"Koşullar bir Millî Hükümet seçeneğini zorunlu kılmaktadır"

Keşan İlçe Başkanlığımız, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve gündeme yönelik basın açıklaması yaptı. Keşan İlçe Başkanımız Çetin Alabak, açıklamada şunları belirtti:

Partimiz 27 Ocak 2018 günü Ankara Nazım Hikmet Kültür merkezinde Olağanüstü Kurultayını toplayarak önümüzdeki yıl yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı sistemi seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olarak Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek’i tüm delegelerin oylarıyla Cumhurbaşkanlığına aday göstermiştir.

Bilindiği gibi yapılan Anayasa değişikliği ile mecliste gurubu bulunan partiler yirmi milletvekilinin imzası ile Cumhurbaşkanı adayını Yüksek Seçim Kuruluna bildirip aday gösterebiliyorlar. Mecliste gurubu olmayan partiler ise yirmi milletvekilinin aday göstermesi halinde yüz bin seçmenin dilekçeleri ile aday gösterebiliyor.

Genel Başkanımız Doğu PERİNÇEK için Olağanüstü Kurultay aşamasında ilk gün beş bin imza toplanmıştır. İl ve İlçe örgütlerimiz TBMM de uyum yasalarının çıkmasını beklemeden imza toplamaya başlamışlardır.

Bu amaçla Keşan İlçe Başkanlığımızca da Yüksek Seçim Kuruluna sunulmak üzere yurttaşlarımızdan dilekçe alınmaktadır. Yurttaşlarımız İlçe Başkanlığımıza ulaşarak dilekçelerini imzalayabilirler. Çalışmamız Haziran ayı sonuna kadar devam edecektir.

Ülkemizin içerisinde bulunduğu koşullar bir milli hükümet seçeneğini zorunlu kılmaktadır. Partimiz tarafından defalarca dile getirilen dış politika seçeneği bugün ülkemizin gündemindedir. Ancak; bir ayağı Atlantik cephesinde olan iktidarlar tarafından uygulanamamaktadır.

Ülkemiz dün Fırat kalkanında, bugün Afrin’de ABD emperyalizmi ile karşı karşıya gelmiştir. ABD’nin kara gücüne karşı vatan savunması yapmaktadır. Bu savaşta Mehmetçiğimizin yanındayız. Mehmetçiğimizi arkadan vuracak bütün tutumları mahkum etmeye kararlıyız. Suriye’de oluşan cephe nettir. Bir tarafta ABD, İsrail ve PKK/PYD yer almaktadır. Diğer tarafta Türkiye, Suriye, Rusya, Irak ve İran yer almaktadır. ABD tarafından bölgemize yapılan müdahale, kuzey Suriye’de oluşturulmak istenen koridor ülkemizin bölge ülkeleri ile yaptığı işbirliği sonucu bozulmuştur. ABD’nin ve kara gücü PKK/PYD’nin bölgeden atılması için Suriye’nin meşru hükümeti ile işbirliği kaçınılmazdır. Mehmetçik cephede ülkesi için can verirken zafere gidecek adımlar derhal atılmalıdır.

'Türk' ve 'Türkiye' ibarelerinin çıkarılması iç cephede bozgunculuktur.

Cumhurbaşkanının Türk Tabipler Birliğinin(TTB) Afrin açıklaması nedeniyle TTB ve Türkiye Barolar Birliği(TBB) ve benzeri kurumların başında bulunan Türk ve Türkiye ibarelerinin kaldırılmasına yönelik tutumu Vatan Savaşı veren ülkemizin iç cephesini zayıflatmakta, cephede savaşan Mehmetçiğin moralini bozmaktadır. Bu kurumların başında bulunan yönetimler geçicidir. Kaldı ki TBB öteden beri milli duruşu ile ülkemizin ender kurumlarından biri olmuştur. Gerek PKK’nın hendeklere gömülmesinde, gerek Fırat kalkanında ve gerekse Afrin harekatında milli bir tutum takınmış, Mehmetçiğimizi, polisimizi sonuna kadar desteklemiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde şu anda PKK’nın yasal partisi bulunmakta, her yıl hazineden parasal yardım almaktadır. Daha dün yapılan kurultaylarında Afrin’de Mehmetçiğimize kurşun sıkan ABD piyonlarına selam göndermiş, saygı duruşunda bulunmuşlardır.

Ülkemize ihanet içerinde bulunan bu partinin kapatılması ve hazine yardımının kesilmesi yerine ülkemizin meslek kuruluşlarının örgütleri olan kurumların isimleri ile uğraşmak tam bir gaflettir.

HDP’ye kızıp TBMM’in başında bulunan Türkiye ibaresini de kaldıracak mısınız?

PKK’nın yasal partisi HDP derhal kapatılmalıdır.

Bu konuda Vatan Partisi olarak kurumlarımızın yanındayız. İç cephede bozgunculuğa izin vermeyeceğiz. Türkiye Barolar Birliğinin bu konudaki duruşunu destekliyor ve mücadelelerinde yanındayız. Meslek kuruluşlarımızın başında bulunan Türk ve Türkiye ibareleri Türkiye’dir, Türk milletidir.

Çetin Alabak

Keşan İlçe Başkanı