"Meslek örgütlenmemiz toplumumuzun temel yapı taşlarındandır"

Eskişehir İl Başkanlığımız, meslek kuruluşlarından 'Türk' ve 'Türkiye' kelimelerinin kaldırılması tartışmalarına karşı basın açıklaması düzenledi

Tarih:

Saygıdeğer Basın Temsilcileri, Değerli Eskişehirliler;

 

Kim ulusal meslek kuruluşlarının isimlerinden “Türk” sözcüğünü çıkarmak ister? PKK-FETÖ-ABD koalisyonu, daha önce bu girişimde bulunmuş ve başarısız olmuş idi.

 

Bildiğimiz gibi, Sn. Cumhurbaşkanı’nın, Türk Tabipler Birliği’nin Suriye harekâtında PKK-PYD güçlerinin ezilmesini önlemek adına yaptığı açıklama üzerine, meslek kuruluşlarının adından Türk sözcüğünün kaldırılması ve ülke bütünündeki etkinliklerinin kırılması talebi olmuştur.

 

TTB merkez yönetiminin, bölücü unsurların elinde olduğu ve ulusal birlik gerektiren her türlü ortamda, Atlantikçi ve  bölücü tavır sergilediği bir gerçektir. Türk kimliği ile bu şekilde bir söylemde bulunmak da yasal değildir. Demokratik hakların kullanılması değildir. Yapılması gereken, yasal tedbirlerin çekinmeden alınması, ulusal demokratik güçlerin önünün açılıp, hukuksal süreçlerde, meslek sahiplerinin, yani hekimlerin etkinlik kazanmalarına engel olunmamasıdır.

 

Oysa bu durum gerekçe gösterilerek, zaten güncel süreçteki ulusal bilinçlenme ile tasfiye olacak olan TTB Merkez yönetiminin direncini arttıracak ve güle oynaya kabul edeceği gibi, isminden “Türk” sözcüğünü kaldırma teklifinde bulunmak, ceza yerine mükâfatlandırmak anlamına gelmektedir.

 

Görülüyor ki esas hedef, ulusal meslek kuruluşlarının bütünselliğini bozarak, bölünme altyapısı oluşturacak biçimde marjinal meslek kuruluşları oluşturmaktır. Bu sürece engel olacağı kesin olan, tüm engellemelere rağmen ülkeyi hukuk çizgisinde tutmaya çalışan, bölücü ve Atlantikçi unsurlara karşı Türkiye Cumhuriyetini koruma görevini sırtında taşıyan Türkiye Barolar Birliği’nin, olması gerektiği gibi Atatürk ilkelerine sadık bir çizgi izleme kararlılığıdır. Sayın Cumhurbaşkanı, bu talebinin, halk tabiri ile “peyk”lerince, Anayasa, kanun nizam hiçe sayarak gerçekleştirileceğini düşünmektedir. Böylece, bir taşla iki kuş vurulmaya çalışılmaktadır.

 

Vatan Partisi olarak buna İzin vermeyeceğiz.

 

Türk tarihinde meslek örgütleri geleneği vardır. Meslek örgütlenmemiz toplumumuzun temel yapı taşlarındandır. Bozdurmayacağız ve vazgeçmeyeceğiz.

 

Suriye’de, ülkemizi bölünmeden korumaya yönelik ve ABD’ye karşı bir savaşa girişmiş ordumuzun kahramanlığına ve Atatürk’ün sarsılmaz manevi himayesine girmiş olan sayın Cumhurbaşkanı, Atlantik-PKK-FETÖ işbirliğinin emrettiği, Türkiye’yi Türk nitelemesinden çıkarma işini neden gündeme taşımıştır?

 

Oysa Suriye cephesindeki güncel durum, kahraman ordumuzun Suriye güçleri ile işbirliği yaparak, Mehmetçik’i zayiatsız zafere taşınmasını emretmektedir. Buna uymamanın getireceklerinin vebali, Türk nitelemesinin kaldırılması gibi ayak oyunlarıyla yok edilemez. Sorumluluk Türk Halkına karşıdır.

 

Raif Eşkinat

Vatan Partisi Eskişehir İl Başkanı