Öncü Gençlik’ten KYK’ya uyarı: Bu hatayı düzeltin

Öncü Gençlik Genel Başkanı Aykut Diş yaptığı basın açıklamasında, “Bu iddiaları Vatan Partisi’ne sunanlar milli birliği ve bütünlüğü zedeliyor” dedi

Tarih:

Vatan Partisi Öncü Gençlik üyelerine yeni eğitim müfredatına karşı, geçen Kasım ayında Eskişehir’de yaptıkları basın açıklaması nedeniyle para cezası verilerek öğrenci bursları kesilmişti.

 

Vatan Partisi Eskişehir İl Örgütü, bugün konuyla ilgili Vatan Partisi İl Başkanlığı’nda Öncü Gençlik Genel Başkanı Aykut Diş ’in katılımıyla bir basın açıklaması yaptı.

 

Basın açıklamasında konuşan Öncü Gençlik Genel Başkanı Aykut Diş, “Kamuoyunun da bildiği üzere Vatan Partisi üyeleri soruşturmaya uğramışlardı.

 

Soruşturmalar daha sonuçlanmadan, 6 gençlik kolu mensubumuzun partimizin Yeni Milli Eğitim Müfredatı Taslağı hakkında düzenlediği resmi basın açıklamasına katılarak “milli birlik ve bütünlüğü zedeledikleri” iddiasıyla burs ve kredilerinin hukuksuz biçimde kesildiğini öğrendik.

 

İl Emniyet Müdürlüğü imzasıyla Kredi Yurtlar Kurumuna(KYK) yollanılan bir gizli rapor nedeniyle Vatan Partisi üyesi vatansever gençlerin bursları ve kredileri kesilmiş. Yurtta kalan 1 üyemiz hakkında da yurt yönetmeliklerince soruşturma başlatılmıştır. Hukuksuz olduğu açık olan bu uygulamanın derhal düzeltilmesi talebiyle bu basın toplantımızı yapıyoruz. Vatan Partisi; Türkiye Cumhuriyeti’ne gönülden bağlı yurttaşların partisidir. Vatan Partisi, mecliste olmamasına rağmen örgüt ve kadrolarıyla Türkiye’ye hizmetler sunmuş ve sunmakta olan bir partidir.

 

Bu uygulamalarla, soruşturmalarla ve iddialarla evvela Vatan Partisi ve eylemleri zan altında bırakılmaktadır. Türkiye’nin emektarı olacak, hatta olmuş vatansever gençleri zan altında bırakılmaktadır. Ülkeye büyük hizmetler sunmuş ve sunacak Atatürkçü gençler mağdur edilmektedir.

 

Seçme ve seçilme yaşının 18’e indirilmesi ile gençliğin siyasete aktif olarak katılması yönünde adımlar atılırken Vatan Partisi mensubu 18 yaşını doldurmuş gençlerin karşılaştıkları uygulama, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedirtecek cinstendir. Biz bu uygulamanın arkasında hükümetin olmadığını umuyoruz. Fakat var ise tutarlı olmaya davet ediyoruz.” dedi.

 


“VATAN PARTİSİ ŞEFFAF BİR PARTİDİR” 


Eskişehir İl Emniyet Müdürü hakkında var olan iddiaları da dile getiren Aykut Diş “Vatan Partisi Türkiye’nin her yerinde, bütün il ve ilçelerinde valiliklerle, kaymakamlıklarla, il ve ilçe emniyet müdürlükleriyle uyumlu ve karşılıklı güven ilişkisi içinde hareket ederken neden Eskişehir’de bu sağlanamamıştır diye düşündük ve bazı bulgular elde ettik.

 

Vatan Partili gençlerle uğraşan İl Emniyet Müdürü Engin Dinç’in adı birçok karanlık olayda geçiyor. Şu an Eskişehir Emniyet Müdürü olan Engin Dinç, 2004-2006 yıllarında Trabzon İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yapmış. Mc Donald’s bombalanması ve Rahip Santoro’nun öldürülmesi, Dinç’in görev yaptığı dönemde gerçekleşti. McDonald’s bombalanmasının faillerinden biri olan Erhan Tuncel’in, soruşturmanın dışında tutularak muhbir yapılması da yine Dinç’in döneminde gerçekleşmiş.

 

Gazeteci Hrant Dink cinayetine ilişkin aralarında Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, FETÖ’cü emniyet müdürleri Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer’in de bulunduğu 85 sanıklı davada yargılanan Dinç hakkında “görevi kötüye kullanma” ve “kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi” suçlarından 15 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

 

Dink cinayetini izleyen yıllarda terfi ettirilerek Emniyet İstihbarat Daire Başkanı yapılan Engin Dinç, Ekim 2016’da İl Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Eskişehir Emniyet Müdürlüğü görevine getirilmişti. Engin Dinç’in Dink davası dışında başka bir soruşturmada da şüpheli olduğu iddia edilmişti. Bütün bu şüphelerle karşımıza bir de Vatan Partisi düşmanlığıyla çıkan Dinç, aklımıza sorular getiriyor. Yurttaş sorumluluğu gereği bu soruları kamuoyuyla paylaşıyoruz. Hakkında böyle iddialar olan bir ismin Vatan Partisi‘ni, milli birlik ve bütünlüğü zedelediği yönünde iddialarla zan altında bırakmak harcı değildir. Vatan Partisi Türkiye’nin gururudur. Kadroları çalışmaları, başarıları ortadadır. Vatan Partisi şeffaf bir partidir. Kapılar ardında işler çeviren bir parti değildir. Bu iddiayı Vatan Partisi’ne sunanların milli birliği ve bütünlüğü zedelediğini söyleyebiliriz. KYK’yı bu hatayı düzeltmeye davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.