir.


Durdurulan üretimin yerine sağlığa zararlı nişasta şekeri ve benzerlerinin yandaş ithalatçıları kalkındırılacaktır. Hatta kendi şekerimizin aynısı da ithal edilecektir. Bu, sanayimize, tarımımıza, tarımla geçinen halkımıza, beyaz eşyacımıza, otomotivcimize darbe üstüne darbedir. Şeker sanayi çıktılarını kullanan hayvancılığımıza darbedir.


Şeker Fabrikaları bünyesindeki ağır makine fabrikalarımız savunma sanayimiz için son derece önemlidir. Bunlar, bizi mahvetmek isteyen emperyalizmin BOP kapsamındaki hedeflerindendir. AKP’nin yandaş arsızlığı ekonomisi içinde, Türkiye’nin savunma kaleleri bir bir yok edilmeye çalışılmaktadır.


Esasında, Şeker fabrikaları gibi tüm özelleştirme projelerinin tamamı bir dizi yıkıma yol açarak, paranın yandaş şirketlere yönlendirilmesi projeleridir. Bunun yan ürünü ise, Türkiye’yi güçsüz bırakmaktır.


Türkiye, halkımızın yükselen bilinci ile var olan değerlerini koruyacak, üretim ekonomisi üzerine sağlamlaştırılan ülke ekonomimiz Vatan Partisi iktidarının temel kalkınma modeli olacak, halkımız yoksulluk döngüsünden kurtarılacaktır. Tüm özelleştirilen stratejik sanayi kuruluşları yeniden millileştirilecektir.


Özeleştirme İstemiyoruz. Engel olacağız.

 

 

Raif EŞKİNAT
Vatan Partisi Eskişehir İl Başkanı