Nevruz, bütün milletimize, Asya halklarına ve insanlığa kutlu olsun!

Vatan Partisi Genel Merkez Kardeşlik Bürosu Yöneticisi Cafer Sincer, Van İl Merkezimizde Nevruz'a ilişkin basın açıklaması yaptı

Tarih:

Vatan Partisi Genel Merkez Kardeşlik Bürosu Yöneticisi Cafer Sincer, Van İl Başkanlığımızda bir basın toplantısı düzenleyerek Nevruz’la ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamada Vatan Partisi Van İl Örgütü Öncü Gençlik Başkanı İsmail Özçelik de hazır bulundu.

 

Sincer yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

Nevruz’u Türkiye’nin ve bölgenin büyük kararlar ve köklü değişiklikler sürecine girdiği bir dönemde kutluyoruz.

 

Yeni süreci şöyle özetleyebiliriz;

 

Ergenekon- Balyoz tertibi dağıtılmış. Yürütülen büyük mücadeleler sonucunda 2014 yılında Silivri duvarları yıkılmış, Türk Ordusu esaretten kurtulmuştur. Esaretten kurtulan Türk Ordusu 24 Temmuz 2015’te ABD’nin “Kara Gücü’m” dediği PKK bölücü örgütünü hendeklere gömmüştür.

 

15 Temmuz Amerikancı darbe girişimi millet-ordu birlikteliğiyle bastırılmış, FETÖ bir gecede ezilmiştir.

 

Fırat Kalkanı Harekatı ile Amerikan-İsrail koridoruna kama gibi giren Türk Ordusu, son olarak da Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin’de Amerika’yı ve Kara Gücü’nü bozguna uğratmıştır.

 

Ülkemizdeki piyonlarının ezilmesiyle ağır yenilgiye uğrayan ABD, bölgede de etkisini kaybetmektedir. Suriye’yi bölememiş ve Esat’ı yıkamamıştır. ABD’nin Irak’ın kuzeyinde Referandum hamlesi hüsranla sonuçlanmıştır. İran’da iç karışıklık planı tutmamıştır.

 

Emperyalizme karşı Vatan Savunması hattı, komşu ülkeleri birbirine yaklaştırmaktadır. Atlantik çökerken Avrasya yükselmektedir.

 

Türkiye Atatürk’ü yeniden keşfetmiştir. Son 10 Kasım’da Anıtkabir’in ziyaret rekoru kırılmıştır.

 

Bu süreçte ve bu koşullarda kutladığımız Nevruz’da en büyük ihtiyaç; Milletimizin emperyalizme karşı birliğidir. Kürt de biziz Türk de biziz hepimiz Türk Milletiyiz.

 

Nevruz, yeni yılın ve yeni umutların doğuşudur. Nevruz, Vanlı kardeşlerimize, Nevruz tatili nedeniyle Van’da bulunan yüz binlerce İranlı kardeşimize, bütün milletimize, Asya halklarına ve insanlığa kutlu olsun!