Mehmet Cengiz: "AKP yöneticilerinin Seçim Kurullarına müdahaleleri hukuksuzdur!"

Genel Başkan Yardımcımız Av. Mehmet Cengiz, AKP yöneticilerinin Seçim Kurullarına hukuksuz müdahaleleri hakkında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Tarih:

Genel Başkan Yardımcımız Av. Mehmet Cengiz, AKP yöneticilerinin - bir örneği ekte sunulan - Seçim Kurullarına müdahalelerinin hukuksuz olduğunu söyleyerek, bu konuda bir basın açıklamasında bulundu. Cengiz’in açıklaması şöyle:

 

AKP halk oylamasına müdahaleyi, sandık kurullarına doğrudan müdahale boyutlarına ulaştırdı. AKP il ve ilçe yöneticileri, ilçe seçim kurulu başkanlıklarına doğrudan başvurarak, beğenmedikleri sandık başkanlarının değiştirilmesini istiyorlar.


AKP Seyhan İlçe Seçim İşleri Başkanının, Seyhan Seçim Kurulu Başkanlığı’na yaptığı başvuru bunun son örneklerinden biridir.


Başvuruda halkoylamasında görev yapacak sandık kurulu başkanları hakkında AKP’ce soruşturmalar yapıldığı beyan ve kabul edilmekte, beğenilmeyenlerin değiştirilmesi istenmektedir. Hatta Seçim Kurulu Başkanı yargıç, bu kişiler hakkında tahkikat yapılıp değiştirilmemeleri halinde, hakkında suç duyurusunda bulunulacağı belirtilerek açıkça tehdit edilmektedir.


AKP’nin bu icraatları, Anayasa değişiklik tasarısı ile hedeflenen ‘denetimli yargı sistemi’nin kabul edilmesi halinde yaşayacağımız süreci göstermesi bakımından anlamlıdır.


Seçim Kurulu Başkanlarını bu tehditlere pabuç bırakmamaya, halkımızı bu saldırıyı “Hayır” diyerek püskürtmeye çağırıyoruz.