Kamil Dede: "Ne yaparsanız yapın Vatan Partisi'ni engelleyemezsiniz"

Ankara İl Başkanımız Kamil Dede'nin erken seçim kararı ve 100 bin imza için seçim kurullarına bireysel başvuru tartışmaları hakkında açıklama yaptı

Vatan Partisi Ankara İl Başkanı Kamil Dede'nin erken seçim kararı ve 100 bin imza için seçim kurullarına bireysel başvuru tartışmaları hakkında TBMM önünde basın açıklaması yapmak istemesi Ankara Valiliğinden gelen talimatla engellenmiş ve Ankara İl Başkanlığı önünde yapılmıştır. Açıklama şöyle:

Değerli Basın Emekçileri;

Yüce milletimiz, buradan haykırıyoruz meclisimizin hakları gasp edilmiştir, bu meclis Mustafa Kemal’in kurtuluş savaşını yönettiği meclistir. Bu meclis gazi bir meclistir. Hakları gasp edilemez. Bu meclis 15 Temmuz saldırısında bombalanırken değerli milletvekillerimiz o meclisi doldurmuş görevlerinin başında olmuş bombalara meydan okumuştur. Ama maalesef bugün mafyatik bir tarzda iki liderin kendi aralarında aldıkları kararla Türkiye erken seçime zorlanmıştır.

BU KARAR HUKUKSUZDUR

Yiğit meclisimiz bombaların altında bile görev yapmış ve o şartlarda bile halkımıza layık olduğunu göstermiştir. Ama şimdi iki kişinin aldığı karar meclisimize dayatılmaktadır. Meclisimiz kendisine yakışan, Atatürk’ün meclisine yakışan onurlu tutumunu almalıdır. Darbe niteliği taşıyan bu karara direnmelidir. Bu seçim değil seçimden kaçıştır. Halkın iradesinin ve adayların iradesinin yok edilmesidir. Bu karar hukuksuzdur.

Yüce Türk milleti adına buradan meclisimize bu karara karşı tavır alınmasını istiyoruz. Seçim kanunu bile yürürlüğe girmemişken yeni anayasanın uyum yasaları çıkarılmamışken Türkiye’nin paldır küldür seçime götürülmesi seçim değil darbedir. O yüzden bu verilen sürede kimler aday olacak partiler adaylarını nasıl tespit edecek. Demokrasi diyoruz nerede partiler ön seçimlerini yapıp adaylarını tespit edecek. 100 bin imza diyoruz nasıl toplanacak? Bunun kanunu bile belli değil. Bütün bunlara rağmen seçim kararı alınıyor ve halktan seçim gizleniyor. Bu bir kaçıştır bu kanunsuzlukla yapılan seçim, seçim olmayacaktır. Bu seçim yeni seçimleri doğuracaktır. İrade yansımayacaktır.

VATAN PARTİSİ HAZIRDIR

Biz Vatan Partisi olarak her koşulda seçime katılmak için hazırlıklarımızı yaptık. Hatırlayınız kongre kararıyla cumhurbaşkanı adayımızı açıkladık. Şimdi bu koşullarda insanlar seçime nasıl hazırlanacak. Görüyorsunuz buradan meclise yürünmesini ya da yakınında basın açıklaması yapılması bile yasaklanıyor. Polisimizle karşı karşıya getirilmek isteniyoruz. Valilerimiz devre dışı bırakılıyor. Çıkamıyorlar karşımıza. Biz Vatan Partisi olarak halkımızı bu gidişe karşı uyarıyoruz. Halkımızın ve meclisimizin tutum almasını talep ediyoruz.

Kanunsuzluğun arkasına kimse sığınmasın. Görünen o ki bu seçim hiçbir şekilde demokratik bir ortamda yapılmıyor. Korku dağları bekliyor. Kanunsuzlar yıkılır bu hükümet kanunsuzluğunu sürdürdüğü sürece ayakta kalamaz. Aceleniz nedir? Bugün Türkiye’nin huzura birliğe ihtiyacı var. Seçim, hepimiz biliyoruz ki kutuplaşmayı getirecek. Böyle bir ortamda seçim yapılabilir mi? Türkiye’nin beka sorunu var etrafı ateş çemberi. 2019 da yapılacak seçim Türkiye’nin sorunlarını çözdüğü ortamda insanların demokratik haklarını kullanabildiği bir ortamda akla mantığa uygun değil mi? Her Türk vatandaşı bunun böyle olduğunu görüyor.

VATAN PARTİSİ UYARIYOR

Bir kere daha uyarıyoruz. Bu bombalara direnen, kurtuluş savaşına öncülük yapan meclis. Bu kanunsuz, halktan kaçırılan ve demokrasiyi ortadan kaldıran bu kararı ortadan kaldırmalıdır. Bu gidiş doğru bir gidiş değildir. İktidarı da muhalefeti de uyarıyoruz. Biz Vatan Partisi olarak Türkiye’nin geleceğinde rol almaya Türkiye’yi içinde bulunduğumuz durumdan aydınlığa, huzura, birliğe ulaştırmaya hazırız. Halkımıza buradan açıklıyoruz, bu iktidar yıkılacak yerine gerçekten Türkiye’nin ihtiyacı olan iktidar kurulacaktır.