"NATO'dan çıkalım, bağımsız Türkiye'yi inşa edelim"

Aydın İl Başkanlığımız, NATO'nun Türkiye'yi hedef almasının ardından bir basın açıklaması düzenledi.

Norveç’te düzenlenen NATO tatbikatında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün düşman hedef olarak gösterilmesi nedeniyle Aydın İl Başkanlığımız, Efeler kent merkezinde bir tepki eylemi düzenledi.

Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenen eylemde, “NATO’dan çıkalım, bağımsız Türkiye’yi inşa edelim” çağrısı yapıldı.

Eylemde bir basın açıklaması yapan Aydın İl Başkanımız ve Merkez Karar Kurulu Üyemiz Emre Albayrak, “NATO’nun Norveç’te düzenlediği tatbikatta düşman tablosu içerisinde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterilmesi, Batı dünyasının şımarıklığını bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Öncelikle belirtmeliyiz ki, Vatan Partisi olarak NATO’nun bu düşmanca tutumuna hiç şaşırmadık. 1952 yılında üyesi olduğumuz NATO, Türkiye’ye yönelik tehditler karşısında Türkiye’yi korumak bir yana, ülkemize yönelen tehdidin ta kendisi olmuştur. 65 yıldır ülkemiz ABD ve NATO kaynaklı tehditlerle mücadele etmektedir.

Norveç’te yaşanan olay, malumun yeniden ilanıdır. Bu ilk değildir ve son olmayacaktır. NATO, defalarca Türkiye düşmanı eylemlerde bulunmuş bir askeri ittifaktır.” diye konuştu.

Albayrak, NATO’nun geçmişte Türkiye’ye yönelik düşmanca eylemlerini hatırlattığı açıklamasında; “NATO’nun ülkemize karşı düşmanca eylemlerini vatandaşlarımız da hatırlayacaktır. 2 Ekim 1992’de “Kararlılık Gösterisi” isimli NATO tatbikatında Saratoga isimli ABD savaş uçağı Muavenet isimli savaş gemimizi sözde yanlışlıkla vurmuş, gemi komutanımız dâhil 5 askerimizi şehit etmişti. NATO’nun gerçek sahibi olan Amerika Birleşik Devletleri 15 Ağustos 2002’de tarihinin en kapsamlı askeri tatbikatı olan ve senaryosu “Türkiye’nin işgali” biçiminde hazırlanan “Bin Yılın Meydan Okuması” tatbikatını Nevada çölünde gerçekleştirmişti. 2006 Eylülünde Roma’daki NATO Savunma Kolejinde brifing veren bir Amerikalı albay perdeye, bölünmüş bir Türkiye haritası yansıttı. Subaylarımız toplantıyı terk etti. NATO konuyu yine bir özürle geçiştirdi. Daha 2 hafta önce ABD öncülüğünde Yunanistan’da gerçekleştirilen “Artemis” isimli tatbikatın hedefinin Türkiye olduğu, basınımızda yer aldı.

Yine son dönemde PKK’ya verilen 3.500 tır silahın arkasından NATO’nun önder ülkesi Amerika çıkmaktadır. Bakıyorsunuz bir başka terör örgütü olan FETÖ’nün arkasından yine Amerika çıkmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi’nin, parti programına NATO’dan ayrılmayı yazdığını belirten Albayrak, Meclis’te yer alan tüm partilerin programında ise NATO’ya sadakatin yer aldığını savundu. Albayrak, açıklamasında ülkeyi yönetenlere cesur bir adım atıp NATO’dan çıkma, tüm siyasi parti ve kurumlara da ortak bir tutum alarak hep birlikte Türkiye’yi yeniden bağımsızlığına kavuşturma çağrısında bulunduğu açıklamasını şu sözlerle noktaladı:

“Bu ülkeyi yönetenler ülkemize yönelik bu tehdidi daha ne kadar görmezden gelecek? Sahte özürlerine kanacak mıyız ya da cesur bir adım atıp NATO’dan çıkacak mıyız? İşte sorulması gereken soru tam da budur. Bunu, Türkiye’nin menfaatlerinden yana olan herkesin düşünmesi ve sorgulaması gerekir. Fiilen bir NATO üyesi olmadığımız artık açıktır. Öyleyse resmi anlamda da bu ittifaktan ayrılmalı ve kendi güvenlik politikalarımızı geliştirmeliyiz.

Vatan Partisi, programına NATO’dan ayrılmayı yazmıştır. Programımızın 15. maddesi şöyledir; “Topraklarımız üzerinde yabancı üs ve asker bulunmasına izin verilmeyecek, güvenliğimizi ve komşularımızı tehdit eden ikili antlaşmalar kaldırılacaktır. Türkiye, NATO’dan çekilecek, emperyalist askeri ittifaklara katılmayacaktır.”

Maalesef mecliste yer alan bütün partilerin programında NATO’ya sadakat vardır. Bugün Türkiye, NATO’ya bağlı kalarak hiçbir sorununu çözemez. Aksine NATO’ya bağlı kalmak ülkemize zarar verir, vatan bütünlüğümüz tehdit altında kalmaya devam eder.

Türk milletinden, vatanımızın bütünlüğünden yana olan her kurum ve siyasi parti aynı tutumu almalı ve birlik beraberlik içerisinde Türkiyemizi yeniden bağımsızlığına kavuşturmalıyız.”